Vanaf 1 september 2021 kunnen klassieke Sites niet meer worden bekeken door anderen. Meer informatie over hoe je je sites vandaag nog kunt converteren naar de nieuwe versie van Sites

Vergelijking van de nieuwe en de klassieke versie van Sites

Google Sites is helemaal vernieuwd. In de nieuwe versie van Sites kun je het volgende:

• Websites maken zonder programmeerervaring of kennis van code.
  • Andere bewerkers uitnodigen om in realtime samen te werken.
  • Geoptimaliseerde content raadplegen op mobiel en desktop.

Vergelijking van de nieuwe en de klassieke versie van Sites:

Ontwerpen en ordenen

Nieuwe versie
van Sites
Klassieke versie
van Sites
Gebruiksgemak: Sites maken en beheren via een eenvoudige en intuïtieve interface. Ja Nee
Ontwerpen en publiceren: Conceptversies en gepubliceerde versies van een site bekijken. Ja Nee
Wijzigingen controleren: Voorbeelden van bewerkingen weergeven voordat je ze publiceert. Ja Nee
Moderne sitetegels: Een afbeeldingscarrousel, tijdelijke aanduidingen, knoppen, samenvouwbare tekst en meer gebruiken. Ja Nee
Cloud Search: Een Cloud Search-vak toevoegen aan je site als Cloud Search aanstaat voor je domein. Ja Nee
Icoon voor sitegegevens: Een formulier om contact op te nemen met de eigenaar toevoegen en de datum weergeven waarop de site voor het laatst is geüpdatet. Ja Nee
Templates: Een vooraf ontworpen template kiezen die is geoptimaliseerd voor het doel van de site. Ja Ja
Thema's: Uit vooraf ontworpen thema's met verschillende kleuren en lettertypen kiezen. Ja Ja
Aangepast ontwerp: De kleuren, lettertypen en andere visuele elementen wijzigen, zodat deze je merk beter weergeven. Ja Ja
Geschikt voor mobiele apparaten: Je site aanpassen aan de beste indeling voor een computer, telefoon of tablet. Ja Nee
Logo: Je logo toevoegen aan een site. Ja Ja
Een pagina kopiëren: Een nieuwe pagina maken door een bestaande pagina te kopiëren. Ja Ja
Een site kopiëren: Een nieuwe site maken door een bestaande site te kopiëren. Ja Ja
Subpagina's toevoegen: Meerdere subpagina's onder een andere pagina toevoegen. 5 niveaus aan subpagina's Onbeperkt

Bekijken en bewerken

Nieuwe versie
van Sites
Klassieke versie
van Sites
Aangepast webadres: Zorgen dat een site wordt getoond via een webadres dat al van jou is.

Ja (altijd beveiligd)

Ja (alleen http)
Google Domains: Integratie met één klik gebruiken om een webadres toe te wijzen aan een door Google beheerd domein. Ja Nee
Siterechten: Bepalen wie toegang heeft tot een site of wie deze kan bewerken. Ja Ja
Rechten op paginaniveau: Voor afzonderlijke pagina's op een site bepalen wie er toegang toe heeft of wie deze kan bewerken. Nee Ja
Reacties van bezoekers: Een gedeelte toevoegen waar bezoekers reacties kunnen plaatsen. Nee Ja
Reacties van bewerkers: Samenwerken aan een conceptsite met andere bewerkers. In ontwikkeling Nee
Browserondersteuning: Een site bekijken en bewerken met elke browser die werkt met Google Workspace.   Ja Ja

Analyseren en toegang instellen

Klassieke versie
van Sites
Nieuwe versie
van Sites
Google Analytics: Gegevens analyseren en betere beslissingen nemen over je site met Google Analytics. Ja Ja
Schermlezers: Zorgen dat mensen met een visuele beperking de site kunnen gebruiken met een schermlezer. Ja Ja
Sneltoetsen: Sneltoetsen gebruiken om veelvoorkomende taken sneller uit te voeren. Ja Ja

Voor beheerders

Nieuwe versie
van Sites
Klassieke versie
van Sites
Beheer van Sites: Sites aan- of uitzetten voor je domein. Ja Ja
Rechten voor bewerken en maken: Bepalen of gebruikers sites kunnen bewerken en maken in je domein. Ja Ja
Instellingen beheren: Beheren wie sites en templates kan delen, en andere instellingen. Sommige beheeropties voor de nieuwe versie van Sites zijn gebaseerd op de Drive-instellingen van je organisatie. Ja Ja
Drive: Je site maakt deel uit van Drive, maar telt niet mee voor de opslaglimieten. Ja Nee
Drive API: Sites automatisch openen, nieuwe sites maken, acties op bestandsniveau uitvoeren, rechten beheren en bestaande sites kopiëren. Ja Nee
Vault: Gegevens bewaren, doorzoeken en exporteren voor de bewaar- en eDiscovery-behoeften van je organisatie. Ja Nee