G Suite heter nå Google Workspace: Her finner du alt bedriften trenger for å få arbeidet gjort.

Gjenbruk hendelsesinnstillinger i Google Tag Manager

Denne siden er myntet på brukere som vil vedlikeholde Google-taggen i Google Tag Manager og definere innstillinger på hendelsesnivå.

Hva er en variabel for hendelsesinnstillinger?

Du kan gjenbruke hendelsesinnstillinger i flere Google-tagger og GA4-hendelsestagger ved hjelp av en Google-tag: hendelsesinnstillinger-variabel.
Tenk deg for eksempel at du eier en nettbutikk og kjører et salg. Nå vil du spore hvor mange som bruker rabattkoden du har opplyst om. I stedet for at du legger til en discount-parameter (rabatt) manuelt i hver av taggene, kan du gjenbruke parameteren med en Google-tag: hendelsesinnstillinger-variabel.

Slik bruker du variabler for hendelsesinnstillinger

Følg denne fremgangsmåten for å bruke en ny variabel for hendelsesinnstillinger:

1. Åpne Google Tag Manager.
  2. Åpne Variabler-menyen til venstre i arbeidsområdet.
  3. Opprett en ny brukerdefinert variabel.
  4. Velg Google-tag: hendelsesinnstillinger-variabelen under Konfigurasjon av variabler.
  5. Legg til parameterne du vil gjenbruke. Du finner en tabell med forhåndsdefinerte parametere nedenfor. Hvis ingen av disse behovene dekker behovene dine, kan du opprette en egendefinert parameter. Skriv inn et navn i Navn-feltet.
  6. Valgfritt: Legg til brukeregenskaper for Google Analytics i hendelsen:
    1. Klikk på Legg til egenskap under brukeregenskaper for Google Analytics.
    2. Konfigurer nøkkelverdi-paret som skal sendes sammen med hendelsen:
      • Angi kategorien du vil sende (f.eks. favorite_food), under Egenskapsnavn.

• Angi verdien som de brukerspesifikke dataene, for eksempel apple.
  7. Gi variabelen et navn, og klikk på Lagre.

Gjenbruk innstillinger i Google-tagger

Du kan sende parametere på hendelsesnivå for hver hendelse ved å bruke variabelen for hendelsesinnstillinger i en Google-tag.

1. Åpne Tagger-menyen til venstre i arbeidsområdet ditt.
  2. Velg Google-taggen der du vil bruke en innstillingsvariabel.
  3. Gjenbruk innstillinger:
    • Du kan gjenbruke konfigurasjonsinnstillinger ved å velge en Google-taggen: konfigurasjonsinnstillinger-variabel fra rullegardinlisten.
    • For å gjenbruke innstillinger for delte hendelser må du velge en Google-tag: hendelsesinnstillinger-variabel fra rullegardinlisten.
    • Klikk på Vis arvede parametere for å se hvilke parametere som ble arvet fra innstillingsvariabelen.
    • Klikk på Rediger hvis du bare vil endre en parameter Google-taggen har arvet.
    • Klikk på Tilbakestill hvis du vil tilbakestille en arvet parameter som er redigert.
  4. Lagre taggen, og publiser beholderen.

Gjenbruk innstillinger i GA4-hendelsestagger

Hvis du bare vil sende parametere på hendelsesnivå for utvalgte GA4-hendelser, må du legge til variabelen for hendelsesinnstillinger i en GA4-hendelsestag.

1. Åpne Tagger-menyen til venstre i arbeidsområdet ditt.
  2. Velg GA4-hendelsestaggen der du vil bruke en innstillingsvariabel.
  3. Gjenbruk innstillinger:
    • For å gjenbruke hendelsesinnstillinger må du velge en Google-tag: hendelsesinnstillinger-variabel fra rullegardinlisten.
    • Klikk på Vis arvede innstillinger for å se hvilke parametere som ble arvet fra innstillingsvariabelen.
    • Klikk på Rediger hvis du bare vil endre en parameter Google-taggen har arvet.
    • Klikk på Tilbakestill hvis du vil tilbakestille en arvet parameter som er redigert.
  4. Lagre taggen, og publiser beholderen.

Gyldige parametere for hendelsesinnstillinger

I tabellen nedenfor finner du forhåndsdefinerte parametere og hvilke produkter du kan bruke dem med (angitt med x). Dette er ikke hendelsesnavn. Se en liste over forhåndsdefinerte hendelsesnavn i listen over anbefalte hendelser.

