Observera att kundsupportteamet inte erbjuder felsökningstjänster på det aktuella visningsspråket. Om du vill kontakta supportteamet måste du först byta till engelska eller något annat språk som stöds (spanska, portugisiska och japanska).

Funktioner i anpassade formelkolumner

Funktioner genererar ett returvärde som kan vara ett numeriskt värde, text, ett sant/falskt-värde eller en datumtyp, beroende på funktionen. De flesta funktioner kräver parametrar. Parametrar är indata som anges inom parentes efter funktionsnamnet och avgränsas med kommatecken. Parametrarnas dataformat och inbördes ordning har betydelse. När du infogar en funktion från en meny infogas platshållartext för varje parameter. Du måste ersätta platshållartexten för varje parameter för att slutföra funktionen. För funktioner med ”...” godtas ett valfritt antal ytterligare parametrar.

Anvisningar om hur du använder funktioner i anpassade formelkolumner finns i Skapa en anpassad formelkolumn.

Kategori Returnerad typ Funktion Beskrivning
Aritmetik Tal round(x) Avrundar x till närmaste heltal. Läs mer
Aritmetik Tal floor(x)

Returnerar det största heltalet som är mindre än eller lika med x. Läs mer

Aritmetik Tal ceiling(x)

Returnerar det minsta heltalet som är större än eller lika med x. Läs mer

Logik Varierar if(condition, if_true, if_false) Utvärderar condition och returnerar if_true om villkoret är sant och if_false om villkoret är falskt. Det returnerade värdet är av samma typ som if_true och if_false. Läs mer
Logik Sant/falskt or(x, y, ...) Returnerar True om någon av parametrarna är sann. Läs mer
Logik Sant/falskt not(x) Returnerar True om x är falskt och returnerar False om x är sant. Läs mer
Logik Sant/falskt and(x, y, ...) Returnerar True om alla parametrar är sanna. Läs mer
Logik Boolesk is_not_finite(value) Avgör om ett tal är ändligt och returnerar sant eller falskt. Läs mer
Logik Booleskt, tal eller text if_error(värde, felvärde) Utvärderar ”värde”. Om ”värde” returnerar ett fel utvärderar funktionen ”alternativ”. Läs mer
Logik Booleskt, tal eller text is_error(värde) Utvärderas till sant om ”värde” är ett fel. Läs mer
Logik Booleskt eller tal if_not_finite(värde, alternativ) Utvärderar ”värde”. Om ”värde” inte är ett ändligt tal utvärderar funktionerna ”alternativ”. Läs mer
Text Text concat(text1, text2, ...) Kombinerar två eller fler textsträngar. Läs mer
Text Text Substitute_all Ersätter flera värden i en sträng med ett enda värde. Läs mer
Text Text replace("sträng", start, length, "ny_text") Ersätter tecken i strängen med den nya texten, börjar vid position ”start” och räknar ”length” antal tecken. Läs mer
Text Text mid("text", start, length) Returnerar en delsträng av den angivna strängen med början vid det angivna tecknet och inklusive det angivna antalet tecken. Läs mer
Text Text clean_keyword("text", "ersättning") Söker igenom strängen och ersätter tecken som Search Ads 360 inte har stöd för i sökordstext med ersättningssträngen. Läs mer
Text Tal string_len_byte("värde") Returnerar antalet byte i en sträng. Läs mer
Text Tal search_byte("nål", "höstack") Returnerar startpositionen i byte för den första förekomsten av nål i höstack. Läs mer
Text Text regex_extract("värde", "reguljärt_uttryck") Söker efter en sträng och returnerar text som matchar ett reguljärt_uttryck. Läs mer
Text Boolesk regex_match("värde", "reguljärt_uttryck") Utvärderas som sant om strängen matchar hela eller delar av ett reguljärt uttryck. Läs mer
Text Text regex_replace("värde", "reguljärt_uttryck", "ersättning") Söker efter text i en sträng som matchar ett reguljärt_uttryck och ersätter sedan den matchande texten med ny_text. Läs mer
Text Text bmm("värde") Lägger till tecknet + i början av varje ord i strängen. Läs mer
Text Text reduce_word("värde", längd, "avgränsare") Returnerar så många tecken som möjligt från början av en sträng och fram till en avgränsare, utan att överskrida den angivna maxlängden. Läs mer
Text Text title_case("värde") Omvandlar en sträng till inledande versal. Läs mer
Text Text unescape("värde") Avkodar en webbadress som har URL-kodats. Läs mer
Text Text och Sammanfogar två strängar (gäller endast mallar). Läs mer
Text Text replace_case_insensitive("höstack", "nål", "ersättning") Ersätter alla förekomster (inte skiftlägeskänsligt) av ”nål” i ”höstack” med ersättningstexten. Inget alternativ för förekomst. Läs mer
Text Text escape("värde") Kodar en webbadress. Läs mer
Text Sant/falskt is_empty(text) Returnerar sant om text är tom. Läs mer
Text Text trim(text) Tar bort blanksteg runt en textsträng. Läs mer
Text Sant/falskt starts_with(needle, haystack)

