G Suite heet nu Google Workspace: alles wat u nodig heeft voor uw werk.

Set up Google Tag Manager

3. Tags toevoegen in Google Tag Manager

Nadat u de code aan uw website heeft toegevoegd, kunt u Google Tag Manager gebruiken om tags in te stellen en te beheren zonder dat u uw code verder hoeft te updaten. Tag Manager ondersteunt tags voor Google-producten en tags van derden.

Voordat u begint

Stappen

1. Ga naar https://tagmanager.google.com.
  2. Log in op uw Google-account. Meer informatie over hoe u een Google-account maakt.
  3. Open de Tag Manager-container die u wilt bewerken.
  4. Klik op het tabblad Werkruimte op Tags (aan de linkerkant).
  5. Klik in het gedeelte Tags op Nieuw (rechtsboven).
  6. Volg deze stappen in het deelvenster:
    1. Vervang Naamloze tag door de naam van uw tag (bijvoorbeeld 'Google Analytics 4').
    2. Kies bij Tagconfiguratie de tag die u wilt maken. Meer informatie over tags.
    3. Kies onder Triggers wanneer een specifieke tag moet worden geactiveerd. Meer informatie over elk triggertype.
  7. Klik op Opslaan.

Volgende stappen

Ga na of de tags die u aan uw website heeft toegevoegd zich gedragen zoals bedoeld. Publiceer daarna de wijzigingen die u op uw website heeft aangebracht.