Observera att kundsupportteamet inte erbjuder felsökningstjänster på det aktuella visningsspråket. Om du vill kontakta supportteamet måste du först byta till engelska eller något annat språk som stöds (spanska, portugisiska och japanska).

Åtgärda synkroniseringsfel med formelkolumner och anpassade konverteringskolumner

I nya Search Ads 360 ersätts formelkolumner och anpassade konverteringskolumner av anpassade kolumner. Vi började kopiera formelkolumner och anpassade konverteringskolumner från tidigare Search Ads 360 till anpassade kolumner i nya Search Ads 360 i januari 2021.

Med en anpassad kolumn kan du filtrera konverteringskolumner efter specifika konverteringsåtgärder som ägs av kontot som äger den anpassade kolumnen. Det kan hjälpa dig att skapa relevanta rapportkolumner för dina konverteringsmål. Med den här funktionen kan du dessutom använda konverteringsåtgärder som ägs av underordnade konton i filtren för anpassade konverteringskolumner.

Kopieringen sker automatiskt, men du kan behöva vidta särskilda åtgärder under och efter varje synkronisering. I vissa fall kanske det inte går att automatiskt kopiera och synkronisera en formelkolumn till en anpassad kolumn i nya Search Ads 360.

I upplevelsehubben kan du se om formelkolumner eller anpassade konverteringskolumner inte kunde synkroniseras på rätt sätt. Kolumnernas synkroniseringsstatus visas under Formelkolumner och anpassade konverteringskolumner.

Du kan åtgärda problemet genom att redigera eller återskapa kolumner märkta med felikonen i den tidigare Search Ads 360-upplevelsen.

Typer av synkroniseringsfel

De flesta fel vid kopiering av en formelkolumn till en anpassad kolumn faller in i följande kategorier:

• Hänvisning till en systemkolumn som inte stöds: Formelkolumnen hänvisar till en systemkolumn (normal kolumn) som inte är kompatibel med nya Search Ads 360. Redigera formelkolumnen så att den inte hänvisar till systemkolumnen som inte stöds.
  • Hänvisning till en formelkolumn som inte stöds: Formelkolumnen hänvisar till en annan formelkolumn som inte är kompatibel med nya Search Ads 360. Redigera formelkolumnen så att den inte hänvisar till formelkolumnen som inte stöds eller gör kolumnen som inte stöds kompatibel.
  • Användning av en inkompatibel funktion: Formelkolumnen använder en funktion som inte är kompatibel med nya Search Ads 360. Redigera formelkolumnen så att den använder en funktion som stöds.
  • Användning av en inkompatibel segmentering: Formelkolumnen använder en segmentering som för närvarande inte är kompatibel med nya Search Ads 360. Redigera formelkolumnen så att den bara innehåller segmenteringar av statistiska systemkolumner eller ignorera felet tills vidare.
  • Användning av för många kapslade lager: Formelkolumnen använder för många kapslade lager. Redigera formelkolumnen så att den innehåller högst tre hänvisningslager.

Se en fullständig lista över synkroniseringsfel.

Vi fortsätter att lägga till stöd för fler funktioner och segmenteringar i nya Search Ads 360. Det betyder att vissa fel kan åtgärdas utan att du behöver göra något.

Åtgärda synkroniseringsfel i formelkolumner och anpassade konverteringskolumner

Åtgärda synkroniseringsfel i tidigare Search Ads 360:

1. Logga in på tidigare Search Ads 360.
  2. Gå till ett annonsörskonto.
    Steps for navigating to an advertiser
    1. Click the navigation bar to display navigation options.

2. In the "Agency" list, click on the agency that contains the advertiser. You can search for an agency by name or scroll through the list.

3. In the "Advertiser" list, click on the advertiser.

4. Click Apply or press the Enter key.

Search Ads 360 displays the advertiser page, which contains data for all of the advertiser’s engine accounts.

3. Klicka på Kolumner ovanför rapporttabellen.
  4. Klicka på Formelkolumner i Tillgängliga kolumner.
  5. Välj formelkolumnen du vill redigera.
  6. Granska eventuella fel och vidta lämpliga åtgärder längst ned i formelkolumnen.

Åtgärda synkroniseringsfel i nya Search Ads 360:

1. Logga in på nya Search Ads 360.
  2. Navigate to a client account.
  3. Klicka på Kampanjer i sidmenyn till vänster.
  4. Klicka på kolumnikonen ovanför tabellen.
  5. Klicka på Anpassade kolumner för att utöka avsnittet.
  6. Håll muspekaren över en kolumn som innehåller ett synkroniseringsfel och klicka på pennikonen när den syns.
  7. Granska eventuella fel och vidta lämpliga åtgärder längst ned i redigeraren för anpassad kolumn.

