The Google Analytics: GA4 Configuration tag is now the Google tag. GA4 Configuration tags in a web container will be automatically migrated starting in September. There are no changes to your existing measurement and there is no action required from you. Learn more

Gestionar els usuaris de l'etiqueta de Google

Un cop hàgiu configurat l'etiqueta de Google, podeu compartir la responsabilitat de gestionar-la triant qui pot administrar-la i qui pot editar-ne la configuració. Aquest article descriu les funcions i els permisos d'usuari de l'etiqueta de Google, explica com funciona la gestió d'usuaris i proporciona instruccions pas a pas per afegir, editar i treure usuaris.

Abans de començar, assegureu-vos d'haver configurat l'etiqueta de Google i d'haver-ne definit les opcions de configuració.

Funcions i permisos d'usuari

Cada usuari de l'etiqueta de Google té tant una funció com un permís.

Funcions d'usuari

Hi ha dues funcions d'usuari de l'etiqueta de Google: Usuari i Administrador.

La funció Usuari permet a l'usuari veure altres usuaris de l'etiqueta i la configuració d'aquesta.

Els usuaris amb la funció Administrador poden:

• Gestionar usuaris.
  • Afegir o treure destinacions.
  • Combinar o dividir etiquetes de Google.

Permisos d'usuari

A més de les funcions d'usuari, hi ha dos permisos d'usuari de l'etiqueta de Google: Llegir i Publicar.

Els usuaris amb el permís de lectura poden veure els usuaris i les configuracions d'una etiqueta, però no hi poden fer cap canvi.

Els usuaris amb el permís de publicació poden:

• Veure els usuaris d'una etiqueta.
  • Actualitzar la configuració.

No poden gestionar usuaris, afegir o treure destinacions ni combinar o dividir etiquetes de Google, tret que també tinguin la funció d'administrador.

Com funciona l'accés dels usuaris

En el cas de l'etiqueta de Google, l'accés dels usuaris funciona diferent segons el nombre de destinacions que hàgiu enllaçat a l'etiqueta.

Accés dels usuaris si l'etiqueta de Google té una sola destinació

Si l'etiqueta de Google té una destinació (ja sigui un compte de Google Ads o un flux de dades web de Google Analytics), els usuaris de l'etiqueta es controlen mitjançant els nivells d'accés de la destinació. La funció i el permís concrets de cada usuari de l'etiqueta de Google s'hereten del nivell d'accés de Google Ads o de la funció de Google Analytics que té l'usuari en qüestió.

Les dues taules següents mostren com es corresponen els nivells d'accés de Google Ads i les funcions d'una propietat de Google Analytics amb la funció d'administrador i els permisos d'editor de l'etiqueta de Google. Reviseu la secció "Funcions i permisos d'usuari" (més amunt) per obtenir informació sobre cadascuna d'aquestes funcions i permisos.

Mapatge dels nivells d'accés de Google Ads als permisos de l'etiqueta de Google

Nivell d'accés de Google Ads

Funció d'administrador de l'etiqueta

(heretada)

Permís d'editor de l'etiqueta
(heretat)
Administratiu Administrador Publicar
Estàndard Cap
(heretarà la funció d'usuari)
Publicar
Només de lectura Cap
(heretarà la funció d'usuari)
Llegir
Facturació Cap Cap
Només de correu electrònic Cap Cap

Més informació sobre els nivells d'accés al compte de Google Ads

Mapatge dels permisos d'una propietat de Google Analytics als permisos de l'etiqueta de Google

Funció de la propietat de Google Analytics Funció d'administrador de l'etiqueta
(heretada)
Permís d'editor de l'etiqueta
(heretat)
Administrador Administrador Publicar
Editor Cap
(heretarà la funció d'usuari)
Publicar
Analista Cap
(heretarà la funció d'usuari)
Llegir
Lector Cap
(heretarà la funció d'usuari)
Llegir

Més informació sobre la gestió de l'accés i de les restriccions de dades a Google Analytics

Accés dels usuaris si l'etiqueta de Google té diverses destinacions

Si l'etiqueta de Google té diverses destinacions, cada usuari d'aquestes destinacions hereta automàticament la funció i el permís de l'etiqueta de Google que corresponen als nivells d'accés de la destinació en qüestió (vegeu les taules de la secció anterior).

Nota: aquests usuaris amb funcions i permisos heretats no s'enumeren individualment a la secció "Usuaris de l'etiqueta de Google" de la pestanya "Administració". En comptes d'això, es mostren a la taula d'usuaris en una sola fila per a cada destinació. Feu clic en aquesta fila per obrir la interfície de gestió d'usuaris de la destinació en una pestanya nova.

