Observera att kundsupportteamet inte erbjuder felsökningstjänster på det aktuella visningsspråket. Om du vill kontakta supportteamet måste du först byta till engelska eller något annat språk som stöds (spanska, portugisiska och japanska).

Konfigurera annonsgruppsmallar

Skapa en annonsgruppsmall

1. Logga in på nya Search Ads 360.
  2. Gå till relevant underordnat förvaltarkonto.
  3. Klicka på Verktyg och inställningar .
  4. Klicka på Mallar.
  5. Klicka på på sidan Mallar.
  6. Klicka på + Annonsgruppsmall.
  7. Följ anvisningarna i avsnitten nedan. Börja med Förberedande fas för annonsgruppsmall.
    Klicka på Fortsätt för att slutföra varje fas och fortsätta till nästa.

Mer information om hur du skapar dynamiska mallelement finns i Om anpassade kolumner i mallar och Konfigurera anpassade kolumner i mallar

Exemplen på dynamiska inställningar utgår från ett flygtema. Klicka nedan för att se flödestabellen Flights som de hänvisar till.

Flödestabellen Flights

I det här exemplet innehåller flödestabellen Flights följande kolumner med produktdata som tillhandahålls av en ny Search Ads 360-kund, Example Airways.

Example Airways har två varumärken. Albatross Flights säljer transatlantiska biljetter mellan destinationer i USA och Europa, medan Golden Eagle Flights marknadsför flyg inom Europa.

Exempelflödestabellen innehåller bara information om en flygrutt för varje varumärke, för att göra det enklare att förstå.

Namn på flödeskolumn Kolumnbeskrivning Kolumnvärdesexempel 1 Kolumnvärdesexempel 2
product_id IATA-kod (International Air Transport Association) för avreseflygplatsen-destinationsflygplatsen CDG-LHR SEA-CDG
brand Flygbolagets varumärke Golden Eagle Flights Albatross Flights
availability Tillgänglighet till flygbiljetter Tillgängliga Inte tillgängliga
seats_left Antal osålda platser på flyget 11 0
origin_iata IATA-koden för avreseflygplatsen CDG SEA
origin_name Avreseplats för flighten Paris Seattle
origin_country Flygets ursprungsland Frankrike USA
destination
_iata
IATA-koden för ankomstflygplatsen LHR CDG
destination_name Flygdestinationens namn London Paris
destination_country Flygdestinationens landsnamn Förenade kungariket Frankrike
price_usd Flygpriset i amerikanska dollar 400 900

Klicka på rubrikerna nedan för att läsa mer om varje fas i flödet för att skapa mallar, bland annat inställningarna under de olika faserna och exempel på dynamiskt innehåll.

Förberedande fas för annonsgruppsmall

Fas Panel Tillämpas på Inställningar och beskrivningar
Förberedande fas Ny annonsgruppsmall
  • Välj den överordnade kampanjmallen.
  • Obs! Flödet ärvs från den överordnade mallen och går inte att redigera.
  • Ställ in eventuella filter för flödet.

Fas 1 Annonsgruppsinställningar

Fas Panel Tillämpas på Inställningar och beskrivningar
Fas 1

Mallinställningar

Mallnamn
  • Obligatoriskt
  • Måste vara unikt på förvaltarkontonivå

Ge annonsgruppen ett namn.

Kampanjmallar

Ärvs från den förberedande fasen.

Flöde
  • Ärvs från den förberedande fasen.
  • Valfria filter kan redigeras.
  Multiplikator

Multiplikatorer definierar de kolumner som de unika värdekombinationerna härleds från. De unika värdekombinationerna avgör vilka instanser av annonsgrupper som genereras från annonsgruppsmallarna.
Det finns två alternativ:

• Använd flödeskolumner från annonsgruppens namnformel som definieras i nästa fas (rekommenderas), fas 2.
  • Du kan även använda anpassade valda flödeskolumner.
    1. Klicka på Välj multiplikatorer.
    2. Välj de obligatoriska multiplikatorkolumnerna från flödeskolumnerna.
    3. Klicka på Klart.
  Etikettkopplingar

Koppla befintliga etiketter till mallgenererade kampanjer, annonsgrupper, annonser och sökord.

