Google Analytics: GA4-konfigurasjonstaggen heter nå Google-taggen. GA4-konfigurasjonstagger i nettbeholdere blir automatisk overført fra og med september. Den eksisterende målingen din endres ikke, og du trenger ikke å gjøre noe. Finn ut mer

Set up and manage consent

Informasjon om samtykkemodus

Denne artikkelen er for alle som benytter seg av Google-taggen og mottar brukerdata fra brukere i EØS via apper, nettsteder eller ressurser utenfor nettet.

Viktig: Hvis samtykkeparameteren «ad_storage» eller «analytics_storage» ikke er angitt som «denied» (avvist), enten dette skjer via standard samtykkestatus eller «setConsent»-metoden, blir analysedataene forbundet med en bestemt appforekomst permanent tilbakestilt i tiden fremover. Hvis analysedataene for eksempel tilbakestilles for alle appforekomster, kan antallet registrerte brukere bli kunstig høyt.

• iOS: Du kan forhindre dette problemet ved å oppdatere til versjon 10.23.0 eller nyere.
  • Android: Enheter med Google Play-tjenester har mottatt en oppdatering automatisk, så de er ikke berørt av dette problemet lenger. Du trenger ikke å gjøre noe videre selv.

Hvis appen din kjøres på enheter som ikke har Google Play-tjenester, kan du forhindre denne atferden ved å oppdatere Android SDK i den forestående 22.0.1-utgivelsen. Frem til den tid kan du forebygge dette problemet på disse enhetene ved å følge denne fremgangsmåten:

1. Ikke angi standardverdier for «ad_storage» eller «analytics_storage» i appmanifestet.
  2. Slå av Analytics-innsamling før du angir appforekomstens samtykkestatus for «ad_storage» og «analytics_storage».
  3. Når du har uttrykkelig samtykke, kan du slå på Analytics-innsamlingen på nytt, noe som ikke fører til at Analytics-dataene tilbakestilles.

Hvis du vil tilbakestille statistikk om en appforekomst, kan du bruke det spesialutviklede API-et. Her finner du et eksempel for Android.

Oversikt: parametere for samtykkemodus

Samtykketype Beskrivelse
ad_storage Gjør det mulig å lagre data (f.eks. informasjonskapsler) i annonseringsøyemed
ad_user_data Gir samtykke i at brukerdata som er relatert til annonsering, kan sendes til Google
ad_personalization Gir samtykke til personlig tilpasset annonsering
analytics_storage Gjør det mulig å lagre data (f.eks. informasjonskapsler) i analyseøyemed (f.eks. varighet av besøk)

I tillegg til parameterne for samtykkemodus finnes personvernparameterne nedenfor:

Lagringstype Beskrivelse
functionality_storage Gjør det mulig å lagre data som understøtter appens eller nettstedets funksjonalitet (f.eks. språkinnstillinger)
personalization_storage Gjør det mulig å lagre data knyttet til personlig tilpasning (f.eks. anbefalte videoer)
security_storage Gjør det mulig å lagre sikkerhetsrelaterte data, blant annet knyttet til funksjonalitet for autentisering, forebygging av svindel og andre tiltak for brukerbeskyttelse

Tagfunksjonalitet med samtykkemodus

Hvis alle samtykkealternativer er granted (gitt), fungerer taggene slik:

Nett

Mobilapper

• Informasjonskapsler knyttet til annonsering kan både leses og skrives.
  • IP-adresser samles inn.
  • Hele nettadressen blir samlet inn, inkludert informasjon om annonseklikk i nettadresseparametere (f.eks. GCLID/DCLID).
  • Det gis tilgang til informasjonskapsler for nettet fra tredjeparter som tidligere er angitt på google.com og doubleclick.net, og førsteparts informasjonskapsler for konverteringer (f.eks. _gcl_*).
  • Annonseringsidentifikatorer (f.eks. IDFA/annonserings-ID) kan samles inn.
  • Appforekomst-ID-en som genereres av Google Analytics for Firebase SDK, blir samlet inn.

