"Google Analytics: GA4‑määritys" ‑tagi on nyt Google‑tagi. Verkkosäilöön sisältyvät GA4-määritystagit siirtyvät automaattisesti syyskuusta alkaen. Mittaukseen ei tule muutoksia, eikä sinun tarvitse tehdä mitään. Lue lisää

Google-tagin poistaminen ja palauttaminen

Kun siirrät Google-tagin roskakoriin tai poistat sen, tagi ei enää lähetä sivustoltasi dataa siihen yhdistettyyn Google-kohteeseen. Roskakoriin siirtämisen jälkeen tagin voi palauttaa 30 päivän ajan, ennen kuin se poistetaan pysyvästi.

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit poistaa Google-tagin ja palauttaa poistetun Google-tagin.

Huom. Jos Google-tagista poistetaan kaikki käyttäjät ja järjestelmänvalvojat, se ei enää lähetä sivustolta dataa Google-kohteeseen. Voit palauttaa tagin seuraamalla alla olevia ohjeita. Google-tagin kohteiksi määritettyjen tuotetilien järjestelmänvalvojat voivat yhdistää kohteen aiemmin lisättyyn Google-tagiin tai uuteen Google-tagiin.

Google-tagin poistaminen

Huom. Näet kaikki Google-tagisi Google Tag Managerin "Google-tagit"-välilehdeltä. Voit poistaa Google-tagin vain, kun katselet sitä Tag Managerissa.
  1. Klikkaa Tag Managerin Tilit-näytöltä "Google-tagit" ‐välilehteä.
  2. Valitse poistettava Google-tagi.
  3. Siirry Järjestelmänvalvoja-välilehdelle.
  4. Valitse "Muokkaa Google-tagia" ‐kohdassa olevasta kolmen pisteen valikosta Poista.
  5. Klikkaa valintaruutua sen merkiksi, että ymmärrät poistamisen seuraukset, ja valitse Poista.

Google-tagi siirretään roskakoriin ja poistetaan pysyvästi 30 päivän kuluttua. Poistettu Google-tagi näkyy roskakorissa Kaikki tilit ‐sivun alareunassa.

Google-tagin palauttaminen

Voit palauttaa poistetun Google-tagin kahdella tavalla:

• Google Tag Manager ‐tilisi roskakorista
  • Google Ads- tai Google Analytics ‐tililtäsi.

Voit palauttaa Google-tagin, jos se on edelleen asennettuna sivustollesi, jotta data voi siirtyä haluttuun kohteeseen. Tarvitset Google-tagin palauttamiseen tagia koskevat järjestelmänvalvojan pääsyoikeudet. Palauttamisen yhteydessä käyttäjät, joilla on ollut aiemmin tagin pääsyoikeudet, saavat ne uudelleen. Voit päivittää pääsyoikeustasot ja ‑määritykset, kun tagi on palautettu.

Google-tagin palauttaminen Google Tag Managerin roskakorista

1. Siirry Tag Manager ‐tilillesi ja klikkaa Tilit-näytön alaosasta Roskakori.
  2. Valitse palautettava Google-tagi.
  3. Näet listan poistettaviksi merkityistä kohteista.
    Huom. Roskakori näkyy vain, jos se sisältää vähintään yhden kohteen.
  4. Klikkaa palautettavaa Google-tagia ja sitten Palauta.

Google-tagin palauttaminen Google Ads- tai Google Analytics ‐tililtä

1. Siirry Google-tagin näytölle.
  2. Jos tagi on siirretty roskakoriin, näet "Poistetun Google-tagin tiedot" ‑sivun.
  3. Klikkaa Palauta.
  4. Klikkaa ponnahdusikkunasta Palauta Google-tagi.

Kohteen siirtäminen poistetusta Google-tagista toiseen Google-tagiin

Jos sinulla ei ole lupaa palauttaa poistettua tagia, voit siirtää kohteen poistetusta tagista toiseen tagiin, jos sinulla on järjestelmänvalvojan rooli.

