"Google Analytics: GA4‑määritys" ‑tagi on nyt Google‑tagi. Verkkosäilöön sisältyvät GA4-määritystagit siirtyvät automaattisesti syyskuusta alkaen. Mittaukseen ei tule muutoksia, eikä sinun tarvitse tehdä mitään. Lue lisää

Shopify: Google-tagin käyttöönotto

Voit mitata sivustoosi liittyvää käyttäytymisdataa Google Adsilla ja Google Analyticsilla.

Ennen kuin aloitat

Voit integroida Shopify-tilisi Google Adsiin tai Analyticsiin maksutta. Integrointi edellyttää, että olet kirjautunut Googleen, olet saanut Googlelta JavaScript-koodikentän ja sinulla on aktiivinen Shopify-tili.

Jos haluat ottaa Google-tagin käyttöön Shopifyn avulla, seuraa eri ohjeita sen mukaan, onko tagitunnuksesi alussa "AW-" (yleensä Google Ads ‑tileillä) vai "G-" (yleensä Google Analytics ‑mittauskokonaisuuksilla).

Jos tagin alussa on "AW"

Helpoin ja nopein tapa ottaa Google-tagi käyttöön Google Adsin kautta on ottaa konversioseuranta käyttöön Shopifyn Google & YouTube ‑sovelluksella.

Jos et halua käyttää Shopifyn Google & YouTube ‑sovellusta, voit ottaa Google-tagin käyttöön manuaalisesti. Manuaalista käyttöönottoa suositellaan vain edistyneille käyttäjille, sillä se voi olla monimutkaista ja kasvattaa päällekkäisten konversiotapahtumien todennäköisyyttä, mikä voi johtaa epätarkkaan seurantadataan.

Jos haluat jatkaa, ota Google-tagi käyttöön manuaalisesti tämän artikkelin ohjeiden avulla.

1. Google-tagin lisääminen manuaalisesti

1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
  2. Klikkaa oikeasta yläkulmasta työkalukuvaketta ja valitse Asetukset-kohdasta Google-tagi.
  3. Siirry Määritykset-välilehdelle.
  4. Klikkaa Google-tagi-kohdasta Asennusohjeet.
  5. Valitse Asennusohjeet-sivulta "Asenna manuaalisesti".
  6. Valitse Shopifyssa vasemmanpuoleisesta paneelista "Online Store" (Verkkokauppa) > Themes (Teemat) ja valitse sitten aktiivisesta teemasta kolmen pisteen valikko > "Edit Code" (Muokkaa koodia).
  7. Valitse "Layout" (Asettelu) ‑kohdasta {/}theme.liquid.
  8. Varmista, että theme.liquid-tiedostossa ei ole Googlen seurantatageja. Jos sinulla on jo kyseisellä sivulla koodi, joka muistuttaa alla olevaa, sinulla on todennäköisesti jo Googlen tuotteita asennettuna. Tarkista asia, ennen kuin korvaat ne.
  9. Muodosta yhteys sivustosi ja Google Adsin välille kopioimalla ja liittämällä alla oleva Google‐tagin koodi. Liitä <head>-elementin jälkeen alla oleva koodi, joka alkaa <!-- Google tag (gtag.js) --> ja loppuu </script>. Viimeistele klikkaamalla Tallenna.
  10. Lopeta valitsemalla Tallenna.
<!-- Google tag (gtag.js) -->
<script async src="https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=Tag_ID"></script>
<script>
 window.dataLayer = window.dataLayer || [];
 function gtag(){dataLayer.push(arguments);}
 gtag('js', new Date());
 gtag('config', 'Tag_ID');
</script>
Huom. Lisää kullekin sivulle vain yksi Google-tagi.

2. Katso konversiotapahtumia Google Adsissa

Kun olet varmistanut, että määrityksesi on julkaistu, voit katsoa konversioita ja dataa, tehdä hallinnollisia muutoksia tai muuttaa konversiotavoitteitasi. Lue alta, miten voit katsoa konversiotapahtumia ja millaisia muutoksia voit tehdä Google Adsissa.