Hvis én eller flere typer samtykke ikke er gitt (ikke angitt eller denied, altså «avvist»), finnes det annen funksjonalitet du bør ta høyde for:

ad_personalization='denied'

Nett og mobilapper

Personlig tilpasset annonsering er slått av, og disse funksjonene mottar ikke data:

• remarketing i Google Ads, Display & Video 360 og Search Ads 360
  • personlig tilpasset annonsering med Googles annonseprodukter

ad_user_data='denied'

Nett og mobilapper

Innsamling av personlige data for nettbasert annonsering er deaktivert, inkludert

• user_id
  • optimaliserte konverteringer – hashede førstepartsdata

ad_storage='denied'

Nett

Mobilapper

• Ingen nye informasjonskapsler knyttet til annonsering kan skrives.
  • Ingen eksisterende førsteparts informasjonskapsler for annonsering kan leses.
  • Forespørsler sendes via et annet domene for å unngå at informasjonskapsler fra tredjeparter som tidligere er angitt, sendes i forespørselshoder.
  • Google Analytics verken leser eller skriver Google Ads-informasjonskapsler, og funksjoner for Google-signaler samler ikke inn data om denne trafikken.
  • Hele nettadressen samles inn, kanskje også informasjon om annonseklikk i form av nettadresseparameterne (f.eks. GCLID/DCLID). Informasjon om annonseklikk brukes bare til å beregne tilnærmet nøyaktig trafikkmåling.
  • IP-adresser brukes til å utlede IP-land, men de loggføres aldri i Google Ads- og Floodlight-systemene, og de slettes umiddelbart etter innsamling. Merk: Google Analytics samler inn IP-adresser som en del av vanlig internettkommunikasjon. Finn ut mer om IP-maskering i Google Analytics.
  • Ingen annonserings-ID-er/IDFA-er kan samles inn.
  • Google-signaler samler ikke inn data om denne trafikken.
  • IP-adresser brukes til å utlede IP-land, men de loggføres aldri i Google Ads- og Floodlight-systemene, og de slettes umiddelbart etter innsamling. Merk: Google Analytics samler inn IP-adresser som en del av vanlig internettkommunikasjon. Finn ut mer om IP-maskering i Google Analytics.

analytics_storage='denied'

Nett

Mobilapper

• Ingen selger-ID-er (IDFV-er) kan samles inn.
  • Hendelser uten enhets- eller brukeridentifikatorer sendes til Google Analytics for fremtidig måling. Google Analytics 4 bruker disse hendelsene til modellering.

Nett og mobilapper

Når samtykkestatusen er analytics_storage='denied', sendes ping uten informasjonskapsler til Google Analytics. Ingen Analytics-informasjonskapsler blir angitt, brukt eller lest fra enheten. Ping uten informasjonskapsler blir derfor anonymisert og er Google Analytics-hendelser som ikke kan identifiseres.

Ping uten informasjonskapsler, som er en del av vanlig HTTP-/nettleserkommunikasjon, kan inkludere denne informasjonen: brukeragent, IP-adresse, skjermoppløsning. Merk deg at Google Analytics 4 verken lagrer eller loggfører IP-adresser.

Hvis en annonsør angir andre felter, for eksempel user_id og egendefinerte dimensjoner, blir de sendt som normalt. Dataene som samles inn i ping uten informasjonskapsler, brukes til å fylle huller i dataene ved atferds- og konverteringsmodellering.

ad_storage='denied' og ads_data_redaction='true'

Nett

• Ingen nye informasjonskapsler knyttet til annonsering kan skrives.
  • Ingen eksisterende informasjonskapsler for annonsering kan leses.
  • Forespørsler sendes via et annet domene for å unngå at informasjonskapsler fra tredjeparter som tidligere er angitt, sendes i forespørselshoder.
  • Google Analytics verken leser eller skriver Google Ads-informasjonskapsler, og funksjoner for Google-signaler samler ikke inn data om denne trafikken.
  • I Google Analytics blir hele nettadressen samlet inn, kanskje også informasjon om annonseklikk i form av nettadresseparameterne (f.eks. GCLID/DCLID). Informasjon om annonseklikk brukes bare til å beregne tilnærmet nøyaktig trafikkmåling. I Google Ads blir identifikatorer for annonseklikk (f.eks. GCLID/DCLID) i samtykke- og konverteringsping fjernet.
  • IP-adresser brukes til å utlede IP-land, men de loggføres aldri i Google Ads- og Floodlight-systemene, og de slettes umiddelbart etter innsamling. Merk: Google Analytics samler inn IP-adresser som en del av vanlig internettkommunikasjon. Finn ut mer om IP-maskering i Google Analytics.