Sinun on asennettava uusi Google-tagi, jotta data voi siirtyä haluttuihin kohteisiin.

1. Siirry Google-tagin näytölle.
  2. Klikkaa "Poistetun Google-tagin tiedot" ‐sivulta Valitse tagi.
  3. Klikkaa Jatka.
  4. Klikkaa Yhdistä aiemmin lisättyyn tagiin.
  5. Lisää tagiin uusi kohde.

Poistettuun tai roskakoriin siirrettyyn Google-tagiin liittyvät ongelmat

Järjestelmänvalvoja on menettänyt pääsyn tilille, mutta tagi toimii edelleen

Jos tagilla on edelleen järjestelmänvalvojia, se toimii normaalisti eikä sitä tarvitse palauttaa, vaikka olisit menettänyt pääsyn tilille. Jos kaikki tagin järjestelmänvalvojat lähtevät yrityksestä eikä tagiin ole enää pääsyä, kohteen järjestelmänvalvoja voi poistaa kohteen tagista ja yhdistää sen toiseen Google-tagiin.
Esimerkki: Tagilla on kaksi kohdetta (yksi Google Ads ‐tili ja yksi Google Analytics ‐mittauskokonaisuus), ja Google Analyticsin järjestelmänvalvoja on menettänyt pääsyn tilille. Kun pääsy Analytics-mittauskokonaisuuteen palautetaan, tagia ei tarvitse palauttaa.

Tagi on ollut roskakorissa yli 30 päivää

Tagiin ja kohteisiin liittyvä data poistetaan 30 päivän kuluttua. Kohteiden järjestelmänvalvojat voivat luoda uuden tagin ja asentaa sen verkkosivustolle tai yhdistää kohteen aiemmin lisättyyn tagiin.

Tagitunnusta ei löydy

Kohde saattaa joutua tilaan, jossa sitä ei ole yhdistetty Google-tagiin. Jotta kohde voi vastaanottaa dataa, se täytyy yhdistää Google-tagiin.

Jos kohdetta ei ole yhdistetty tagiin, saat ilmoituksen, kun avaat Google-tagin sivun. Voit yhdistää kohteen aiemmin lisättyyn Google-tagiin tai luoda uuden Google-tagin.

Ristiriitainen sivunseurantakoodi

Google-tagien asetukset ladataan ja määritellään käsittelemällä sekä Google-tagin näytöillä määritetyt kohteet ja asetukset että sivuilla olevat gtag()-komennot.

Jos sama Google-tagi on määritetty samalle sivulle kaksi kertaa tai useammin, seurauksena voi olla päällekkäistä dataa tai ristiriitaisia asetuksia. Näin voi käydä, jos käytät vahingossa samaa tagia kahdesti tai yhdistät kaksi Google-tagia, jotka ovat aiemmin olleet asennettuina samalle sivulle. Voit ohittaa sivulla olevat päällekkäiset config-komennot ottamalla käyttöön sitä koskevan asetuksen Järjestelmänvalvoja-välilehden "Muokkaa Google-tagia" ‐kohdasta: "Ohita sivumääritysten päällekkäiset esiintymät". Ongelmien välttämiseksi asetus otetaan käyttöön automaattisesti, kun yhdistät kaksi Google-tagia.

Huom. Jotkin verkkosivut on tagattu kahdella Google-tagilla, joilla on erilaiset sivumääritykset. Jos yhdistät tällaiset tagit yhdeksi Google-tagiksi, vain ensimmäinen config-komento käsitellään ja muut config-komennot ja asetukset ohitetaan. Tagien yhdistäminen voi siksi muuttaa tagien toimintaa kyseisillä sivuilla. Erilaisia sivumäärityksiä sisältävät tagit kannattaakin tarkistaa ennen niiden yhdistämistä.