Vanliga synkroniseringsfel

Följande listor innehåller vanliga meddelanden om synkroniseringsfel och hur du felsöker problemen. Felen grupperas efter synkroniseringsriktning:

• fel som kan uppstå vid synkronisering från tidigare Search Ads 360 till nya Search Ads 360
  • fel som kan uppstå vid synkronisering från nya Search Ads 360 till tidigare Search Ads 360

Åtgärda felen genom att följa stegen i kolumnen Felsökning nedan.

I de flesta fall kan du ignorera kopieringsfel om du inte längre använder kolumnen. Observera att felet kan fortsätta visas om du inte tar bort kolumnen.

Du kan reducera antalet fel genom att ta bort kolumner som inte är användbara.

Synkronisering från tidigare Search Ads 360 till nya Search Ads 360

Följande fel kan inträffa vid synkronisering från tidigare Search Ads 360 till nya Search Ads 360.

Felmeddelande Möjlig orsak Felsökning
Kolumnen kopierades inte eller de senaste ändringarna synkroniserades inte med nya Search Ads 360. Kom tillbaka senare för att se om den kopieras i samband med nästa synkronisering. Ett allmänt eller okänt fel inträffade. Vänta tills Search Ads 360 försöker utföra synkroniseringen igen.
Kolumnen kopierades inte eller de senaste ändringarna synkroniserades inte med nya Search Ads 360 eftersom den hänvisar till för många kapslade lager med kolumner. Kolumnen hänvisar till fler än tre lager med kolumner. Exempel: Kolumn A hänvisar till kolumn B som hänvisar till kolumn C som hänvisar till kolumn D.

Gör något av följande:

• Redigera kolumnen så att den hänvisar till högst tre lager med kolumner.
  • Ta bort kolumnen så att Search Ads 360 inte försöker synkronisera den igen.
Kolumnen kopierades inte till nya Search Ads 360 eftersom den använder funktioner eller kolumner som inte stöds i den versionen.

Gör något av följande:

• Redigera kolumnen så att den använder en funktion som stöds. Undvik funktioner som inte stöds, till exempel has_label, mid, bmm, regex_match och is_error.
  • Ta bort kolumnen så att Search Ads 360 inte försöker synkronisera den igen.
  • Om du behöver använda den aktuella funktionen eller kolumnen kan du fortsätta använda den i den tidigare Search Ads 360-versionen. Informera oss gärna om att funktionen eller kolumnen är viktig genom att skicka feedback i nya Search Ads 360.
Kolumnen kopierades inte eller de senaste ändringarna synkroniserades inte med nya Search Ads 360 eftersom den använder en eller flera segmenteringstyper som inte stöds. Segmentering stöds för närvarande inte i nya Search Ads 360. Fortsätt använda kolumnen i tidigare Search Ads 360.
Kolumnen kopierades inte eller de senaste ändringarna synkroniserades inte med nya Search Ads 360 eftersom den hänvisar till för många kolumner. Kolumnen hänvisar till fler än fem anpassade kolumner.

Gör något av följande:

• Sluta använda kolumnen som inte stöds.
  • Fortsätt använda kolumnen i tidigare Search Ads 360, men tänk på att den inte stöds i nya Search Ads 360.
  • Prova att dela upp kolumnen på två olika kolumner. Skapa sedan en tredje kolumn som inkluderar de två kolumnerna. Observera att den tredje kolumnen kan överstiga antalet tillåtna lager.
Kolumnen kopierades inte eller de senaste ändringarna synkroniserades inte med nya Search Ads 360 eftersom den tillämpar formeln innan data räknas samman. Kolumnen tillämpar formeln innan data räknas samman.

Gör något av följande:

• Uppdatera den anpassade kolumnen så att den använder tillämpar formeln Efter att data räknats samman.
  • Fortsätt använda kolumnen i tidigare Search Ads 360, men tänk på att meddelandet fortsätter visas.
Kolumnen kopierades inte eller de senaste ändringarna synkroniserades inte med nya Search Ads 360 eftersom den använder ett mätvärde (till exempel Transaktioner) som står i konflikt med valda Floodlight-aktiviteter (till exempel bara Åtgärder har valts). Det finns en konflikt mellan den typ av konverteringstaggar som har valts och det valda mätvärdet.