1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
  2. Klikkaa tilin oikeasta yläkulmasta Työkalut ja asetukset ‐kuvaketta Työkalut ja asetukset ‑valikon kuvake [Ratas]. Valitse avattavasta valikosta Mittaus.
  3. Klikkaa Konversiot.

Tärkeää tietoa konversiotapahtumista:

• Voit muokata nimiä ja konversiotapahtumien lisäasetuksia Google Adsissa.
  • Tilin oletuskonversiotavoitteet ovat käytössä vain Ostos-konversiotyypin yhteydessä. Voit valita konversiotapahtumat, jotka haluat sisällyttää Konversiot-sarakkeeseen.
  • Konversioikkunaksi on valittu 90 päivää.

Katso ohjeet konversioseurantadatan tulkitsemiseen.

3. Tarkista konversioseurannan asetukset ja ratkaise niihin liittyvät ongelmat

Tag Assistantin avulla voit tarkistaa Google Tag Managerin asennukset ja ratkaista niihin liittyviä ongelmia Google Adsissa. Tarkista konversioseurannan asetukset seuraamalla alla olevia ohjeita. Voit ratkaista Tag Assistantin avulla vain sellaisiin konversioihin liittyviä ongelmia, joiden tilana on "Vahvistamaton" tai "Tagi ei ole aktiivinen". Lue lisää seurannan tiloista.

1. Kirjaudu Google Ads ‑tilillesi.
  2. Klikkaa oikeasta yläkulmasta Työkalut ja asetukset ‐kuvaketta Työkalut ja asetukset ‑valikon kuvake [Ratas] ja valitse sitten Mittaus-kohdasta Konversiot.
  3. Tarkista, näkyykö Yhteenveto-taulukon Tila-sarakkeessa "Vahvistamaton"- tai "Tagi ei ole aktiivinen" ‐tilaa.
  4. Klikkaa Toimenpiteet-sarakkeesta Vianetsintä.
  5. Avaa Tag Assistant uudessa ikkunassa klikkaamalla Aloita.
  6. Lisää sen verkkosivun URL-osoite, johon liittyviä vikoja haluat etsiä.
    • Kannattaa käyttää laskeutumissivua tai etusivua konversiosivun URL-osoitteen sijaan. Kun tulet laskeutumissivulle, voit siirtyä konversiosivulle.
  7. Klikkaa Connect (Yhdistä), niin verkkosivu avautuu uudelle selainvälilehdelle.
    • Yhteenveto-taulukko ja Tag Assistant ‐ikkuna pysyvät auki myöhempää käyttöä varten. Älä sulje näitä välilehtiä. Jos konversio on "Form Submission tracking" (Lomakkeen lähetyksen seuranta), testaa lomakkeen lähetystä Tag Assistantiin yhdistetyllä sivustolla. Siirry esikatseluikkunan välilehdelle ja tarkista, käynnistyvätkö tagit oikeassa paikassa.
  8. Päivitä Google Ads ‐tilisi Konversiot-sivu. Seurannan tilaksi vaihtuu alle minuutin kuluessa "Ei viimeaikaisia konversioita".
  9. Kun tagin käynnistymisen tila on vahvistettu esikatseluikkunassa, palaa verkkosivulle, jolla testasit konversiotapahtumaa, ja klikkaa Finish (Valmis).

Kun olet tarkistanut asetukset Google Tag Assistantin avulla (ja mainoskampanjasi ovat käynnissä), odota vähintään 24 tuntia, ennen kuin palaat Google Adsin Konversiotapahtuma-kohtaan.

Seurannan tilat

Voit ratkaista Tag Assistantin avulla vain sellaisiin konversioihin liittyviä ongelmia, joiden tilana on "Vahvistamaton" tai "Tagi ei ole aktiivinen", mutta Google Adsissa näet useita eri tiloja. Katso ohjeita konversioseurannan tilan ongelmatilanteisiin.

