Observera att kundsupportteamet inte erbjuder felsökningstjänster på det aktuella visningsspråket. Om du vill kontakta supportteamet måste du först byta till engelska eller något annat språk som stöds (spanska, portugisiska och japanska).

Konfigurera kampanjmallar

Skapa en kampanjmall

1. Logga in på nya Search Ads 360.
  2. Gå till relevant underordnat förvaltarkonto.
  3. Klicka på Verktyg och inställningar .
  4. Klicka på Mallar.
  5. Klicka på på sidan Mallar.
  6. Klicka på + Kampanjmall.
  7. Följ anvisningarna i avsnitten nedan. Börja med Förberedande fas för kampanjmall.
    Klicka på Fortsätt för att slutföra varje fas och fortsätta till nästa.

Mer information om hur du skapar dynamiska mallelement finns i Om anpassade kolumner i mallar och Konfigurera anpassade kolumner i mallar. Dessa dynamiska inställningar är gråmarkerade i tabellen Fas 2: Kampanjinställningar.

Exemplen på dynamiska inställningar utgår från ett flygtema. Klicka nedan för att se flödestabellen Flights som de hänvisar till.

Flödestabellen Flights

I det här exemplet innehåller flödestabellen Flights följande kolumner med produktdata som tillhandahålls av en ny Search Ads 360-kund, Example Airways.

Example Airways har två varumärken. Albatross Flights säljer transatlantiska biljetter mellan destinationer i USA och Europa, medan Golden Eagle Flights marknadsför flyg inom Europa.

Exempelflödestabellen innehåller bara information om en flygrutt för varje varumärke, för att göra det enklare att förstå.

Namn på flödeskolumn Kolumnbeskrivning Kolumnvärdesexempel 1 Kolumnvärdesexempel 2
product_id IATA-kod (International Air Transport Association) för avreseflygplatsen-destinationsflygplatsen CDG-LHR SEA-CDG
brand Flygbolagets varumärke Golden Eagle Flights Albatross Flights
availability Tillgänglighet till flygbiljetter Tillgängliga Inte tillgängliga
seats_left Antal osålda platser på flyget 11 0
origin_iata IATA-koden för avreseflygplatsen CDG SEA
origin_name Avreseplats för flighten Paris Seattle
origin_country Flygets ursprungsland Frankrike USA
destination
_iata
IATA-koden för ankomstflygplatsen LHR CDG
destination_name Flygdestinationens namn London Paris
destination_country Flygdestinationens landsnamn Förenade kungariket Frankrike
price_usd Flygpriset i amerikanska dollar 400 900

Klicka på rubrikerna nedan för att läsa mer om varje fas i flödet för att skapa mallar bland annat inställningarna under de olika faserna och exempel på dynamiskt innehåll.

Exempelformlerna i tabellerna nedan presenteras på samma sätt som du anger dem i formelredigeraren. Om du manuellt anger formler som stöds av menyerna Kolumner och Funktioner måste du skriva dem inom citattecken (till exempel f:"Brand").

Förberedande fas för kampanjmall

Fas Panel Tillämpas på Inställningar och beskrivningar
Förberedande fas Ny kampanjmall
  • Välj de aktuella kontona eller de överordnade planmallarna.
  • Välj flödesdatakälla för kundkontomallar.
  • Om du väljer en överordnad planmall ärvs flödet.
  • Lägg till valfria flödesfilter.

Fas 1: Kampanjmallsinställningar

Fas Panel Tillämpas på Inställningar och beskrivningar

Fas 1
Mallinställningar

Mallnamn

• Obligatoriskt
  • Måste vara unikt på underordnat förvaltarkontonivå

• Ge kampanjmallen ett namn.
   Kundkonton
  • Ärvs från den förberedande fasen men går bara att redigera för ett överordnat konto. Det går inte att redigera ärvda överordnade planer.
  Flöde
  • Ärvs från den förberedande fasen. Kan inte redigeras.
  • Du kan lägga till valfria filter.
  Multiplikator
  • Multiplikatorer definierar de kolumner som de unika värdekombinationerna härleds från. De unika värdekombinationerna avgör vilka kampanjinstanser som genereras från kampanjmallar. Det finns två alternativ:
    • Använd flödeskolumner från namnformeln för kampanjer som definieras i nästa steg (rekommenderas) i steg 2.
    • Du kan även använda anpassade valda flödeskolumner:​​​​​​
      1. Klicka på Välj multiplikatorer.
      2. Välj de obligatoriska multiplikatorkolumnerna från flödeskolumnerna.
      3. Klicka på Klart.
  • (Valfritt) Lägg till filter på flödet för att modifiera multiplikatorn.
Exempel

Det rekommenderade alternativet Använd flödeskolumner från namnformeln för kampanjer har valts. Följande formel definierar kampanjnamnet:

f:"brand" & f:"origin_country" & f:"destination_country"

"brand", "origin_country" och "destination_country" blir kampanjmultiplikatorn som används. Det genereras en kampanj för varje unik kombination av "brand"/"origin_country"/"destination_country" i flödet.