Ange statiska eller dynamiska värden. Läs mer om hur du kopplar etiketter.

Klicka på Lägg till etikett för att ange ytterligare värden.

Anpassade dimensioner

Koppla befintliga värden för anpassade dimensioner till mallgenererade kampanjer, annonsgrupper, annonser och sökord.

Ange statiska eller dynamiska värden som ska matchas mot flödesdata för att fastställa det anpassade dimensionsvärde som ska kopplas. Läs mer om hur du kopplar anpassade dimensioner.

Klicka på Lägg till data för anpassade dimensioner om du vill välja ytterligare anpassade dimensioner att koppla värden från.

Gruppera efter matchningstyp   Som standard delas inte annonsgruppen upp efter sökordsmatchningstyp.

Klicka på alternativet om du vill dela upp annonsgrupperna efter sökordmatchningstyp och

skapa alla sökord i matchningstypspecifika annonsgrupper.

När du har valt det här alternativet kan mallen – beroende på sökordskonfigurationen – ge upphov till flera annonsgrupper med namn som har suffixet _exact och _broad för att matcha matchningstyperna för sökorden.

Exempel:
Annonsgruppens namn som skapades i mallen i steg 2 är

f:"brand" & f:"origin_country" & "/" & f:"destination_country"

Om sökorden har både bred och exakt matchningstyp i sökordsmallen och alternativet Skapa alla sökord i matchningstypspecifika annonsgrupper har valts blir annonsgruppsnamnen:

• Golden Eagle Flights France/UK_exact
  • Golden Eagle Flights France/UK_broad
  • Albatross Flights USA/France_exact
  • Albatross Flights USA/France_broad

Om alla sökord är av typen bred matchning i sökordsmallen och alternativet Skapa alla sökord i matchningstypspecifika annonsgrupper har valts blir annonsgruppsnamnen:

• Golden Eagle Flights France/UK_broad
  • Albatross Flights USA/France_broad

Om alternativet Skapa alla sökord i matchningstypspecifika annonsgrupper inte har valts påverkar sökordsmatchningstyperna inte annonsgruppsnamnen:

• Golden Eagle Flights France/UK
  • Albatross Flights USA/France
  Kommer snart:

E-postaviseringar

Välj önskade e-postutskick efter att annonsgrupperna har skapats:
  • Ingen e-post
  • Varje gång annonsgrupper genereras
  Status
  • Välj Ta bort, Pausa eller Inga ändringar för att ställa in mallen och både nya och befintliga objektstatusar när det inte längre finns objekt i flödet.
  • Välj Skapa annonsgrupper i pausat tillstånd om det behövs.
  • Välj Pausa annonsgrupper när ett villkor är uppfyllt och skapa sedan villkoret med en anpassad kolumn om det behövs.
    Exempel:

Annonsgrupperna pausas när villkoret att inga platser kvar är uppfyllt:

f:"Seats_left_integer" < 1

Fas 2 Annonsgruppsinställningar

Fas Panel Tillämpas på Inställningar och beskrivningar
Fas 2 Annonsgruppsinställningar Annonsgruppens namn

För alla annonseringsplattformar och kundkonton:

• Lägg till ett allmänt statiskt eller dynamiskt annonsgruppsnamn med hjälp av en anpassad kolumn.