Gör något av följande:

• Redigera kolumnen så att de valda typerna av Floodlight-aktiviteter överensstämmer med mätvärdet. Om exempelvis den anpassade konverteringskolumnen bara använder räknartaggar ska det valda mätvärdet vara ett av dem som ingår i Åtgärder. Om den anpassade konverteringskolumnen endast använder försäljningstaggar ska det valda mätvärdet vara ett av dem som ingår i Transaktioner.
  • Sluta använda kolumnen.
  • Fortsätt använda kolumnen i tidigare Search Ads 360, men tänk på att meddelandet fortsätter visas.
Kolumnen kopierades inte eller de senaste ändringarna synkroniserades inte med nya Search Ads 360, eftersom den använder ett mätvärde (till exempel Transaktioner) som inte är tillämpligt för några Floodlight-aktiviteter i kontot.

Gör något av följande:

• Redigera kolumnen så att mätvärdet är tillämpligt på Floodlight-aktiviteterna i ditt konto.
  • Sluta använda kolumnen.
  • Fortsätt använda kolumnen i tidigare Search Ads 360, men tänk på att meddelandet fortsätter visas.
Kolumnen kopierades inte eller de senaste ändringarna synkroniserades inte med nya Search Ads 360 eftersom länken till Google Analytics-profilen togs bort. Kolumnen använder en Google Analytics-profil som antingen ersattes eller vars länk togs bort. Länka din Google Analytics-profil eller ta bort kolumnen om du inte längre behöver den.
Kolumnen kopierades till nya Search Ads 360, men det kan förekomma avvikelser i rapporteringen av tidigare resultat om attributionsmodellen ändras till en modell som inte baseras på senaste klick. Varningen anger att om du ändrar attributionsmodellen till något annat än Senaste klick kan det förekomma avvikelser i rapporteringen av tidigare resultat i den här kolumnen. Nya Search Ads 360 stöder för närvarande inte attribution till senaste klick för anpassade kolumner med anpassade Floodlight-variabler. Vi arbetar på att lägga till det. Tills vidare rapporteras värdet 0 för alla dagar då attributionen inte baserades på senaste klick.
Kolumnen kopierades inte till nya Search Ads 360 eftersom den använder attribution som inte baseras på senaste klick med anpassade Floodlight-variabler. Kolumnen använder attribution som inte baseras på senaste klick med anpassade Floodlight-variabler. Nya Search Ads 360 stöder för närvarande inte anpassade kolumner som använder attribution som inte baseras på senaste med anpassade Floodlight-variabler. Felet försvinner automatiskt när denna funktionalitet har lagts till i nya Search Ads 360.

Synkronisera från nya Search Ads 360 till tidigare Search Ads 360

Följande fel kan inträffa vid synkronisering från nya Search Ads 360 till tidigare Search Ads 360.

Felmeddelande Möjlig orsak Felsökning
Kolumnen kopierades inte eller de senaste ändringarna synkroniserades inte med tidigare Search Ads 360. Kom tillbaka senare för att se om den kopieras i samband med nästa synkronisering. Ett okänt fel inträffade. Vänta tills Search Ads 360 försöker utföra synkroniseringen igen.
Kolumnen kopierades inte eller de senaste ändringarna synkroniserades inte med tidigare Search Ads 360 eftersom den använder funktioner eller kolumner som inte stöds i den versionen.
  • Kolumnen stöds inte i tidigare Search Ads 360 eller kräver att du vidtar en viss åtgärd.
  • En formel hänvisar till en annan formel som redan har avvisats på grund av ett annat problem.

Gör något av följande:

• Ta bort kolumnen i nya Search Ads 360 så att Search Ads 360 inte försöker synkronisera den med tidigare Search Ads 360 igen.
  • Fortsätt använda kolumnen i nya Search Ads 360, men tänk på att meddelandet fortsätter visas.
  • Redigera kolumnen så att den använder en annan formel.
Kolumnen kopierades inte eller de senaste ändringarna synkroniserades inte med tidigare Search Ads 360 eftersom den använder funktioner eller konverteringstyper som inte stöds.

Kolumnen använder konverteringar på ett sätt som inte är kompatibelt med tidigare Search Ads 360.

En konverteringskolumn i nya Search Ads 360 kan exempelvis innehålla flera konverteringstyper (till exempel åtgärder och transaktioner), men detta stöds inte i tidigare Search Ads 360.

Gör något av följande:

• Redigera kolumnen i nya Search Ads 360 så att den använder en enstaka konverteringstyp (till exempel bara åtgärder eller bara transaktioner).
  • Redigera kolumnen genom att ta bort funktionen som inte stöds så att kolumnen kan synkroniseras med tidigare Search Ads 360.
  • Fortsätt använda kolumnen i nya Search Ads 360, men tänk på att meddelandet fortsätter visas.

Relaterad länk