De Google Analytics: GA4-configuratietag is nu de Google-tag. GA4-configuratietags in een webcontainer worden vanaf september automatisch gemigreerd. Uw bestaande meting verandert niet en u hoeft verder niets te doen. Meer informatie

Uw Google-tag verwijderen en herstellen

Als u uw Google-tag weggooit of verwijdert, betekent dit dat de tag geen gegevens meer van uw website naar de gekoppelde Google-bestemming stuurt. Tags kunnen 30 dagen lang worden hersteld vanaf de datum waarop ze in de prullenbak zijn geplaatst. Daarna worden ze definitief verwijderd.

In dit artikel leest u hoe u uw Google-tag verwijdert en hoe u uw verwijderde Google-tag herstelt.

Opmerking: Als alle gebruikers en beheerders uit de Google-tag worden verwijderd, worden er geen gegevens meer van uw website naar de Google-bestemming gestuurd. U kunt die tag herstellen door de onderstaande stappen te volgen. Beheerders van productaccounts die zijn ingesteld als bestemmingen van de Google-tag, kunnen de bestemming koppelen aan een bestaande Google-tag of een nieuwe Google-tag.

Uw Google-tag verwijderen

Opmerking: Op het tabblad Google-tags vindt u een complete lijst van uw Google-tags in Google Tag Manager. U kunt uw Google-tag alleen verwijderen als u deze bekijkt in Tag Manager.
  1. Klik op het scherm Accounts in Tag Manager op het tabblad Google-tags.
  2. Selecteer de Google-tag die u wilt verwijderen.
  3. Ga naar het tabblad Beheerder.
  4. Selecteer in het gedeelte Google-tag beheren de optie Verwijderen in het menu met 3 stippen.
  5. Vink het selectievakje aan dat u het begrijpt en klik op Verwijderen.

Uw Google-tag wordt naar de prullenbak verplaatst en na 30 dagen definitief verwijderd. U kunt de verwijderde Google-tag bekijken in de prullenbak onderaan de pagina Alle accounts.

Uw Google-tag herstellen

U kunt een verwijderde Google-tag op 2 manieren herstellen:

• Vanuit de prullenbak van uw Google Tag Manager-account
  • Vanuit uw Google Ads- of Google Analytics-account

U kunt een Google-tag herstellen als uw Google-tag nog steeds op uw website is geïnstalleerd, zodat de gegevens naar de gewenste bestemming kunnen worden gestuurd. Als u een Google-tag wilt herstellen, heeft u beheerderstoegang tot de tag nodig. Gebruikers die eerder toegang tot de tag hadden, krijgen opnieuw toegang. U kunt de toegangsniveaus en configuratie updaten nadat de tag is hersteld.

Uw Google-tag herstellen vanuit de prullenbak van Google Tag Manager

1. Klik in uw Tag Manager-account op Prullenbak onderaan het scherm Accounts.
  2. Selecteer de Google-tag die u wilt herstellen.
  3. U ziet nu een lijst met items die zijn gemarkeerd voor verwijdering.
    Opmerking: U ziet de prullenbak alleen als deze 1 of meer items bevat.
  4. Klik op de Google-tag die u wilt herstellen en daarna op Herstellen.

Uw Google-tag herstellen vanuit uw Google Ads- of Google Analytics-account

1. Open het scherm voor de Google-tag.
  2. Als uw Google-tag in de prullenbak is geplaatst, ziet u de pagina Details van weggegooide Google-tag.
  3. Klik op Herstellen.
  4. Klik in de pop-up op Google-tag herstellen.

De bestemming verplaatsen van een verwijderde Google-tag naar een andere Google-tag

Als u niet over de rechten beschikt om de verwijderde tag te herstellen, kunt u de bestemming van de verwijderde tag naar een andere tag verplaatsen als u daarvoor de beheerdersrol heeft.

U moet de nieuwe Google-tag installeren om gegevens naar de gewenste bestemmingen te sturen.

1. Open het scherm voor de Google-tag.
  2. Selecteer Bestaande tag kiezen op de pagina Details van weggegooide Google-tag.
  3. Klik op Doorgaan.
  4. Klik op Koppelen aan een bestaande tag.
  5. U kunt nu een nieuwe bestemming aan uw tag toevoegen.

Problemen met uw verwijderde of weggegooide Google-tag oplossen

Uw beheerder heeft geen toegang meer tot het account, maar de tag blijft werken

Zolang uw tag tagbeheerders heeft, blijft de tag werken en hoeft u deze niet te herstellen, zelfs als u geen toegang meer heeft. Als alle tagbeheerders het bedrijf verlaten en u geen toegang meer heeft tot de tag, kan een beheerder van de bestemming de bestemming uit de huidige tag verwijderen en aan een andere Google-tag koppelen.
Voorbeeld: Een tag heeft 2 bestemmingen (één Google Ads-account en één Google Analytics-property) en de Google Analytics-beheerder heeft geen toegang meer. Als de Google Analytics-property wordt hersteld, hoeft u de tag niet te herstellen.

Uw tag bevindt zich al meer dan 30 dagen in de prullenbak

Na 30 dagen worden de gegevens van uw tag en bestemmingen verwijderd. Bestemmingsbeheerders kunnen een nieuwe tag maken die ze op hun website moeten installeren of de bestemming koppelen aan een bestaande tag.

Geen tag-ID gevonden

Het is mogelijk dat een bestemming zich in een staat bevindt waar deze niet is gekoppeld aan een Google-tag. De bestemming kan alleen gegevens ontvangen als deze is gekoppeld aan een Google-tag.

Als uw bestemming niet aan een tag is gekoppeld, krijgt u een melding als u de Google-tagpagina opent. U kunt de bestemming koppelen aan een bestaande Google-tag of een nieuwe Google-tag maken.

Conflicterende code op de pagina

Naast de bestemmingen en instellingen die u in de Google-tagschermen opgeeft, verwerkt uw Google-tag ook gtag()-opdrachten op de pagina om instellingen voor uw Google-tags te laden en in te stellen.

Als dezelfde Google-tag 2 of meer keer op dezelfde pagina is ingesteld, kan dit leiden tot dubbele gegevens of gemengde instellingen. Dit kan gebeuren als u dezelfde tag per ongeluk 2 keer implementeert of als u 2 Google-tags combineert die eerder allebei op dezelfde pagina waren geïnstalleerd. Als u dubbele instanties van configuratieopdrachten op de pagina wilt negeren, kunt u de bijbehorende optie aanzetten in het gedeelte Google-tag beheren op het tabblad Beheerder: Dubbele instanties van configuratieopdrachten op de pagina negeren. Deze optie wordt automatisch aangezet als u 2 Google-tags combineert om problemen te voorkomen.

Opmerking: Sommige webpagina's zijn getagd met 2 Google-tags met verschillende configuratie-instellingen op de pagina. Als u deze 2 tags combineert tot één Google-tag, wordt alleen de eerste configuratieopdracht verwerkt en worden alle volgende configuratieopdrachten en instellingen voor die Google-tag genegeerd. Als u tags combineert, kan dit leiden tot een wijziging in het taggedrag op die pagina's. We raden u aan tags met conflicterende configuraties op de pagina te bekijken voordat u ze combineert.