Navn Type Standardverdi Beskrivelse Google Ads GA4 Merchant Center
achievement_id streng udefinert ID-en for prestasjonen som er låst opp. En del av unlock_achievement-hendelsen som måler spillopplevelsen.   x
aw_feed_country streng udefinert Landet knyttet til feeden varene er lastet opp til. Bruk CLDR-territoriekoder, for eksempel «US».
En del av rapporteringen av konverteringer med handlekurvdata.
x
aw_language streng udefinert Språket knyttet til feeden varene dine er lastet opp til. Bruk ISO 639-1-språkkoder. En del av rapporteringen av konverteringer med handlekurvdata. x
aw_merchant_id heltall udefinert Merchant Center-ID-en. Oppgi denne parameteren hvis du har én og samme vare i flere Merchant Center-kontoer, og du vil kontrollere hvilken Merchant Center-konto dataene om varen (f.eks. varekostnaden) skal hentes fra. En del av rapporteringen av konverteringer med handlekurvdata. x
content_group streng udefinert Med innholdsgrupper kan du kategorisere sider og skjermer i egendefinerte sett. Finn ut mer   x x
content_id streng udefinert En identifikator for innholdet som ble valgt, for eksempel C_12345. En del av select_content-hendelsen.   x x
content_type streng udefinert Typen innhold, for eksempel «image» (bilde). En del av hendelsen share (del) og select_content (velg innhold).   x
coupon streng udefinert Navnet på kupongen eller koden som er tilknyttet hendelsen.

coupon-parametere på varenivå og hendelsesnivå er uavhengige av hverandre.
  x
country streng udefinert Parameter som registrerer brukerens land. Bruk formatet ISO 3166-1 alfa-2 (f.eks. «US» for USA). x
currency streng udefinert Valutaen for varene tilknyttet hendelsen, angitt i ISO 4217-format med tre bokstaver.
* Hvis du angir value (verdi), kreves currency (valuta) for at inntektsberegningene skal kunne utregnes presist.
x x x
delivery_postal_code tall udefinert Det regionale prefikset for et postnummer i leveringsadressen til bestillingen. Det regionale prefikset brukes til å fastslå hvor ofte selgerens leveringer skjer i tide.
Når du sender inn slike data, anbefaler vi at du bare tar med de tre første sifrene i et postnummer.
En del av Google Ads-konverteringssporingen som validerer fraktdata.
x   x
discount tall udefinert Rabattbeløpet tilknyttet varen. x x
estimated_delivery_date streng udefinert Den siste (eller «maksimale») avtalte leveringsdatoen for en bestilling i kundens handlekurvdata. For bestillinger med produkter som vurderes for fri og rask frakt (status som ny eller vedlikeholdt), bruker Google denne datoen til å validere leveringstiden.
Merk: I denne parameteren brukes det internasjonale datoformatet (ÅÅÅÅ-MM-DD). Datoen du sender inn her, skal være basert på datoen og tidssonen for stedet du sendte inn for delivery_postal_code (postnummer for leveringssted).

En del av Google Ads-konverteringssporingen som validerer fraktdata.
x
group_id streng udefinert ID-en for gruppen, for eksempel G_12345. En del av join_group-hendelsen som brukes til å måle hvor populære visse grupper eller sosiale funksjoner er.   x
items array<Item> udefinert Lister opp elementene tilknyttet hendelsen. Dette er en netthandelsparameter som har underparametere. Du kan finne underparameterne for følgende: x x x
language streng navigator.language Angir brukerens språkinnstillinger. x x x
method streng udefinert Metoden brukeren velger for å gjøre noe, for eksempel «email» (e-post). En del av hendelsen login (pålogging), share (del) og sign_up (registrering).   x
payment_type streng udefinert Kundens valgte betalingsmåte, for eksempel «credit card» (kredittkort).   x
score tall udefinert Brukerens poengsum. En del post_score-hendelsen (publiser poengsum) som måler poengsummer i spill.   x
search_term streng udefinert Termen det ble søkt etter. En del av search-hendelsen (søk).   x
send_to streng udefinert Angir destinasjons-ID-en for en Google-tag. Skal brukes sammen med konfigurasjonsparameteren groups (grupper). x x x
shipping tall udefinert Fraktkostnaden knyttet til en transaksjon, for eksempel 49,90. x x x
shipping_tier streng udefinert Fraktnivået (f.eks. «Ground» (bakkefrakt), «Air» (luftfrakt) eller «Next-day» (neste dag)) som er valgt for levering av den kjøpte varen. x x x
tax tall udefinert Avgiftene knyttet til en transaksjon, for eksempel 11,10.   x x
transaction_id streng udefinert Den unike identifikatoren for en transaksjon, for eksempel T_12345.

Med transaction_id-parameteren (transaksjons-ID) kan du unngå dupliserte hendelser for kjøp.
x x x
user_data objekt udefinert En parameter du kan bruke for å velge bort automatisk innsamling av data fra brukere.
Du kan velge bort dette på utvalgte sider ved å angi user_data (brukerdata) som null. I tillegg kan du velge bort brukerdefinert datainnsamling helt og holdent ved å bruke innstillingen for Google-taggen.
x
user_properties objekt udefinert En parameter for å sende ekstra Google Analytics-brukeregenskaper med en hendelse. Finn ut hvordan du konfigurerer brukeregenskaper.   x
value tall udefinert Pengeverdien tilknyttet hendelsen, for eksempel 129,90.

value (verdi) kreves for at rapporteringen skal bli meningsfull og den forutsigende målgruppen kjøpere skal fylles med brukere.

* Hvis du angir value, må du også angi currency (valuta).
x x x
virtual_currency_name streng udefinert Navnet på den virtuelle valutaen. En del av hendelsene earn_virtual_currency (tjen virtuell valuta) og spend_virtual_currency
(bruk virtuell valuta).
  x