Els usuaris de Google Podcasts Manager ara poden penjar els seus pòdcasts a YouTube amb la pujada d'RSS. Obtén més informació.

Preguntes més freqüents sobre el podcàsting

Què és Google Podcasts?

Google Podcasts és un catàleg de tots els feeds de podcast que Google pot trobar i processar al web públic, amb una interfície d'usuari atractiva que us permet cercar i reproduir episodis, o subscriure-us a programes. És com la Cerca de Google, però es limita als podcasts.

Google Podcasts proporciona el catàleg de podcasts a molts altres serveis i aplicacions que admeten la reproducció de podcasts. Per exemple, l'aplicació Google Podcasts, Android Auto i Apple CarPlay utilitzen Google Podcasts com a base de dades per trobar episodis i programes de podcasts i subscriure-s'hi. També podeu visitar Google Podcasts directament des del navegador per trobar o reproduir programes i episodis de qualsevol lloc del web o subscriure-us-s'hi.

Què és Google Podcasts Manager?

Google Podcasts Manager és una eina que permet als creadors de podcasts veure les estadístiques d'ús dels seus programes a Google Podcasts. Google Podcasts Manager mostra el recompte de reproduccions, els gràfics de retenció dels episodis i la visibilitat, entre altres coses. Obteniu més informació sobre Google Podcasts Manager.

Com funciona Google Podcasts?

Google cerca al web (és a dir, rastreja el web) per trobar els feeds RSS dels podcasts. Quan troba un feed de podcast que pot llegir, el comprova. Si el feed passa les comprovacions, Google inclourà el podcast a Google Podcasts, on els usuaris podran trobar i escoltar el programa mitjançant la Cerca de Google, l'aplicació Google Podcasts, Android Auto, Apple CarPlay i més.

Abans de fer que un podcast estigui disponible, Google comprova el següent:

• Google ja té un feed que descriu aquest programa?
  • Google pot trobar i reproduir els episodis?

Google no allotja cap feed RSS ni cap fitxer d'episodi de podcast, sinó que simplement permet als usuaris trobar-los i reproduir-los a Google de manera semblant a com funciona la Cerca de Google. En termes tècnics, això vol dir que Google Podcasts és un directori i no pas un amfitrió de podcàsting.

Obteniu més informació sobre com funciona Google Podcasts.

On s'emmagatzemen els meus episodis?

Google no emmagatzema els episodis de podcasts. Google troba i verifica el feed RSS que descriu el programa i els episodis, en qualsevol lloc on estiguin emmagatzemats els episodis. Google no allotja cap fitxer de podcast.

Si el meu podcast és a YouTube, els usuaris poden reproduir-lo a Google Podcasts?

No, no hi ha connexió entre YouTube i Google Podcasts. Si voleu que el podcast estigui disponible a Google Podcasts, heu de seguir aquest procediment.

Si el meu podcast és a Google Podcasts, els usuaris poden reproduir-lo a YouTube?

No, YouTube té un procés de pujada independent per al contingut. Tot el contingut de YouTube s'ha de penjar directament a YouTube.

No he rebut el codi de verificació de Google Podcasts Manager

Si proveu de verificar la propietat d'un podcast a Google Podcasts Manager i heu demanat a Google que us enviï un codi de verificació per correu electrònic, però no l'heu rebut, a continuació us oferim alguns suggeriments:

• Assegureu-vos que estigueu consultant l'adreça electrònica correcta. Durant el procés de verificació, Podcasts Manager us mostrarà a quina adreça electrònica s'enviarà el codi. Torneu a seguir el procés, si cal, i cerqueu aquesta adreça electrònica. A continuació, assegureu-vos que comproveu el compte de correu electrònic correcte. Si no teniu accés al compte de correu electrònic indicat o voleu utilitzar un correu electrònic diferent, heu de canviar l'adreça electrònica del propietari del feed especificada al feed RSS.
  • Assegureu-vos que el correu electrònic no s'hagi filtrat o marcat com a correu brossa. Cerqueu-lo a la carpeta de correu brossa o cerqueu tots els missatges de gp-noreply@google.com.

Com puc proporcionar la meva adreça electrònica a Google Podcasts Manager?

Google Podcasts Manager utilitza l'adreça electrònica del propietari especificada al feed RSS del podcast. Obteniu informació sobre com podeu cercar i actualitzar aquest valor.

Com puc publicar un podcast a Google Podcasts?

Heu de publicar un fitxer RSS que descrigui el programa i els episodis, i Google ha de poder trobar i llegir aquest fitxer RSS. Si feu servir un servei d'allotjament de podcasts, com ara PodBean o Buzzsprout, el servei d'allotjament probablement us crearà aquest fitxer RSS i ajudarà Google a trobar-lo.

A més, el procés se simplifica si teniu una pàgina d'inici al web per al podcast i l'enllaceu al vostre feed mitjançant una sintaxi especial que es descriu aquí.

Si ja heu publicat un podcast, cerqueu-lo a Google Podcasts per comprovar si ja hi és. En cas afirmatiu, no cal que feu res més. Si no hi és, tingueu en compte que, després que Google hagi trobat i processat un fitxer RSS vàlid d'un podcast, el programa corresponent pot tardar fins a sis dies a mostrar-se a Google Podcast.

