I denne brukerstøtten finner du innhold både om Merchant Center Next og den eldre versjonen av Merchant Center. Se etter logoen øverst i hver artikkel for å forsikre deg om at du leser om Merchant Center-versjonen du faktisk bruker.

Bruk konverteringssporing til å validere fraktinformasjonen din

Et egendefinert ikon for artikkeloverskrifter i den eldre versjonen av Merchant Center.

Denne funksjonen er foreløpig bare tilgjengelig for selgere som målretter produkter mot USA.

Slik fungerer det

Før du kan vise annoteringer om fri og rask frakt for kvalifiserte produkter, må Merchant Center validere dataene om nettstedet ditt for å sikre at fraktinformasjonen som vises i annonsene dine, er riktig. Etter den første valideringen fortsetter Merchant Center å validere dataene for å sikre at annoteringen din om fri og rask frakt holdes oppdatert.

For øyeblikket bruker Google gjennomsøking av nettstedet ditt som standardmetode for å validere fraktinformasjonen din for annoteringer om fri og rask frakt. For annoteringer om fri og rask frakt i annonser kan du også få nøyaktige og oppdaterte valideringsdata med Google Ads-konverteringssporing. Hvis konverteringssporing knyttes til butikkens konverteringsdata, kan Merchant Center automatisk validere dataene om fri og rask frakt, slik at det blir mindre behov for å gjennomsøke nettstedet ditt.

Krav

Slik bruker du konverteringssporing til å validere fraktinformasjonen:

Veiledning

Merk: Denne fremgangsmåten er teknisk komplisert. Hvis du ikke kan så mye om koding, kan det være lurt å kontakte en nettutvikler eller noen med lignende ferdigheter før du starter denne prosessen.

Du kan bruke konverteringssporing på to måter for å validere fraktinformasjonen din. Du kan enten bruke Google Tag Manager eller oppdatere gtag.js.

Installer med Google Tag Manager

Trinn 1: Installer Google Tag Manager

Merk: Hvis du allerede bruker Google Tag Manager, kan du gå rett til det andre trinnet.
  1. Logg på Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på verktøyikonet Google Ads | verktøy [ikon] øverst til høyre.
  3. Klikk på Konverteringer fra «Måling»-rullegardinmenyen.
  4. Klikk på konverteringshandlingen du vil bruke, eller opprett en ny konverteringshandling.
  5. Installer Google Tag Manager på nettstedet ditt. Finn ut hvordan du konfigurerer taggen for konverteringssporing.

Trinn 2: Legg til fraktinformasjon i Google Ads-taggen for konverteringssporing

Følg denne fremgangsmåten for å legge til fraktinformasjon i Google Ads-taggen for konverteringssporing:

1. Velg konverteringstaggen du vil sende handlekurvinformasjonen til, i Google Tag Manager.
  2. Merk av for «Angi salgsdata på produktnivå», og velg enten «Datalag» eller «Egendefinerte felt». Hvis du velger «Egendefinerte felt», må du fylle ut de obligatoriske feltene.
  3. Merk av for «Oppgi fraktinformasjon», og fyll ut de obligatoriske feltene.
  4. Du må legge til variablene nedenfor på betalingssiden for at det skal kunne refereres til dem.
Obligatoriske parametere Definisjon
Leveringsdato (per bestilling) «estimated_delivery_date»

Den siste (eller «maksimale») avtalte leveringsdatoen for en bestilling i kundens handlekurvdata. For bestillinger med produkter som vurderes for fri og rask frakt (status som ny eller vedlikeholdt), bruker Google denne datoen til å validere leveringstiden.

Merk: Denne parameteren bruker det internasjonale datoformatet (ÅÅÅÅ-MM-DD). Datoen du sender inn her, skal være basert på datoen og tidssonen for stedet du sendte inn for «delivery_postal_code».
Leveringsdato (per vare) «items[].estimated_delivery_date»

Den siste (eller «maksimale») avtalte leveringsdatoen for en vare. Bruk denne parameteren hvis du vil overstyre den beregnede leveringsdatoen for en bestemt vare i en bestilling. For produkter som vurderes for fri og rask frakt (status som ny eller vedlikeholdt), bruker Google denne datoen til å validere leveringstiden.