Jos tagin alussa on "G-"

Helpoin ja nopein tapa ottaa käyttöön seuranta Google Analyticsin kautta on käyttää Google & YouTube -sovellusta. Tämä integraatio on Shopifyssa natiivi. Ota Google Analytics ‑seuranta käyttöön Shopifyn kautta seuraavien ohjeiden mukaan.

1. Kirjaudu Shopify-tilillesi.
  2. Klikkaa vasemmalla olevasta valikkopaneelista avattavaa Online store (Verkkokauppa) ‑valikkoa ja valitse listalta Preferences (Asetukset).
  3. Siirry "Google Analytics account" (Google Analytics ‐tili) ‐kohtaan. Klikkaa Manage pixel here (Hallinnoi pikseleitä tästä).
    1. Jos Shopify-sovellusta ei ole asennettu, tarkista tarvittavat luvat ja jatka painamalla sivun alareunasta Add sales channel (Lisää myyntikanava).
    2. Jos sovellusta ei ole yhdistetty Googleen, klikkaa Connect (Yhdistä) ja valitse Google-tili, joka omistaa Analytics-mittauskokonaisuutesi.
  4. Valitse avattavasta valikosta Google-tagitunnus ja klikkaa Connect your Google Analytics 4 property (Yhdistä Google Analytics 4 ‑mittauskokonaisuus).
Huom. Jos aiot käyttää Google Analyticsia maksuttomien listausten ja mainoskonversioiden seurantaan, katso, miten voit välttää päällekkäiset seurantatapahtumat, jotta sinulla ei ole päällekkäistä konversioseurantaa.

Google-tagin lisääminen manuaalisesti

Jos et halua käyttää Shopifyn Google & YouTube ‑sovellusta, voit ottaa Google Analytics ‑seurannan käyttöön manuaalisesti. Manuaalista käyttöönottoa suositellaan vain edistyneille käyttäjille, sillä se voi olla monimutkaista ja kasvattaa virheen todennäköisyyttä, mikä voi johtaa epätarkkoihin seurantatietoihin.

Jos haluat ottaa seurannan käyttöön Google Analyticsin kautta manuaalisesti, seuraa näitä ohjeita.

1. Siirry Google Analyticsissa järjestelmänvalvoja-näytölle.
  2. Klikkaa Datastriimit-kohdasta haluamaasi striimiä.
    Näytöllä pitäisi nyt näkyä Google Analyticsin ja Google-tagin asetukset.
  3. Klikkaa sivun alareunasta "Google-tagi"-kohdasta Asennusohjeet.
  4. Valitse Asennusohjeet-sivulta "Asenna manuaalisesti".
  5. Valitse Shopifyssa vasemmanpuoleisesta paneelista "Online Store" (Verkkokauppa) > Themes (Teemat) ja valitse sitten aktiivisesta teemasta kolmen pisteen valikko > "Edit Code" (Muokkaa koodia).
  6. Valitse "Layout" (Asettelu) ‑kohdasta {/}theme.liquid.
  7. Varmista, että theme.liquid-tiedostossa ei ole Googlen seurantatageja. Jos sinulla on jo kyseisellä sivulla koodi, joka muistuttaa alla olevaa, sinulla on todennäköisesti jo Googlen tuotteita asennettuna. Tarkista asia, ennen kuin korvaat ne.
  8. Muodosta yhteys sivustosi ja Google Adsin välille kopioimalla ja liittämällä alla oleva Google‐tagin koodi. Liitä <head>-elementin jälkeen alla oleva koodi, joka alkaa <!-- Google tag (gtag.js) --> ja loppuu </script>. Viimeistele klikkaamalla Tallenna.
<!-- Google tag (gtag.js) -->
<script async src="https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=Tag_ID"></script>
<script>
 window.dataLayer = window.dataLayer || [];
 function gtag(){dataLayer.push(arguments);}
 gtag('js', new Date());
 gtag('config', 'Tag_ID');
</script>