A més d'aquests usuaris amb funcions i permisos heretats, podeu afegir usuaris directament a l'etiqueta de Google si té diverses destinacions.

Accedir a l'etiqueta de Google

Instruccions per a Google Ads

Nota: les instruccions de més avall formen part del disseny nou de l'experiència d'usuari de Google Ads. Per utilitzar el disseny anterior, feu clic a la icona "Aparença" i seleccioneu Utilitzeu el disseny anterior. Si feu servir la versió anterior de Google Ads, reviseu el Mapa de referència ràpida o bé feu servir la barra de cerca del tauler de navegació superior de Google Ads per trobar la pàgina que esteu cercant.
  1. Al compte de Google Ads, feu clic a la icona Eines Tools Icon.
  2. Feu clic a Etiqueta de Google.

Instruccions per a Google Analytics

1. Inicieu la sessió al compte de Google Analytics.
  2. Feu clic a Administració.
  3. A la part superior de la columna "Propietat", utilitzeu el selector desplegable a fi de triar la propietat que conté el flux de dades per al qual voleu configurar l'etiqueta de Google.
  4. A la columna "Propietat", feu clic a Fluxos de dades.
  5. Feu clic al flux de dades que voleu editar.
  6. A "Etiqueta de Google", feu clic a Defineix la configuració de l'etiqueta.

Instruccions per a Google Tag Manager

1. Inicieu la sessió a Google Tag Manager.
  2. A la pantalla "Tots els comptes", feu clic a "Etiquetes de Google".

Seleccionar l'etiqueta de Google a la qual voleu accedir

Afegir usuaris directament

Heu de tenir la funció d'administrador en una etiqueta de Google amb diverses destinacions per afegir un usuari directament.
Nota: només podeu afegir usuaris que tinguin un Compte de Google. Poden ser comptes de Gmail, comptes gestionats a través d'organitzacions que utilitzin G Suite o altres comptes que s'hagin creat a accounts.google.com.

Un cop hàgiu afegit un usuari, podeu editar-ne el nivell d'accés o treure-li l'accés en qualsevol moment.

1. Accediu a la pantalla de l'etiqueta de Google.
  2. Aneu a la pestanya "Administració".
  3. Feu clic a Trieu qui pot administrar aquesta etiqueta o Trieu qui pot editar la configuració d'aquesta etiqueta.
  4. Fes clic a la icona Afegeix un usuari Add.
  5. Introduïu les adreces electròniques.
  6. Si afegiu usuaris que poden administrar l'etiqueta, seleccioneu les funcions ("Administrador" o "Usuari") i els permisos ("Publicar" o "Llegir").
  7. Si afegiu usuaris que poden editar l'etiqueta, seleccioneu els permisos ("Publicar" o "Llegir").
  8. Reviseu les seleccions i feu clic a Convida.

S'envia un correu electrònic als usuaris nous que els convida a accedir al compte, de manera que poden tenir l'estat d'usuari següent:

• "Té accés": pot accedir a les etiquetes i a la configuració segons el nivell d'accés.
  • "Invitació pendent": encara no ha acceptat la invitació.

Editar usuaris afegits directament

Heu de tenir la funció d'administrador en una etiqueta de Google amb diverses destinacions per editar els usuaris afegits directament.

1. Accediu a la pantalla de l'etiqueta de Google.
  2. Aneu a la pestanya "Administració".
  3. Feu clic a Trieu qui pot administrar aquesta etiqueta o Trieu qui pot editar la configuració d'aquesta etiqueta.
  4. Feu clic a la fila de l'usuari que vulgueu treure.
  5. Feu els canvis que vulgueu a la funció o als permisos d'usuari i, tot seguit, feu clic a Desa.

Treure usuaris afegits directament

Heu de tenir la funció d'administrador en una etiqueta de Google amb diverses destinacions per treure usuaris afegits directament.
  1. Accediu a la pantalla de l'etiqueta de Google.
  2. A la part superior de la pàgina, feu clic a la pestanya Administració.
  3. Feu clic a Trieu qui pot administrar aquesta etiqueta o Trieu qui pot editar la configuració d'aquesta etiqueta.
  4. Per treure un sol usuari:
    1. A la fila de l'usuari que vulgueu treure, seleccioneu Treu l'accés al menú de tres punts 3 dot menu icon.
    2. Reviseu el missatge de confirmació i feu clic a Treu.
  5. Per treure diversos usuaris:
    1. Marqueu la casella de selecció de cadascun dels usuaris que vulgueu treure.
    2. A la part superior de la llista, feu clic a Treu.
    3. Reviseu el missatge de confirmació i feu clic a Treu.