Observera att kundsupportteamet inte erbjuder felsökningstjänster på det aktuella visningsspråket. Om du vill kontakta supportteamet måste du först byta till engelska eller något annat språk som stöds (spanska, portugisiska och japanska).

Konfigurera sökordsmallar

Skapa en sökordsmall

1. Logga in på nya Search Ads 360.
  2. Gå till relevant underordnat förvaltarkonto.
  3. Klicka på Verktyg och inställningar .
  4. Klicka på Mallar.
  5. Klicka på på sidan Mallar.
  6. Klicka på + Sökordsmall.
  7. Följ anvisningarna i avsnitten nedan. Börja med Förberedande fas för sökordsmall.
    Klicka på Fortsätt för att slutföra varje fas och fortsätta till nästa.

Mer information om hur du skapar dynamiska mallelement finns i Om anpassade kolumner i mallar och Konfigurera anpassade kolumner i mallar

Exemplen på dynamiska inställningar utgår från ett flygtema. Klicka nedan för att se flödestabellen Flights som de hänvisar till.

Flödestabellen Flights

I det här exemplet innehåller flödestabellen Flights följande kolumner med produktdata som tillhandahålls av en ny Search Ads 360-kund, Example Airways.

Example Airways har två varumärken. Albatross Flights säljer transatlantiska biljetter mellan destinationer i USA och Europa, medan Golden Eagle Flights marknadsför flyg inom Europa.

Exempelflödestabellen innehåller bara information om en flygrutt för varje varumärke, för att göra det enklare att förstå.

Namn på flödeskolumn Kolumnbeskrivning Kolumnvärdesexempel 1 Kolumnvärdesexempel 2
product_id IATA-kod (International Air Transport Association) för avreseflygplatsen-destinationsflygplatsen CDG-LHR SEA-CDG
brand Flygbolagets varumärke Golden Eagle Flights Albatross Flights
availability Tillgänglighet till flygbiljetter Tillgängliga Inte tillgängliga
seats_left Antal osålda platser på flyget 11 0
origin_iata IATA-koden för avreseflygplatsen CDG SEA
origin_name Avreseplats för flighten Paris Seattle
origin_country Flygets ursprungsland Frankrike USA
destination
_iata
IATA-koden för ankomstflygplatsen LHR CDG
destination_name Flygdestinationens namn London Paris
destination_country Flygdestinationens landsnamn Förenade kungariket Frankrike
price_usd Flygpriset i amerikanska dollar 400 900

Klicka på rubrikerna nedan för att läsa mer om varje fas i flödet för att skapa mallar, bland annat inställningarna under de olika faserna och exempel på dynamiskt innehåll.

Förberedande fas för sökordsmall

Fas Panel Tillämpas på Inställningar och beskrivningar
Förberedande fas Ny sökordsmall
  • Klicka på Välj annonsgruppsmallar och välj en eller flera annonsgruppsmallar som överordnade sökordsmallen.
  • Obs! Datakällan ärvs från de överordnade mallarna.
  • Klicka på Lägg till filter för att lägga till filter och ändra flödet för dina annonsgrupper.

Fas 1 Inställningar för sökordsmall

Fas Panel Tillämpas på Inställningar och beskrivningar
Fas 1

Mallinställningar

Mallnamn
  • Obligatoriskt
  • Måste vara unikt på förvaltarkontonivå

Ge sökordsmallen ett namn.

Annonsgruppsmallar

Ärvs från den förberedande fasen och går inte att redigera.

Datakälla
  • Ärvs från annonsgruppsmallar som väljs under den förberedande fasen.
  • Lägg till filter vid behov.
  Multiplikator

Multiplikatorer definierar de kolumner som de unika värdekombinationerna härleds från. De unika värdekombinationerna bestämmer vilka sökordsinstanser som genereras från sökordsmallar.

Du måste välja flödeskolumner för att skapa ett negativt sökord för varje unik värdekombination.

1. Klicka på Välj multiplikatorer.
  2. Välj de obligatoriska multiplikatorkolumnerna från flödeskolumnerna.
  3. Klicka på Klart.
  Etikettkopplingar

Koppla befintliga etiketter till mallgenererade kampanjer, annonsgrupper, annonser och sökord.