Etikettkopplingar

Koppla befintliga etiketter till mallgenererade kampanjer, annonsgrupper, annonser och sökord.

Ange statiska eller dynamiska värden. Läs mer om hur du kopplar etiketter.

Klicka på Lägg till etikett för att ange ytterligare värden.

Anpassade dimensioner

Koppla befintliga värden för anpassade dimensioner till mallgenererade kampanjer, annonsgrupper, annonser och sökord.

Ange statiska eller dynamiska värden som ska matchas mot flödesdata för att fastställa det anpassade dimensionsvärde som ska kopplas. Läs mer om hur du kopplar anpassade dimensioner.

Klicka på Lägg till data för anpassade dimensioner om du vill välja ytterligare anpassade dimensioner att koppla värden från.

Gruppera efter matchningstyp

Som standard delar mallen inte upp kampanjen efter typ av sökordsmatchning.

Om du vill dela upp kampanjen efter typ av sökordsmatchning kan du klicka på Skapa alla sökord i kampanjer utifrån matchningstyp.

Om du väljer det här alternativet kan mallen beroende på din sökordskonfiguration ge upphov till flera kampanjer med namn som får suffixen _exact och _broad så att de matchar de angivna matchningstyperna för dina sökord.

Exempel

Kampanjnamnet som skapades i mallen i steg 2 är

f:"brand" & f:"origin_country" & f:"destination_country"

• Om sökorden endast är av typen bred eller exakt matchning i sökordsmallen och alternativet Skapa alla sökord i kampanjer utifrån matchningstyp har valts genereras följande kampanjnamn:

Golden Eagle Flights France UK_exact
    Golden Eagle Flights France UK_broad

Albatross Flights USA France_exact
    Albatross Flights USA France_broad

• Om alla sökord är av typen bred matchning i sökordsmallen och alternativet Skapa alla sökord i kampanjer utifrån matchningstyp har valts genereras följande kampanjnamn:

Golden Eagle Flights France UK_broad
    Albatross Flights USA France_broad

• Om alternativet Skapa alla sökord i kampanjer utifrån matchningstyp inte har valts påverkas inte kampanjnamnen av typerna av sökordsmatchning:

Golden Eagle Flights France
    Albatross Flights USA

Kommer snart:

E-postaviseringar

Välj önskat e-postutskick när kampanjer genereras:

• Ingen e-post
  • Varje gång en kampanj genereras
  Status
  • Välj Ta bort, Pausa eller Inga ändringar för att ställa in mallen och både nya och befintliga objektstatusar när det inte längre finns objekt i flödet.
  • Välj Skapa kampanjer i pausat tillstånd om det behövs.
  • Välj Pausa kampanjer när ett villkor är uppfyllt om det behövs och skapa villkoret med en anpassad kolumn
Exempel
Kampanjer pausas när villkoret ”inga platser kvar” matchas:

f:"seats_left" < 1

Fas 2: Kampanjinställningar

Fas Panel Tillämpas på Inställningar och beskrivningar
Fas 2 Kampanjinställningar

Kampanjnamn

• Obligatoriskt
  • Unikt i kundkontot
  • Kan vara dynamiskt
Alla kontotyper

För alla annonseringsplattformar/kundkonton:

• Ange kampanjens namn. Du kan använda kolumner, funktioner och operatorer för att skapa en formel för den anpassade kolumnen för kampanjnamnet.

Om du valde Använd flödeskolumner från namnformeln för kampanjer som definieras på nästa sida som multiplikator i fas 1 blir kolumnerna du använder multiplikatorn och visas som multiplikator i inställningen i fas 1. Under det färdiga namnet visas de flödeskolumner som används i multiplikatorn tillsammans med följande meddelande:

Flödesattribut som används för att skapa flera kampanjer samtidigt.

För specifika annonseringsplattformar/kundkonton:

• Klicka på Lägg till en anpassad inställning och ange nätverksinställningar utifrån valda annonseringsplattformar eller kundkonton. Anpassade inställningar som baseras på annonseringsplattform eller valda kundkonton kan användas. Se Använda anpassade inställningar.
Exempel
f:"brand" & "/" & f:"origin_country" & "/" & f:"destination_country"

Brand, origin_country och destination_country blir den kampanjmultiplikator som används för att skapa kampanjer i stor skala. Det genereras en kampanj för varje unik kombination av brand, origin_country och destination_country.