Returnerar True om textsträngen haystack börjar med needle. Läs mer

Text Sant/falskt ends_with(needle, haystack) Returnerar True om textsträngen haystack slutar med needle. Läs mer
Text Tal search(needle, haystack) Returnerar startpositionen för den första förekomsten av needle i haystack. Läs mer
Text Sant/falskt contains(needle, haystack) Returnerar sant när textsträngen haystack innehåller needle. Läs mer
Text Text right(text, length) Returnerar de sista length tecknen i text. Läs mer
Text Text left(text, length) Returnerar de första length tecknen i text. Läs mer
Text Text substitute(haystack, needle, replacement) Ersätter alla förekomster av needle i haystack med replacement. Läs mer
Text Text upper(text) Konverterar alla tecken i text till VERSALER. Läs mer
Text Text lower(text) Konverterar alla tecken i text till gemener. Läs mer
Text Tal length(text) Returnerar antalet tecken i text. Läs mer
Konvertering Text to_text(value) Konverterar value till text. Läs mer
Konvertering Text to_text_with_precision(value, precision) Konverterar alla numeriska datatyper till en sträng med exakta decimaler. Läs mer
Konvertering Tal extract_percent("XX%") Läser procentangivelser och returnerar värdet som ett decimaltal. Läs mer
Konvertering Tal to_number(value) Konverterar value till ett tal. Läs mer
Datum Datum date(year, month, day) Returnerar ett datum med det angivna året, månaden och dagen. Läs mer
Datum Tal day(date) Returnerar dagen i månaden från date. Läs mer
Datum Tal month(date) Returnerar månaden på året (1 till 12) från date. Läs mer
Datum Tal quarter(date) Returnerar kvartalet på året (1 till 4) från date. Läs mer
Datum Tal year(date) Returnerar året för date som ett tal. Läs mer
Datum Tal weekday(date) Returnerar veckodagen (1 till 7) för date där söndag är 1. Läs mer
Datum Tal weeknum(date(year, month, day)) Returnerar aktuellt veckonummer på ett år (1 till 54) för date där en vecka börjar på söndagen. Läs mer
Datum Tal daynum(date(year, month, day)) Returnerar dagen på året (1 till 365 eller 366) för date. Läs mer
Datum Tal days_between(date1, date2) Returnerar antalet dagar mellan date1 och date2. Läs mer
Datum Datum offset_days(date(year, month, day), days) Lägger till [days] dagar till date, med dagarna räknade framåt/bakåt i en kalender. Läs mer
Datum Datum offset_months(date(year, month, day), months) Lägger till months i månadskomponenten för date. Om den resulterande månaden inte har tillräckligt många dagar för dagkomponenten returneras den sista dagen i den nya månaden. Läs mer
Datum Datum offset_years(date(year, month, day), years) Lägger till years i årskomponenten för date. Läs mer
Datum Datum today() Returnerar det aktuella datumet i tidszonen som angetts i kontot för den anpassade kolumnens ägare. Läs mer
Datum Datum yesterday() Returnerar den föregående dagens datum i tidszonen som angetts i kontot för den anpassade kolumnens ägare. Läs mer
Datum Datum week_start_sunday() Returnerar datumet för den senaste söndagen i tidszonen som angetts i kontot för den anpassade kolumnens ägare. Läs mer
Datum Datum week_start_monday() Returnerar datumet för den senaste måndagen i tidszonen som angetts i kontot för den anpassade kolumnens ägare. Läs mer
Datum Datum month_start() Returnerar det första datumet för den aktuella månaden i tidszonen som angetts i kontot för den anpassade kolumnens ägare. Läs mer
Datum Datum year_start() Returnerar det aktuella årets första datum (1 januari) i tidszonen som angetts i kontot för den anpassade kolumnens ägare. Läs mer
Datum Datum report_range_start() Returnerar datumet i början av rapportens aktuella tidsintervall. Läs mer
Datum Datum report_range_end() Returnerar datumet i slutet av rapportens aktuella tidsintervall. Läs mer
Datum Tal report_days_count() Returnerar antalet dagar som rapporten omfattar baserat på dess start- och slutdatum. Läs mer
Sammanställning Varierar any_with_max(value, order_value) Returnerar ett värde från en artikel som har det högsta värdet för ett angivet attribut. Läs mer
Sammanställning Varierar any_with_min(value, order_value) Returnerar ett värde från en artikel som har det lägsta värdet för ett angivet attribut. Läs mer
Sammanställning Varierar max_with_max(value, order_value) Returnerar det högsta värdet från en grupp artiklar som har det högsta värdet för ett angivet attribut. Läs mer
Sammanställning Varierar max_with_min(value, order_value) Returnerar det högsta värdet från en grupp artiklar som har det lägsta värdet för ett angivet attribut. Läs mer
Sammanställning Varierar min_with_max(value, order_value) Returnerar det lägsta värdet från en grupp artiklar som har det högsta värdet för ett angivet attribut. Läs mer
Sammanställning Varierar min_with_min(value, order_value) Returnerar det lägsta värdet från en grupp artiklar som har det lägsta värdet för ett angivet attribut. Läs mer
Sammanställning Varierar any(värde) Väljer ett värde för ett lagerattribut bland ett av de objekt som väljs av en mall. Läs mer
Sammanställning Varierar max(värde) Returnerar det högsta värdet för ett attribut i en artikelgrupp. Läs mer
Sammanställning Varierar min(värde) Returnerar det lägsta värdet för ett attribut i en artikelgrupp. Läs mer
Sammanställning Tal count() Returnerar antalet unika annonsutrymmesobjekt som valts av multiplikatorerna och filtren för en annonsutrymmesmall. Läs mer
Sammanställning Tal count_with_max(value, order_value) Returnerar antalet artiklar med det högsta värdet för ett angivet attribut. Läs mer
Sammanställning Tal count_with_min(value, order_value) Returnerar antalet artiklar med det lägsta värdet för ett angivet attribut. Läs mer
Annat SANT Sant Konstant sant värde. Läs mer
Annat FALSKT Falskt Konstant falskt värde. Läs mer
Annat Boolesk =, <>, <, >, <=, >= Jämför två dataposter och utvärderar uttrycket till sant eller falskt. Läs mer