Google Podcast Manager-användare kan nu ladda upp sina poddar på YouTube med RSS-uppladdning. Läs mer här

Visa lyssningsresultat

Visa lyssnardata för hela poddserien eller per avsnitt Se antal uppspelningar, behållande av lyssnarintresse efter avsnittssegment, uppdelning efter enhet med mera.

Visa statistik för poddserien

Sida på poddserienivå

På poddseriens målsida i Podcast Manager visas statistik på poddserienivå.

Viktig information om poddseriens data:

• Datan som visas i diagrammet och tabellen är begränsad till den tidsperiod som du valt. Använd datumväljaren högst upp på sidan för att ange en tidsperiod.
  • Ett avsnitt visas i tabellen om det uppfyller vissa villkor.
  • Du måste ha minst läsbehörighet till en poddserie för att kunna se data om den.
  • Data lagras i 16 månader för varje avsnitt.
  • Det tar omkring 1–2 dagar för ny lyssningsdata att visas i Podcast Manager.
  • Läs mer om hur data räknas.
  • Det visas bara data från och med 30 dagar innan du först gjorde anspråk på poddserien, även om data lagras i 500 dagar.
Klicka på den stora ikonen för din poddserie i seriens startsida.för att se din poddserie i Google Podcasts.

Diagram på poddserienivå

Poddseriens sida innehåller följande diagram:

• Uppspelningar: Totalt antal gånger som en användare lyssnade på poddserien i minst fem sekunder under den dagen. Flera lyssningar på samma poddserie av samma användare under samma dag (i PST) räknas som en enda användbar uppspelning. Datan beräknas bara en gång per dag, även om diagrammet visar timmar under dagen.
  • Spelade minuter: Totalt antal minuter som poddserien har spelats upp under den dagen. En användare måste lyssna i minst fem sekunder för att detta ska räknas. Flera lyssningar på samma fem sekunder av samma användare under samma dag (i PST) räknas som en enda användbar uppspelning. Datan beräknas bara en gång per dag, även om diagrammet visar timmar under dagen.

Tabell över avsnitt

Om data i tabellen:

• Etiketten Bearbetas visas på ett avsnitt under ungefär en dag efter att Google har upptäckt det.
  • Om avsnittet publicerades efter den valda tidsperioden visas det i tabellen utan någon data. Välj ett senare slutdatum för tidsperioden om du vill visa data för avsnittet.
  • Ett avsnitt med data från de senaste 16 månaderna kan visas även om avsnittet tagits bort från flödet, eller om det funnits i ett flöde som visats tidigare men inte i det flöde som visas nu.
  • Datan för varje avsnitt är begränsad till den tidsperiod som du valt.
  • Avsnitt identifieras med hjälp av webbadressen i RSS-flödet. Om webbadressen för ett avsnitt ändras kopplas ny data till avsnittets nya webbadress och kontinuiteten i data går förlorad. Om du ändrar ett avsnitts webbadress visas det två gånger i avsnittstabellen för poddserien (en gång per webbadress).

Om ett avsnitt inte visas i tabellen – kom ihåg att ett avsnitt måste uppfylla följande villkor för att visas i tabellen:

• Avsnittets publiceringsdatum som anges i flödet ligger före eller under den valda tidsperioden.
  • Avsnittet var någon gång i ett visat flöde och det visade flödet hade verifierats för poddserien i Podcast Manager.
  • Flödet måste ha genomsökts av Google när det innehöll avsnittet. (Det innebär att Google Podcasts måste ha visat avsnittet för poddserien.)
  • Om avsnittet inte längre visas finns det lyssningsdata inom det datumintervall som angavs.
Om du tror att ett avsnitt ska visas i tabellen men det inte gör det kan du läsa några felsökningstips här. Kom ihåg att det tar 2–3 dagar för ny data att visas i Podcast Manager. Om avsnittet är nytt väntar du lite, så att lyssnarna får tid att hitta det och så att data kan visas i Podcast Manager.

Följande information visas om varje avsnitt i tabellen:

• Uppspelningar: Det totala antalet användbara uppspelningar för ett avsnitt. En användbar uppspelning innebär att en användare har lyssnat på fem sekunder av avsnittet under en enda dag. Flera lyssningar på samma avsnitt under samma dag (i PST) räknas som en enda uppspelning.
  • Uppspelningar under de första 30 dagarna: Totalt antal användbara uppspelningar av avsnittet under de första 30 dagarna sedan publiceringsdatumet. Upprepade lyssningar under samma dag ignoreras.
  • Genomsnittlig uppspelningstid: Genomsnittlig andel av avsnittet som alla användare har lyssnat på.
  • Längd: Genomsnittlig längd för ett avsnitt baserat på alla lyssnare som streamat eller laddat ned avsnittet, inklusive annonser eller andra dynamiska delar/delar av varierbara längder.
  • Publicerad: Avsnittets publiceringsdatum som anges i RSS-flödet. Inte datumet då Google upptäckte avsnittet.

Se hur din poddserie upptäcktes

Information om hur andra hittade poddserien. Se Visa upptäcktsdata.

Sida på avsnittsnivå

Klicka på avsnittet i avsnittstabellen på poddseriens målsida för att visa detaljerad lyssningsdata för avsnittet under den valda tidsperioden.