Om du valde Använd flödeskolumner från namnformeln för kampanjer som definieras på nästa sida som multiplikator i fas 1 blir kolumnerna du använder multiplikatorn och visas som multiplikator i inställningen i fas 1.
    Under det ifyllda namnet visas de flödeskolumner som används i multiplikatorn och det här meddelandet:
    Flödesattribut som används för att skapa flera annonsgrupper samtidigt

För specifika annonseringsplattformar och kundkonton:

• Klicka på Lägg till en anpassad inställning för att skapa olika annonsgruppsnamn utifrån kontotyp eller ett specifikt kundkonto för att anpassa annonsgruppsstrukturen bättre.

Exempel:

f:"brand" & "/" & f:"origin_name" & "/" & f:"destination_name"

Kolumnerna brand/origin_name/destination_name blir en annonsgruppsmultiplikator som används för att skapa annonsgrupper i större skala.

Det skapas en annonsgrupp för varje unik värdekombination som genereras.

Exempel på utdata:

• Albatross Flights/Seattle/Paris
  • Golden Eagle Flights/Paris/London

Om du väljer Skapa alla sökord i matchningstypspecifika annonsgrupper i fas 1, Mallinställningar och enbart matchningstyperna för bred och exakt matchning används blir annonsgruppernas namn:

• goldeneagleflights/paris/london_exact
  • goldeneagleflights/paris/london_broad
  • albatrossflights/seattle/paris_exact
  • albatrossflights/seattle/paris_broad

Anpassade inställningar som baseras på annonseringsplattformar eller valda kundkonton kan användas. Se Använda anpassade inställningar.

Startdatum och Slutdatum Endast Microsoft För alla annonseringsplattformar och kundkonton:

Startdatum

• Så snart annonsgrupper har skapats – Kampanjerna startas så snart de har skapats av mallarna och skickats till annonseringsplattformen.
  • dagar efter att de skapats – Annonsgrupperna startas ett visst antal dagar efter att de har skapats av mallarna och skickats till annonseringsplattformen.
  • Datumväljare – Annonsgrupperna startas ett visst datum efter att de har skapats av mallarna och skickats till annonseringsplattformen.

Slutdatum

• Inget slutdatum – Annonsgrupperna inaktiveras aldrig.
  • dagar efter start – Annonsgrupperna inaktiveras ett visst antal dagar efter att de startades.
  • Datumväljare – Annonsgrupperna inaktiveras ett visst datum.

För specifika annonseringsplattformar och kundkonton:

Högsta CPC   För alla annonseringsplattformar och kundkonton:
  • Ange en statisk eller dynamisk högsta CPC med en anpassad kolumn.

För specifika annonseringsplattformar och kundkonton:

• Klicka på Lägg till en anpassad inställning för att skapa olika högsta CPC för annonsgruppen utifrån kontotyp eller ett specifikt kundkonto och anpassa annonsgruppsstrukturen bättre.

Exempel:

Högsta CPC kan vara ett statiskt numeriskt värde som 2,5.
Den kan också baseras på en formel. I det här exemplet används funktionen if.
Om biljettpriset i flödet är > 1 000 blir högsta CPC 2,5.
Om biljettpriset är < 1 000 blir högsta CPC 2.

if(f:"price_usd" > 1000, 2.5,2)

Budjusteringar för enhet   För alla annonseringsplattformar och kundkonton:
  • Ange önskat alternativ för mobila enheter, surfplattor och datorer:
    • Ingen
    • Sänk med – ange en procentsats.
    • Öka med – ange en procentsats.

För specifika annonseringsplattformar och kundkonton:

• Klicka på Lägg till en anpassad inställning för att skapa olika budjusteringar för enheter för annonsgrupper utifrån kontotyp eller ett specifikt kundkonto för att anpassa strukturen för budjusteringar för enheter bättre.

Annonsväxling   För alla annonseringsplattformar och kundkonton:
  • Välj Optimera eller Rotera för annonsväxling.

För specifika annonseringsplattformar och kundkonton:

• Klicka på Lägg till en anpassad inställning för att skapa en annan annonsväxling för annonsgruppen utifrån kontotyp eller ett specifikt kundkonto för att anpassa annonsväxlingsstrukturen bättre.