Obteniu informació detallada sobre com podeu publicar contingut a Google Podcasts.

Per què el meu podcast no es mostra a Google?

Assegureu-vos de seguir tots els passos que s'indiquen a la secció Com puc publicar el meu podcast a Google Podcasts. Tingueu en compte que, després que Google hagi trobat i processat un fitxer RSS vàlid d'un podcast, el programa corresponent pot tardar fins a sis dies a mostrar-se a Google Podcast. Si heu esperat aquest temps i el programa continua sense mostrar-se, seguiu aquests passos per resoldre el problema.

Quant tardarà el podcast a mostrar-se a Google?

Si acabeu de verificar correctament la propietat del podcast amb Podcasts Manager, pot tardar fins a sis dies a mostrar-se a Google Podcasts. Si Google té problemes per llegir el fitxer RSS o altres dificultats, no es mostrarà, però veureu una notificació sobre el programa a Podcasts Manager.

Si no utilitzeu Podcasts Manager, recordeu que Google primer ha de trobar el feed RSS del programa i, si es pot utilitzar, el podcast pot tardar fins a sis dies a mostrar-se a Google Podcasts. Podeu proporcionar a Google informació sobre el podcast perquè el trobi la primera vegada que el publiqueu (després d'això, recordarà on és). Si feu servir un servei de podcàsting, és probable que el servei proporcioni a Google informació sobre el podcast quan el publiqueu. Cerqueu la documentació del servei de podcast per obtenir informació sobre com podeu publicar el podcast.

Quant tardarà Google a trobar el meu episodi nou?

Google comprova si hi ha canvis en feeds coneguts diverses vegades al dia. En la majoria dels casos, ho fa amb prou freqüència i no cal que feu res més. Tanmateix, podeu sol·licitar explícitament que es torni a rastrejar el feed si necessiteu una actualització en un termini de 30 minuts.

Com puc penjar un episodi a Google Podcasts?

Google Podcasts és un directori i no pas un servei d'allotjament de podcasts. Això vol dir que trobem programes i episodis allotjats en altres llocs i fem que estiguin disponibles per als oients. Google no emmagatzema cap fitxer de podcast.

Obteniu més informació sobre com podeu publicar un podcast a Google Podcasts.

Com puc gravar un podcast? On puc obtenir informació sobre com es creen els podcasts?

Tenim uns recursos d'aprenentatge fantàstics.

Com puc escoltar un podcast a Google?

Obteniu més informació sobre com podeu escoltar podcasts.

Tinc problemes per reproduir un podcast

Al Centre d'ajuda podeu trobar més informació sobre com podeu escoltar podcasts.

Com puc baixar un episodi?

Si voleu baixar un episodi per reproduir-lo sense connexió, els passos depenen de l'aplicació o del dispositiu que utilitzeu. Per exemple, a l'aplicació Google Podcasts per a Android, hi ha un botó de baixada petit que s'assembla a aquest: . Cerqueu instruccions per a l'aplicació específica que utilitzeu.

Com puc suprimir un episodi de Google Podcasts?

Si no teniu pressa, només cal que suprimiu l'episodi del feed RSS del vostre programa. Si voleu que un episodi se suprimeixi més ràpidament, consulteu aquest enllaç. Tingueu en compte que els episodis que un usuari baixi no se suprimiran del seu dispositiu.

Com puc suprimir un podcast de Google Podcasts?

Obteniu informació sobre com podeu suprimir un podcast per als oients a Google Podcasts.

Si es tracta d'un problema relacionat amb el contingut o la política i afecta el podcast d'una altra persona, podeu llegir la pàgina de polítiques de Google Podcasts i informar d'un podcast problemàtic tal com s'hi descriu.

Com puc suprimir un programa de Google Podcasts Manager?

Si voleu suprimir un programa de Google Podcasts Manager (la plataforma de monitoratge del propietari del podcast,) consulteu aquest enllaç. Aquesta acció no suprimirà un programa per als oients a Google Podcasts.

Què és l'URL del meu feed RSS?

Si heu validat la propietat del podcast a Podcasts Manager, podeu veure l'URL del feed difós actualment a Google tal com es descriu aquí.

Si no utilitzeu Podcasts Manager i feu servir un servei d'allotjament de podcasts, seguiu aquests consells per esbrinar l'URL del feed.

Què significa "l'episodi ha d'estar disponible per a Google" o "el podcast ha d'estar disponible per a Google"?

Google ha de poder cercar i llegir ("rastrejar" i "indexar") tant el feed RSS que defineix el podcast com els fitxers d'àudio de cada episodi (que estan enllaçats al vostre feed RSS). Si un feed o un episodi requereixen un inici de sessió, o bé tenen una opció de configuració que impedeix que els motors de cerca, com ara Google, visitin els fitxers, l'episodi o el programa no es poden mostrar a Google Podcasts. No tenim cap verificador que us permeti confirmar si un fitxer està disponible a Google, però podeu fer una cerca en una eina de prova robots.txt i introduir l'URL del feed RSS i els URL de l'episodi si heu de comprovar-ho.

Ha estat útil?

Com ho podem millorar?
true
Publicar un podcast a Google

Obteniu informació sobre com podeu publicar el vostre podcast a Google, on els oients el poden trobar en totes les plataformes de Google Podcasts.