Viktig information om avsnitten:

• Data visas bara för den valda tidsperioden. Om du ser att ett avsnitt har 0 lyssningar kan det finnas lyssnardata utanför den valda tidsperioden.
  • Om etiketten Bearbetning har tillämpats på ett avsnitt betyder det att vi nyligen har hittat det och fortfarande bearbetar lyssnardata för avsnittet. Kom tillbaka om ett par dagar för att se din data.
  • Om ingen data visas kan du testa att ändra datumintervallet.
  • När data har samlats in om ett avsnitt finns den kvar i rapporten så länge det finns någon data om avsnittet från de senaste 16 månaderna.
  • Om samma avsnittsadress används för två olika poddserier i Podcast Manager visas data om det avsnittet i båda poddserierna.

Diagram på avsnittsnivå

På avsnittssidan visas följande diagram:

Diagram över behållande av lyssnarintresse

Använd det här diagrammet om du vill se var lyssnarna stänger av eller om du vill se vilka delar av avsnittet som var populärast.

Diagrammet visar hur många unika lyssnare som lyssnade på en specifik del av ett avsnitt under en viss dag. Om en enskild användare lyssnade flera gånger på samma del på en dag räknas det bara en gång. Om samma använda lyssnade på samma del under två olika dagar räknas det två gånger. Dygnet mäts från midnatt till midnatt, Stillahavstid (PST).

Eftersom en lyssnare kan börja lyssna från valfritt ställe i ett avsnitt och lyssna på sina favoritpartier flera gånger (eller dela länkar till dessa favoritpartier) kan mitten av ett avsnitt ha fler lyssningar än början.

Tidsstämplarna i diagrammet för behållande av lyssnarintresse är inte exakta

Tidsstämplarna för lyssnarhändelser baseras på de faktiska avsnittstiderna på en användares enhet. Diagrammet över behållandet av lyssnarintresse visar en ”genomsnittlig version” av avsnittet. Det här är den genomsnittliga avsnittslängden för alla lyssnare, eftersom avsnittslängden kan variera beroende om det exempelvis förekommer annonser av olika längd i avsnittet.

När du visar de faktiska händelsetiderna som projiceras på en genomsnittlig versionslängd kan det hända att tiderna inte riktigt stämmer på grund av variationerna i avsnittslängden. Därför ska du tänka på att händelsetiderna i diagrammet med lyssnarnas tidsstämplar är ungefärliga och inte exakta.

Diagram över uppspelningar/spelade minuter

Visar hur många användare som spelade upp avsnittet under en viss dag.

• Uppspelningar: Totalt antal gånger som en användare lyssnade på avsnittet i minst fem sekunder under den dagen. Flera lyssningar på samma avsnitt av samma användare under samma dag (i PST) räknas som en enda användbar uppspelning. Datan beräknas bara en gång per dag, även om diagrammet visar timmar under dagen.
  • Spelade minuter: Totalt antal minuter som avsnittet har spelats upp under den dagen. En användare måste lyssna i minst fem sekunder för att detta ska räknas. Flera lyssningar på samma fem sekunder av samma användare under samma dag (i PST) räknas som en enda användbar uppspelning. Datan beräknas bara en gång per dag, även om diagrammet visar timmar under dagen.

Inbäddad spelare

Använd den inbäddade spelaren på avsnittets visningssida för att höra vad som hände i olika delar av ett avsnitt. Använd det här för att förstå varför lyssnare stängde av vid en viss tid eller vilka delar som var populärast. Tänk dock på att om avsnittet innehåller delar av varierbara längder, till exempel annonser, kan det hända att tiderna som visas i diagrammet över behållna lyssnare inte överensstämmer exakt med uppspelningstiderna i den inbäddade spelaren.

Om avsnittsfilen inte är tillgänglig fungerar inte spelaren.

Att lyssna på ett avsnitt med den inbäddade spelaren räknas inte som en uppspelning på Podcast Manager, men räknas troligen som en nedladdning eller uppspelning hos leverantören av ditt webbhotell.

Se hur ditt avsnitt upptäcktes

Information om hur andra hittade avsnittet. Se Visa upptäcktsdata.

Felsökning

Ingen data finns tillgänglig

Om du har skapat en ny poddserie utifrån ett flöde som Google aldrig har sett tidigare kan det ta en stund innan Google börjar visa flödet för lyssnare och samla in data. I dessa fall visas ett meddelande om att poddserien inte är tillgänglig på Google i analysrapporten.

Om det finns avsnitt i listan men ingen data i diagrammet har diagrammet zoomats in på en tidsperiod som saknar data. Ändra datumvalet till Genom tiderna för att visa lyssningsdata.

Programmet är inte tillgängligt på Google

Om det står på poddseriens målsida att poddserien för närvarande inte är tillgänglig på Google betyder det att podden inte visas på Google. Antingen har Google aldrig sett flödet förut, eller så är det en del av en podd som Google tidigare har visat för användare men inte längre visar. Om poddserien är ny i Podcast Manager väntar du i några dagar, så att Google kan börja visa din podd och samla in data. Om det är en befintlig poddserie läser du om hur du felsöker problemet.

Poddserien visas från ett annat flöde

Om det står på poddseriens målsida att poddserien nu visas med ett annat flöde betyder det att Google har valt ett nytt flöde för poddserien och detta måste verifieras innan ny data visas. Läs mer.

Övriga problem

Läs felsökningsguiden om du vill ha fler felsökningstips.

Exportera data

Du kan exportera data från ett diagram eller en tabell på poddserie- eller avsnittsnivå. Om du vill exportera data klickar du på mer-länken Ikon för fler inställningar bredvid diagrammet eller tabellen och väljer exportformat.

Kända problem

Följande är kända problem i Podcast Manager. Vi hoppas kunna åtgärda dem inom kort.
  • E-postaviseringar skickas inte för alla viktiga händelser.
  • Lyssningsdata kan bara registreras om lyssningsenheten har internetanslutning. Lyssningar på en offlineenhet registreras inte.