Google Analytics: GA4-konfigurationstagget er nu Google-tagget. GA4-konfigurationstags i en webcontainer migreres automatisk fra og med september. Der er ingen ændringer af din eksisterende måling, og du behøver ikke at foretage dig noget. Få flere oplysninger

Om Google-tagget

Bemærk! Det globale websitetag (gtag.js) er nu blevet til Google-tagget. Denne ændring betyder, at du får adgang til nye funktioner og mulighed for at forbedre datakvaliteten i både nye og allerede oprettede gtag.js-installationer, uden at du behøver at tilføje kode.

Google-tagget (gtag.js) er et enkelt tag, som du kan føje til dit website for at kunne bruge en række forskellige Google-produkter og -tjenester. I stedet for at administrere flere tags for forskellige Google-produktkonti kan du bruge Google-tagget på hele websitet og knytte tagget til flere destinationer.

Google-tagget giver dig mulighed for at sende data fra dit website til tilknyttede destinationer i Google-produkter, så du kan måle effektiviteten af dit website og dine annoncer. Google-tagget er i øjeblikket kun tilgængeligt og kan kun konfigureres i Google Ads i Google Analytics 4.

En animation, der viser tag-id'et og destinations-id'et i Google Tag Manager.

Websiterelaterede teknologier såsom cookies udvikler sig konstant på grund af ændringer med hensyn til privatlivsbeskyttelse, browsere og forordninger, og for at opnå så præcis måling som muligt er det vigtigt, at tagging på hele websitet er af høj kvalitet.

Når du er klar, kan du konfigurere Google-tagget.

Sådan fungerer det

Tidligere skulle du konfigurere et globalt websitetag (gtag.js). Det globale websitetag er blevet videreudviklet til Google-tagget.

Dit Google-tag (gtag.js) har et enkelt tag-id, som du kan føje til dit website, så du kan bruge en række forskellige Google-produkter og -tjenester. I stedet for at administrere flere tags for forskellige Google-produktkonti kan du bruge et enkelt Google-tag på hele dit website og knytte tag-id'et til flere destinationer.

En ny "Google-tag"-skærm erstatter de eksisterende globalt websitetag-skærme i Google Ads og Google Analytics, hvilket giver dig adgang til funktioner til måling uden at tilføje kode efter den indledende konfiguration. Hvis du ændrer indstillingerne i dit Google-tag, påvirker det alle tilknyttede destinationer.

Fordele

• Flere tags: Hvis du har mere end ét tag installeret på dit website, kan du vælge at kombinere dine Google-tags, så du får bedre data og kan administrere dem på ét samlet sted.
  • Administrer adgang: Nu kan du også administrere brugeradgang til dine tagindstillinger separat fra adgang til dine øvrige produkter. Det giver dig større kontrol med, hvem der har adgang til at ændre dine kritiske målingsindstillinger.

Hvad bliver ændret?

Nu får du vist en ny Google-tagskærm på din Google Ads- og Google Analytics-konto.

En illustration af fanen Konfiguration i Google Tag Manager.

Bemærk! Alle globale websitetags er blevet konverteret til Google-tags. Hvis du har et globalt websitetag på dit website, behøver du ikke at opdatere dit website for at bruge Google-tagget.

Når du er klar, kan du gøre følgende:

1. Konfigurere Google-tagget
  2. Konfigurere og administrere brugersamtykke
  3. Konfigurere dine Google-tagindstillinger
  4. Administrere dit Google-tag (valgfrit)
  5. Administrere Google-tagbrugere (valgfrit)

Brugeradministration

Du kan administrere brugere på fanen "Administrator" for dit Google-tag. Indstillingerne for brugeradministration af Google-tagget giver dig mulighed for at administrere brugeradgang til dine tagindstillinger separat fra adgang til dine andre produkter.

Sikkerhed og privatliv i forbindelse med websitesporing

Googles sikkerhedsstandarder er særdeles omfattende. Google-produkter indsamler kun data på sider, hvor du har implementeret de tilknyttede tags.

Sørg for klart og fyldestgørende at informere brugerne om, hvilke data du indsamler på dine websites, og for at indhente samtykke for indsamlingen, når loven kræver det.

Bemærk! Hvis du ikke har indhentet brugernes samtykke til indsamling, deling og brug af personoplysninger med henblik på personlig tilpasning af annoncer de steder, hvor dette er et lovkrav, skal du sørge for at deaktivere indsamling af remarketingdata. Se, hvordan du ændrer Google-tagget for at deaktivere indsamling af remarketingdata for specifikke brugere.