De Google Analytics: GA4-configuratietag is nu de Google-tag. GA4-configuratietags in een webcontainer worden vanaf september automatisch gemigreerd. Uw bestaande meting verandert niet en u hoeft verder niets te doen. Meer informatie

Over het overzicht van tagdekking

Gebruik het overzicht van tagdekking om te zien op welke pagina's van uw website de Google-tag is geïnstalleerd. U kunt dit overzicht openen vanuit de gedeelten voor Google-tags in Google Ads en Google Analytics en via Google Tag Manager.

Voordelen

• Een totaaloverzicht checken van de tagdekking op uw hele site
  • De sitedefinitie aanpassen door een lijst van URL's te uploaden en/of de pagina's te selecteren die u wilt negeren
  • Snel niet-getagde pagina's herkennen
  • Verbeteringen in de tagdekking valideren
  • Een overzicht van de tagstatus op URL-niveau downloaden

Hoe het werkt

Installeer de Google-tag op elke pagina van uw website om de effectiviteit van uw website en advertenties nauwkeurig te meten. Gebruik Google Tag Assistant om te testen of uw Google-tag werkt. Google Tag Assistant kan ook niet-getagde pagina's herkennen en deze als suggesties toevoegen aan uw overzicht van tagdekking. Het overzicht van tagdekking toont op welke pagina's de Google-tag correct is geïmplementeerd. Het overzicht van tagdekking kan over maximaal 10.000 pagina's rapporteren.

Opmerking: De Google-tag verwijst naar het gtag.js-fragment of de GTM-container die op een pagina is geïnstalleerd en niet naar de afzonderlijke tags die deel uitmaken van de instelling van een container.

Waar u het overzicht vindt

Voor Google Ads en Google Analytics:

1. Open het scherm voor de Google-tag.
  2. Ga naar het tabblad Beheerder.
  3. Klik onder Tools op Tagdekking.

Instructies voor Google Tag Manager

1. Klik in Google Tag Manager op Beheerder.
  2. Klik in het gedeelte Container op Tagdekking.

Uitleg van het overzicht

In het overzicht van tagdekking ziet u de tabel Paginadetails, die kolommen voor URL en Tagstatus bevat.

In de kolom URL ziet u afzonderlijke pagina's van uw site. (Alleen het domein en pad worden getoond, de queryparameters niet.)

De kolom Tagstatus bevat een van de volgende statussen voor de URL:

• Niet getagd: pagina's die uw Google-tag nog nooit hebben geladen.
  • Geen recente activiteit: pagina's die uw Google-tag in de afgelopen 30 dagen niet hebben geladen, maar dat in het verleden wel hebben gedaan.
  • Getagd: pagina's die uw Google-tag in de afgelopen 30 dagen hebben geladen.

Op de kaarten boven de tabel ziet u het aantal pagina's in het overzicht, plus het aantal pagina's dat is getagd, dat niet is getagd of waarop geen recente activiteit heeft plaatsgevonden. Klik op een kaart om snel alle URL's met die statussen te zien.

Opmerking: De tagstatus is afhankelijk van een hoog genoeg volume om een signaal te geven dat de pagina is getagd. Pagina's die aan uw overzicht zijn toegevoegd, worden mogelijk pas 24 uur nadat ze deze tag hebben geladen, geüpdatet als u alleen vertrouwt op live verkeer. Voor een realtime rapport start u Tag Assistant en gaat u naar de betreffende pagina.

Voorgestelde pagina's

In sommige rijen ziet u naast de URL het label Voorgesteld. Voorgestelde pagina's zijn pagina's die Google heeft waargenomen en opgenomen in de tabel Overzicht van tagdekking. Suggesties bevatten misschien niet alle pagina's met een Google-tag. U kunt voorgestelde pagina's toevoegen om te bevestigen dat u de pagina accepteert als onderdeel van uw overzicht. Voorgestelde pagina's worden na 60 dagen inactiviteit verwijderd uit het overzicht, tenzij u ervoor kiest ze te behouden of ze afzonderlijk toe te voegen. Als u voorgestelde pagina's behoudt, worden ze niet verwijderd wegens inactiviteit en kunt u later beslissen of u ze wilt opnemen in het overzicht.