Ange statiska eller dynamiska värden. Läs mer om hur du kopplar etiketter.

Klicka på Lägg till etikett för att ange ytterligare värden.

Anpassade dimensioner

Koppla befintliga värden för anpassade dimensioner till mallgenererade kampanjer, annonsgrupper, annonser och sökord.

Ange statiska eller dynamiska värden som ska matchas mot flödesdata för att fastställa det anpassade dimensionsvärde som ska kopplas. Läs mer om hur du kopplar anpassade dimensioner.

Klicka på Lägg till data för anpassade dimensioner om du vill välja ytterligare anpassade dimensioner att koppla värden från.

Status
  • Välj Ta bort, Pausa eller Inga ändringar för att ställa in mallen och både nya och befintliga objektstatusar när det inte längre finns objekt i flödet.
  • Om det behövs väljer du Skapa sökord i pausat tillstånd.
  • Om det behövs väljer du Pausa sökord när ett villkor är uppfyllt och skapar sedan villkoret med en anpassad kolumn.

Exempel:

f:"seats_left" < 1

Sökordsinställningar för fas 2

Fas Panel Tillämpas på Inställningar och beskrivningar
Fas 2 Sökordsinställningar Sökord   För alla annonseringsplattformar och kundkonton:
  • Ange sökordet genom att välja matchningstypen – Bred, Fras eller Exakt – i rullgardinsmenyn. Ange sedan sökordstexten som en anpassad kolumn.
    Sökordet kan vara statiskt eller dynamiskt.
    Klicka på Lägg till sökord för att ange ytterligare sökord.

För specifika annonseringsplattformar och kundkonton:

Exempel:

Fyra sökordsvärden anges som refererade flödeskolumner:

• f:"destination_country" - Match type=exact
  • f:"destination_name" - Match type=broad
  • f:"origin_country" - Matchningstyp=exakt
  • f:"origin_name" - Match type=broad

För sökord måste du välja lämpliga kolumner i Multiplikator i steg 1.

Exempel på utdata:

• Exakta – Frankrike, Förenade kungariket, USA
  • Breda – Paris, London, Seattle

För sökord måste du välja lämpliga kolumner i Multiplikator i steg 1.

Högsta CPC   För alla annonseringsplattformar och kundkonton:
  • Ange en högsta CPC genom att ange ett statiskt värde eller en dynamisk anpassad kolumn för Bred, Fras och Exakt beroende på vad som är tillämpligt.
    Klicka på Lägg till sökord för att ange ytterligare sökord.

För specifika annonseringsplattformar och kundkonton:

• Klicka på Lägg till en anpassad inställning för att skapa olika högsta CPC-bud utifrån kontotyp eller ett specifikt kundkonto för att anpassa strukturen för högsta CPC bättre.

Exempel:

Ärvs, men för en anpassad inställning kan det vara:

f:"price_usd"/1000

Slutlig webbadress   För alla annonseringsplattformar och kundkonton:
  • Ställ in den slutliga webbadressen genom att ange ett statiskt värde eller en dynamisk anpassad kolumn. Namnet måste börja med http:// eller https:// (rekommenderas).

För specifika annonseringsplattformar/kundkonton:

• Klicka på Lägg till en anpassad inställning för att skapa olika slutliga webbadresser utifrån kontotyp eller ett specifikt kundkonto för att bättre anpassa strukturen för dina slutliga webbadresser.

Exempel:

"https://www.example.com" & "/" & f:"brand" & "/" & f:"destination_country" & "/" & f:"origin_name" & "/" & f:"destination_name"

Det skapas en slutlig sökordsadress för varje unik värdekombination som genereras.

Exempel:

• https://www.example.com/albatrossflights/france/seattle/paris
  • https://www.example.com/goldeneagleflights/uk/paris/london

Webbadresser måste börja med http:// eller https:// (rekommenderas).

Det skapas en sökordsadress för varje unik värdekombination som genereras.

Fas 3 Bekräftelse

Fas Panel Tillämpas på Inställningar och beskrivningar
Fas 3 Bekräftelse Förhandsgranskning av sökord
  • Förhandsgranska de 100 första sökorden.
  • Gå tillbaka till föregående faser för att göra nödvändiga ändringar.
  • Klicka på Skapa mall för att skapa sökordsmallen.