Exempel på utdata:

• Golden Eagle Flights/France/UK
  • Albatross Flights/USA/France

Om alternativet Skapa alla sökord i kampanjer utifrån matchningstyp har valts i fas 1, Mallinställningar och enbart typerna för bred och exakt matchning används, genereras följande kampanjnamn:

• goldeneagleflights/france/uk_exact
  • goldeneagleflights/france/uk_broad
  • albatrossflights/usa/france_exact
  • albatrossflights/usa/france_broad

Budget

• Obligatoriskt
  • Kan vara dynamiskt

För alla annonseringsplattformar/kundkonton:

• Ange en kampanjbudget. Den kan vara statisk eller dynamisk baserat på en formel som du anger i den anpassade kolumnen.

För specifika annonseringsplattformar/kundkonton:

• Klicka på Lägg till en anpassad inställning för att ställa in budgeten utifrån de valda annonsplattformarna eller kundkontona.
Exempel
Det här kan vara ett statiskt numeriskt värde (till exempel 100). Det kan också baseras på en formel:

if(f:"price_usd" > 1000, 100, 50)

I det här exemplet används funktionen if. Om biljettpriset i flödet är > 1000 anges budgeten 100. Om biljettpriset är < 1000 anges budgeten 50.
  Nätverk Endast Google Ads
  • Inkludera Googles sökpartners – Annonser som genereras av denna kampanjmall visas nära Googles sökresultat och på andra Google-webbplatser när användaren utför en Google-sökning med sökord som är relevanta för sökorden som är kopplade till den här kampanjen.
  • Inkludera Googles Display-nätverk – När denna kampanjmall genererar annonser som förväntas vara effektiva visas de på webbplatser tillsammans med videor och appar.

För specifika annonseringsplattformar/kundkonton:

Startdatum och Slutdatum Endast Google Ads

För alla annonseringsplattformar/kundkonton:

Startdatum

• Starta när kampanjerna har skapats – Kampanjerna startas så snart de har skapats av mallarna och skickats till annonseringsplattformen.
  • Dagar efter att de skapats – Kampanjerna startas ett visst antal dagar efter att de ha skapats av mallarna och skickats till annonseringsplattformen.
  • Datumväljare – Kampanjerna startas ett visst datum efter att de har skapats av mallarna och skickats till annonseringsplattformen.

Slutdatum

• Inget slutdatum – Kampanjerna inaktiveras aldrig.
  • Dagar efter start – Kampanjerna inaktiveras ett visst antal dagar efter att de startades.
  • Datumväljare – Kampanjerna inaktiveras ett visst datum.

För specifika annonseringsplattformar/kundkonton:

Klicka på Lägg till en anpassad inställning för att ange start- och slutinställningar utifrån valda annonseringsplattformar eller kundkonton.

Budgivning

Tillgängligt om dina budstrategier har uppgraderats.

Välj en av följande budstrategier:

Klicka på Lägg till en anpassad inställning för budgivning för kampanjer om du vill konfigurera budgivning för en kontotyp eller ett specifikt konto. Använd samma alternativ som beskrivs ovan.

• Om du väljer Manuell CPC-budgivning för Google Ads-konton efter att ha lagt till en anpassad inställning för budgivning på kampanjnivå kan du även använda alternativet Öka antalet konverteringar med förbättrad CPC. På så sätt kan du optimera för antal konverteringar eller för konverteringsvärde.

Observera att om du lägger till en anpassad inställning för budgivning på kampanjnivå för ett Google Ads-konto som innehåller kampanjer med delade budgetar, fortsätter dessa kampanjer att använda inställningarna för delad budget i stället för budgetinställningen som anges i mallen.

När du lägger till en anpassad inställning för budgivning på kampanjnivå för ett Google Ads-konto kan du också göra följande:
  • välja befintliga portföljbudstrategier i nya Search Ads 360 och Google Ads
  • ställa in standardbudstrategier i Google Ads

Konverteringsmål

Tillgängligt om du har slutfört migrering av budgivning och enhetliga mål.

Välj vilka konverteringsmål (nya Search Ads 360, Google Ads eller båda) du vill använda för budoptimering. Klicka på något av följande:

Klicka på Lägg till en anpassad inställning för konverteringsmål för kampanjen för att ange konverteringsmål för en kontotyp eller ett specifikt konto. Använd samma alternativ som beskrivs ovan.