Alternativ för webbadresser

För alla annonseringsplattformar och kundkonton:

Lägg till en statisk eller dynamisk annonsgruppsadress som kan innehålla en spårningsmall. Den måste börja med http:// eller https:// (rekommenderas):

• Ange webbadressen som annonsklicket ska leda till.
  • Alternativt kan du ange en anpassad kolumn som spårningsadressen som annonsklicket ska leda till för spårningsändamål.

Lägg till ett statiskt eller dynamiskt suffix för slutlig webbadress.

Definiera anpassade parametrar som kan inkluderas i suffixet för slutlig webbadress för att spåra användarinformation. Varje anpassad parameter kräver ett namn och ett värde.

För specifika annonseringsplattformar och kundkonton:

• Klicka på Lägg till en anpassad inställning för att skapa olika webbadressalternativ för annonsgruppen utifrån kontotyp eller ett specifikt kundkonto och anpassa annonsgruppens webbadresstruktur bättre.

Exempel:

"{lpurl}?campaign=[*Campaign*]&keyword=[*KeywordID*]&o_name=" & f:"origin_name" & "&d_name=" & f:"destination_name"

Exempel på utdata:

• https://www.example.com/albatrossflights/us/france?campaign=1234&keyword=6789&o_country=us&d_country=france
  • https://www.example.com/goldeneagleflights/france/uk?campaign=4321&keyword=9876&o_country=france&d_country=uk

Ett annat alternativ är att lämna detta tomt och låta en spårningsmall på en lägre nivå i mallhierarkin ha företräde som spårningsadress.

Webbadresser måste börja med http:// eller https:// (rekommenderas).

Kolumnerna brand/origin_country blir multiplikator för annonsgruppens webbadress som används för att skapa annonsgruppsadresser i större skala.

Det skapas en spårningsmall för annonsgruppsadresser för varje unik värdekombination som genereras.

Webbadressen använder befintliga parametrar på annonseringsplattformen, i det här fallet Google Ads.

Anpassade inställningar som baseras på annonseringsplattformar eller valda kundkonton kan användas. Se Använda anpassade inställningar.

Språk Endast Microsoft Advertising

Välj ett språk i rullgardinsmenyn.

För specifika annonseringsplattformar och kundkonton:

• Klicka på Lägg till en anpassad inställning för att ange olika språkinställningar utifrån kontotyp eller ett specifikt kundkonto och anpassa annonsgruppens språkstruktur bättre.

Inriktning   För alla annonseringsplattformar och kundkonton:

Du kan välja målgruppssegment på sidan Målgrupper efter att kampanjer har skapats.

• Inriktning
    Begränsa annonsgruppernas räckvidd till målgruppssegment med möjlighet att justera buden.
  • Observation (rekommenderas)
    Begränsa inte annonsgruppernas räckvidd med möjlighet att justera buden för målgruppssegment.

För specifika annonseringsplattformar och kundkonton:

• Klicka på Lägg till en anpassad inställning för att skapa olika inriktningsinställningar utifrån kontotyp eller ett specifikt kundkonto och anpassa annonsgruppens inriktningsstruktur bättre.

Kommer snart: Webbplatslänktillägg

Som standard tillåts webbplatslänktillägg som genereras av mallar eller skapas manuellt.

Om du vill inaktivera båda alternativen klickar du på Inaktivera genererade och manuella webbplatslänkar.

Fas 3 Bekräftelse

Fas Panel Tillämpas på Inställningar och beskrivningar
Fas 3 Bekräftelse Förhandsgranskning av annonsgrupp
  • Det visas en förhandsgranskning av de 100 första annonsgrupperna.
  • Gå tillbaka till föregående inställningsfaser för att göra ändringarna som krävs.
  • Klicka på Skapa mall för att skapa annonsgruppsmallen.