Google Analytics: GA4-konfigurasjonstaggen heter nå Google-taggen. GA4-konfigurasjonstagger i nettbeholdere blir automatisk overført fra og med september. Den eksisterende målingen din endres ikke, og du trenger ikke å gjøre noe. Finn ut mer

Konfigurer samtykkebannere via innholdsstyringssystemer eller plattformer for samtykkestyring

Du kan få verdifull statistikk samtidig som du ivaretar personvernet, ved å innhente samtykke fra brukere på nettstedet ditt. Vi anbefaler at du bruker en plattform for samtykkestyring (CMP) eller samarbeider med bedriften bak innholdsstyringssystemet ditt (CMS) om å innhente samtykke og sende det til Google.

Slik fungerer det

Når brukere besøker nettstedet ditt, må du be dem om å samtykke i at Google-taggen kan skrive og lese informasjonskapsler. Et samtykkebanner er et varsel som vises på nettstedet. I det blir brukere opplyst om hvilke valg de har for deling av personopplysninger. For å gjøre det enklere å lage samtykkebannere har Google utviklet CMP Partner Program – et partnerprogram for plattformer for samtykkestyring (CMP-er). Du kan også lage et samtykkebanner selv hvis organisasjonen din krever det.

Kom i gang med samtykkemodus

Plattformer for samtykkestyring (CMP) kan integreres med samtykkemodus og samtykkeinnstillinger i Google Tag Manager. Med samtykkemodus kan du registrere brukeres samtykke i å dele personopplysningene sine med Google, slik at de kan motta personlig tilpassede annonser i EØS. Denne funksjonen bygger på Google-taggene dine, som dynamisk går over til å bruke informasjonskapsler kun når brukerne har gitt samtykke.

Samtykkemodus aktiverer også Googles konverteringsmodellering, som fyller ut eventuelle hull i antallet konverteringer når det ikke finnes observerbare data.

Dette kreves for å konfigurere samtykkemodus:

1. Innhent brukersamtykke via et samtykkebanner
  2. Send brukersamtykke til Google
    • Bekreft at brukersamtykke er innhentet, ved å overføre signaler på brukersamtykke via Google-verktøy.

Slik kan du innhente brukersamtykke:

• Lag et samtykkebanner selv: Hvis organisasjonen din krever at du lager ditt eget samtykkebanner, må du integrere oppsettet ditt med Googles Consent API selv.
  • Partnere med en CMP- eller CMS-partner: Du må ha dette for å innhente samtykke og sende denne samtykkestatusen til Google.

Datakilden din

1. Innhent brukersamtykke

2. Send brukervalg til Google

3. Sørg for at Google-taggene er i tråd med samtykkevalget

Nettsted

Konfigurer et samtykkebanner

Konfigurer samtykkemodus

Bekreft implementeringen av samtykkemodus

App

Konfigurer et samtykkebanner

Konfigurer samtykkemodus

Bekreft implementeringen av samtykkemodus

Dataopplastinger til Google

Innhent brukersamtykke for dataopplastinger til Google

Send samtykke for data du laster opp til Google

Ikke aktuelt

Konfigurer et samtykkebanner med en CMP eller et CMS

Hvis du drifter et nettsted, får du enklest implementert et samtykkebanner ved å bruke en plattform for samtykkestyring (CMP) eller et innholdsstyringssystem (CMS), men sistnevnte fordrer at CMS-et allerede tilbyr samtykkebannere.

Veiledning

Hvis du ikke allerede har konfigurert Google-taggen, må du gjøre det før du kan velge ønsket CMP eller CMS.

1. Åpne skjermen for Google-taggen.
  2. Gå til administrasjonsfanen.
  3. Åpne «Konfigurer samtykkemodus»-delen under «Administrering av Google-tagger», og velg et av alternativene nedenfor hvis du ikke allerede har konfigurert samtykkemodus:
    • Jeg bruker et samtykkebanner fra en tredjepart.
      • Hvis du bruker et innholdsstyringssystem (CMS), en nettstedsbygger eller en plattform for samtykkestyring (CMP), får du en trinnvis veiledning i konfigurering av samtykkemodus på den aktuelle plattformen. Klikk på Neste og deretter på Velg plattform.
    • Jeg bruker et egendefinert samtykkebanner.
      • Hvis organisasjonen din krever at du lager ditt eget samtykkebanner, må du integrere oppsettet ditt med Googles Consent API selv. Klikk på Neste etterfulgt av Kom i gang.
    • Jeg har ikke noe samtykkebanner.
      • Hvis du velger å bruke et innholdsstyringssystem (CMS), en nettstedsbygger eller en plattform for samtykkestyring (CMP), får du en trinnvis veiledning i konfigurering av samtykkemodus på den aktuelle plattformen. Klikk på Neste og deretter på Velg plattform.

CMP- og CMS-partnere

CMP-ene og CMS-ene nedenfor har på egen hånd inngått partnerskap med Google. Dette ikke er en uttømmende liste over alle tilgjengelige partnere. Bruk av disse partnerne garanterer heller ikke overholdelse av Googles retningslinjer for brukersamtykke i EU, da dette avhenger av den aktuelle samtykkemeldingen som vises til brukerne. Hvis partneren din ikke er oppført nedenfor og du ser etter en bannerløsning, anbefaler vi at du først samarbeider med en CMP (som er Google-partner) om å konfigurere samtykkebanneret ditt, og at du deretter samarbeider med CMS-partneren.

Innholdsstyringssystemer (CMS-er)