Analytics gebruiken voor je site

Met Analytics kun je algemene gegevens over je website verzamelen.*

Tip: Dit gedeelte gaat over de nieuwe versie van Google Sites. Hulp bij de klassieke versie van Google Sites

Stap 1: Genereer een tracking-ID voor Analytics

1. Meld je aan voor een Analytics-account (als je er nog geen hebt).
  2. Zoek je tracking-ID van Analytics.

Stap 2: Voeg Analytics-tracking toe

1. Open op een computer een site in de nieuwe versie van Google Sites.
  2. Klik rechtsboven op Instellingen Instellingen.
  3. Ga in het venster Instellingen naar Analytics.
  4. Geef een geldige metings-ID op. De ID moet de indeling UA-XXXXXX-X of G-XXXXXXX hebben.

Het kan 24 uur duren voordat er gegevens worden weergegeven in Analytics.

Stap 3: Bekijk je gegevens

1. Open Analytics.
  2. Bekijk je gegevens. Meer informatie over hoe je Analytics gebruikt

Tip: Als je een aangepast pad naar een pagina publiceert of de naam van een pagina wijzigt, wordt er een nieuwe URL gemaakt. Dit kan invloed hebben op het bijhouden van gegevens met Analytics.

Klassieke versie van Google Sites

Tip: Dit gedeelte gaat over de klassieke versie van Google Sites. Hulp bij de nieuwe versie van Google Sites

Analytics gebruiken voor je site

Analytics-tracking toevoegen

1. Open op een computer een site in de klassieke versie van Google Sites.
  2. Klik op Instellingen Instellingen en dan Site beheren.
  3. Klik onder Statistieken op de pijl-omlaag Pijl-omlaag en dan Universal Analytics gebruiken.
  4. Geef in het tekstvak onder 'Webeigenschap-ID voor Google Analytics' een geldige metings-ID op. De ID moet de indeling UA-XXXXXX-X of G-XXXXXXX hebben.
  5. Klik bovenaan op Opslaan.

Het kan 24 uur duren voordat er gegevens worden weergegeven in Analytics.

*Houd er rekening mee dat het Amendement gegevensverwerking van Google Workspace niet van toepassing is op Analytics. Zie de voorwaarden voor gegevensverwerking van Google Analytics voor meer informatie.