Merk: Denne parameteren bruker det internasjonale datoformatet (ÅÅÅÅ-MM-DD).

Postnummer (per bestilling) «delivery_postal_code»

Det regionale prefikset for et postnummer for bestillingens leveringsadresse. Det regionale prefikset brukes til å fastslå hvor ofte selgerens leveringer skjer i tide.

Dette attributtet fungerer foreløpig bare med amerikanske postnumre. Når du sender inn disse dataene, anbefaler vi at du bare tar med de tre første sifrene i et postnummer.

Frakt «shipping»

Fraktkostnaden for en bestilling.

Leveringsland «country»

Landet varene skal leveres til. Bruk formatet ISO 3166-1 alfa-2. (For eksempel «US» for «USA».)
Merchant Center-ID «aw_merchant_id» Merchant Center-ID-en som varene dine er lastet opp til.
Oppføringslandet for feeden «aw_country_id»

Landet som er knyttet til feeden varene er lastet opp i.

Merk: Denne parameteren bruker CLDR-territoriekoder.
Feedspråk «aw_language_id»

Språket som er knyttet til feeden varene dine er lastet opp til.

Merk: Denne parameteren bruker ISO 639-1-språkkoder.

Datalaget

Datalaget brukes til midlertidig oppbevaring av data. Med dette strukturerte formatet, som støttes av Tag Manager, er det enkelt å flytte dataene fra nettsiden eller mobilappen din til tagger, utløsere og andre variabler i Tag Manager.

Du behøver ikke nødvendigvis å konfigurere et datalag for at variabler skal kunne hente informasjon. Du kan også konfigurere Tag Manager-variabler slik at de henter verdier direkte fra JavaScript-variabler, informasjonskapsler fra førstetilbyder og DOM-elementet. Vi anbefaler imidlertid at variablene henter informasjon direkte fra et godt strukturert datalagsobjekt. Ved å implementere et datalag kan du redusere faren for datatap som følge av utilsiktede kodeendringer, legge til rette for en velstrukturert og tilgjengelig datamodell og forenkle feilsøkingen.

Eksempel på implementering med datalag (nye parametere er fremhevet)

Merk: Hvis du bruker Google Tag Manager, må feltene for kjøpsdetaljer oppgis som elementer i en JSON-fil.

<!-- Sample Code datalayer push -->

1.  dataLayer.push({
  2.      "event": 'purchase',
  3.     "transaction_id": "1545c34e-691e-4726-aeda-b798df255e9c",
  4.     "affiliation": "Google online store",
  5.     "value": 23.07,
  6.     "currency": "USD",
  7.     "tax": 1.24,
  8.   "shipping": 0.00,
  9.   "discount": 1.50,
  10.        "delivery_postal_code": "94043",
  11.        "estimated_delivery_date": "2020-07-31",
  12.        "aw_merchant_id": 12345,
  13.        "aw_feed_country": "US",
  14.        "aw_feed_language": "EN",
  15.        "items": [
  16.            {
  17.                "id": "P12345",
  18.                "quantity": 2,
  19.                "price": 2,
  20.                "estimated_delivery_date": "2020-07-31",
  21.          },
  22.          {
  23.              "id": "P123456",
  24.              "quantity": 2,
  25.              "price": 2,
  26.         "estimated_delivery_date": "2020-07-29",
  27.          ...
  28.        ]
  29.      });

Eksempel på implementering med JavaScript-variabler (nye parametere er fremhevet)

<!-- Sample Code JavaScript Variables→

1. <script type="text/javascript">
  2. "transaction_id": "1545c34e-691e-4726-aeda-b798df255e9c",
  3. "affiliation": "Google online store",
  4. "value": 23.07,
  5. "currency": "USD",
  6. "tax": 1.24,
  7. "shipping": 0.00,
  8. "discount": 1.50,
  9. "delivery_postal_code": "94043",
  10. "estimated_delivery_date": "2020-07-31",
  11. "aw_merchant_id": 12345,
  12. "aw_feed_country": "US",
  13. "aw_feed_language": "EN",
  14. "items": [
  15.     {
  16.       "id": "P12345",
  17.       "quantity": 2,
  18.       "price": 2,
  19.       "estimated_delivery_date": "2020-07-31",
  20.
  21.    },
  22.      {
  23.         "id": "P123456",
  24.          "quantity": 2,
  25.           "price": 2,
  26.           "estimated_delivery_date": "2020-07-29",
  27.      ...
  28.    ]
  29. });
  30. /* ]]> */
  31. </script>