Attributionsmodeller

Tillgängligt om du har slutfört migrering av budgivning och enhetliga mål.

Som standard använder nya Search Ads 360 modellen för attribution till senaste klick

Välj Åsidosätt attributionsmodeller för särskilda konverteringsåtgärder om du vill välja olika attributionsmodeller för specifika konverteringsåtgärder.

1. Välj en konverteringsåtgärd i menyn till vänster.
  2. Välj den attributionsmodell du vill använda för konverteringsåtgärden i menyn till höger.
  3. Klicka på Lägg till.
  4. Upprepa processen för varje konverteringsåtgärd som du vill åsidosätta.
Klicka på Lägg till en anpassad inställning för attributionsmodell för kampanjer om du vill ställa in åsidosättningar av attributionsmodell för en kontotyp eller ett specifikt konto. Använd samma alternativ som beskrivs ovan.
  Budjusteringar för enhet

För alla annonseringsplattformar/kundkonton:

• Mobilbudsjustering – ange en procentuell ökning eller minskning av budbelopp för annonser som visas på mobila enheter.
  • Budjustering för surfplatta – ange en procentuell ökning eller minskning av budbeloppen för annonser som visas på surfplattor.
  • Budjustering för dator – ange en procentuell ökning eller minskning av budbelopp för annonser som visas på datorer.

För specifika annonseringsplattformar/kundkonton:

Platser

För alla annonseringsplattformar/kundkonton:

• Välj platser att rikta in dig på – rikta in dig på eller uteslut vissa platser.
  • Ytterligare platsalternativ för endast Google Ads – rikta in dig på eller uteslut användare utifrån plats, om de har visat intresse för de platser du har riktat in dig på eller om de har sökt efter de platser du har riktat in dig på.

För specifika annonseringsplattformar/kundkonton:

Klicka på Lägg till en anpassad inställning och konfigurera dessa platsinställningar utifrån valda annonseringsplattformar eller kundkonton.
  Språk

För alla annonseringsplattformar/kundkonton:

Välj det språk som dina kunder talar.

• Rikta in dig på specifika språk utifrån användarnas språk- och webbplatsinställningar.

För specifika annonseringsplattformar/kundkonton:

Klicka på Lägg till en anpassad inställning och konfigurera dessa språkinställningar utifrån valda annonseringsplattformar eller kundkonton.

Webbadressalternativ för kampanj

• Kan vara dynamiskt

Mer information om spårningsmallar finns i Konfigurera spårningsadresser och webbadressmallar.

Exempel

Här följer ett exempel på spårningsmallen för den här malltypen, om en sådan anges:

{lpurl}?campaign=[*Campaign*]&keyword=[*KeywordID]&o_country= & f:"origin_country"&d_country= & f:"destination_country"

Så här visas resultatet:

• https://www.example.com/albatrossflights/
    us/france?campaign=1234&keyword=6789
    &o_country=us&d_country=france
  • https://www.example.com/goldeneagleflights/
    france/uk?campaign=4321&keyword=9876&o
    _country=france&d_country=uk

Ett annat alternativ är att lämna detta tomt och låta en spårningsmall på en lägre nivå i mallhierarkin ha företräde som spårningsadress.

Webbadresser måste börja med http:// eller https://. Webbadressen använder befintliga parametrar på annonseringsplattformen (i det här fallet Google Ads). Den använder också anpassade parametrar baserat på flödeskolumner.

Anpassade inställningar som baseras på annonseringsplattformar eller valda kundkonton kan användas. Se Använda anpassade inställningar.

Målgruppssegment

För alla annonseringsplattformar/kundkonton:

Du kan välja målgruppssegment på sidan Målgrupper efter att kampanjer har genererats.

• Inriktning

Begränsa kampanjernas räckvidd till målgruppssegment, med möjlighet att justera buden.

• Observation (rekommenderas)

Begränsa inte kampanjernas räckvidd, med möjlighet att justera buden för målgruppssegment.

För specifika annonseringsplattformar/kundkonton:

Webbplatslänkstillägg

Som standard tillåts webbplatslänkstillägg som genereras eller skapas manuellt.

Om du vill inaktivera båda alternativen klickar du på Inaktivera genererade och manuella webbplatslänkar.

Fas 3: Bekräftelse

Fas Panel Tillämpas på Inställningar och beskrivningar
Fas 3 Bekräftelse Förhandsgranskning av kampanjer
  • Ett urval av de första 100 kampanjerna genereras för förhandsvisning.
  • Gå tillbaka till föregående inställningssidor för att göra ändringarna som krävs.
  • När du är nöjd med inställningarna klickar du på Skapa mall för att skapa mallen.