Als u een voorgestelde pagina wilt accepteren als onderdeel van het overzicht, plaatst u de muisaanwijzer op een rij en klikt u op Toevoegen . U kunt ook op Negeren (-) klikken om de suggestie te negeren of op het tagicoon klikken om de pagina in Tag Assistant te openen. Als u een pagina of suggestie negeert, verdwijnt de rij uit het tagoverzicht.

Als u meerdere voorgestelde pagina's wilt toevoegen of negeren, vinkt u het selectievakje aan naast de rijen die u wilt toevoegen of negeren en klikt u op Toevoegen of Negeren (-) bovenaan de tabel, naast het zoekicoon.

Opmerking: Het overzicht van tagdekking bevat pagina-URL's waarop de Google-tag is gevonden. Persoonlijk identificeerbare informatie (PII) kan onbedoeld in deze URL's zijn opgenomen. Het URL-pad mag geen PII bevatten. Als de kans bestaat dat uw URL's PII bevatten, moet u de PII verwijderen uit de pagina-URL. Lees voor meer informatie Best practices om te voorkomen dat er PII wordt verstuurd.

URL's toevoegen

Als u merkt dat het overzicht niet alle pagina's van uw site bevat, kunt u URL's toevoegen.

Zo voegt u URL's toe:

1. Klik op het icoon URL's toevoegen om pagina's aan uw overzicht toe te voegen.
  2. Selecteer URL's toevoegen of Een csv-bestand uploaden.
  3. Volg een van de volgende procedures, afhankelijk van uw selectie in de vorige stap:
    1. URL's toevoegen:
      1. Geef een lijst op van de URL's die u aan uw overzicht van tagdekking wilt toevoegen. Zet elke URL op een nieuwe regel.
      2. Klik op Toevoegen.
    2. Een csv-bestand uploaden:
      1. Klik op Een csv-bestand selecteren.
        • Het csv-bestand moet de volgende indeling hebben: <URL>,<Opnamestatus>
          • example.com/2,no
          • example.com/3,yes
        • Als u wilt, kunt u een koprij toevoegen.
        • U kunt ook uw huidige overzicht van tagdekking downloaden als csv-bestand (zie de instructies hieronder) en wijzigingen aanbrengen.
        • Elke URL moet met procenttekens worden gecodeerd.
      2. Selecteer een van deze 2 opties:
        • Overschrijven: vervang alle URL's in uw huidige overzicht van tagdekking door de inhoud van uw csv-bestand.
        • Samenvoegen: voeg nieuwe URL's toe en update eventuele URL's die al in uw overzicht staan.
      3. Klik op Uploaden.

Pagina's die u aan uw overzicht heeft toegevoegd, worden mogelijk pas geüpdatet 24 uur nadat ze een tag hebben geladen.

Downloaden

Klik op het icoon Downloaden Een afbeelding van het downloadicoon voor Google Ads en Merchant Center om het hele overzicht te downloaden als csv-bestand.

U kunt het gedownloade overzicht bewerken en het nieuwe csv-bestand uploaden om URL's aan het overzicht toe te voegen (zie het vorige gedeelte).

Filter

Klik op het icoon Filteren Filter om te filteren op de status van uw pagina. U kunt kiezen uit de volgende opties:

• Alles tonen
  • Opgenomen
    • Suggesties
    • Door u toegevoegd
  • Genegeerd

Zoeken

Met de zoekfunctie kunt u zoeken naar een URL of meerdere URL's in de URL-catalogus. Hierbij worden ook alle toegepaste filters toegepast.