Installer via den globale nettstedstaggen

Trinn 1: Installer den globale nettstedstaggen

Merk: Hvis du allerede bruker koden for konverteringssporing for den globale nettstedstaggen, kan du gå til trinn 2.
  1. Logg på Google Ads-kontoen din.
  2. Klikk på verktøyikonet Google Ads | verktøy [ikon] øverst til høyre.
  3. Klikk på Konverteringer fra «Måling»-rullegardinmenyen.
  4. Klikk på konverteringshandlingen du vil bruke, eller opprett en ny konverteringshandling.
  5. Installer den globale nettstedstaggen på nettstedet ditt. Finn ut hvordan du konfigurerer taggen for konverteringssporing.

Trinn 2: Installer tilleggsparametere i koden

For å kunne sende inn handlekurvinformasjon må du installere disse tilleggsparameterne i koden:

Obligatoriske parametere Definisjon
Leveringsdato (per bestilling) «estimated_delivery_date»

Den siste (eller «maksimale») avtalte leveringsdatoen for en bestilling i kundens handlekurvdata. For bestillinger med produkter som vurderes for fri og rask frakt (status som ny eller vedlikeholdt), bruker Google denne datoen til å validere leveringstiden.

Merk: Denne parameteren bruker det internasjonale datoformatet (ÅÅÅÅ-MM-DD).
Leveringsdato (per vare) «items[].estimated_delivery_date»

Den siste (eller «maksimale») avtalte leveringsdatoen for en vare. For produkter som vurderes for fri og rask frakt (status som ny eller vedlikeholdt), bruker Google denne datoen til å validere leveringstiden.

Merk: Denne parameteren bruker det internasjonale datoformatet (ÅÅÅÅ-MM-DD).
Postnummer (per bestilling) «delivery_postal_code»

Det regionale prefikset for et postnummer for bestillingens leveringsadresse. Det regionale prefikset brukes til å fastslå hvor ofte selgerens leveringer skjer i tide.

Dette attributtet fungerer foreløpig bare med amerikanske postnumre. Når du sender inn disse dataene, anbefaler vi at du bare tar med de tre første sifrene i et postnummer.

Frakt «shipping» Fraktkostnaden for en bestilling.
Leveringsland «country» Landet varene skal leveres til.
Merchant Center-ID «aw_merchant_id» Merchant Center-ID-en som varene dine er lastet opp til.
Oppføringslandet for feeden «aw_country_id»

Landet som er knyttet til feeden varene er lastet opp i.

Merk: Denne parameteren bruker CLDR-territoriekoder.
Feedspråk «aw_language_id»

Språket som er knyttet til feeden varene dine er lastet opp til.

Merk: Denne parameteren bruker ISO 639-1-språkkoder.

Eksempel på en konfigurert global nettstedstag (nye parametere er fremhevet)

<!-- Sample Code Conversion -->

1. <script type="text/javascript">
  2. gtag('event', 'purchase', {
  3.   "transaction_id": "1545c34e-691e-4726-aeda-b798df255e9c",
  4.   "value": 23.07,
  5.   "currency": "USD",
  6.   "country": "US",
  7.   "tax": 1.24,
  8.   "shipping": 0.00,
  9.   "delivery_postal_code": "94043",
  10.   "estimated_delivery_date": "2020-07-31",
  11.   "aw_merchant_id": 12345,
  12.   "aw_feed_country": "US",
  13.   "aw_feed_language": "EN",
  14.   "items": [
  16.       "id": "P12345",
  17.       "name": "Android Warhol T-Shirt",
  18.       "quantity": 2,
  19.       "price": 2,
  20.       "estimated_delivery_date": "2020-07-31",
  25.       "name": "Android New Artist T-Shirt",
  26.       "brand": "Google",
  27.       "category": "Apparel/T-Shirts",
  28.       "variant": "Black",
  29.       "list_name": "Search Results",
  30.       "list_position": 2,
  31.       "quantity": 2,
  32.       "price": 2,
  33.       "estimated_delivery_date": "2020-07-29",
  38. </script>