Google Assistantin käytön aloittaminen Pixelillä

Uusi Google Assistant on valmiiksi asennettuna puhelimessasi ja sovelluksissasi, joten asioiden hoitaminen on helpompaa. Voi lähettää tekstiviestejä, soittaa, saada vastauksia, katsoa reittiohjeita ja tehdä paljon muuta puhumalla.

Mitä tarvitset

Jotta voit käyttää uutta Google Assistantia, tarvitset Pixel 4:n tai uudemman mallin (esim. Fold). Lisäksi

• Google-sovelluksen version on oltava 10.73 tai uudempi
  • Google Play Palveluiden on oltava käytössä
  • Assistantin kielen täytyy olla arabia, bengali, kiina (yksinkertaistettu), kiina (perinteinen), tanska, hollanti, englanti, ranska, saksa, gudžarati, hindi, indonesia, italia, japani, kannada, korea, malajalam, marathi, norja, portugali (Brasilia), portugali (Portugali), venäjä, espanja, ruotsi, tamili, telugu, thai, turkki, urdu tai vietnam. Lisää kieliä on tulossa pian.

Uudelle Google Assistantille puhuminen

1. Käytä äänikomentoja tai puhelinta:
    • Ääni: Sano "Hey Google".
    • Puristus: Purista puhelimen alaosaa (Pixel 2–4). Katso, miten puhelinta puristetaan.
    • Paina: Pixel 6 ja uudemmat (myös Fold) virtapainiketta pitkään.
  2. Kysy jotain tai sano komento. Voit esimerkiksi sanoa "Millainen sää on?" tai "Aseta ajastin 10 minuutiksi".
  3. Kuuntele vastaus.

Vinkki: Jos sinulla on Pixel 3 tai uudempi (myös Fold), jossa on Android 12 tai uudempi, ja haluat puhua Assistantille virtapainikkeen avulla, avaa laitteen Asetukset ja sitten Järjestelmä ja sitten Eleet ja sitten Paina virtapainiketta pitkään. Katso, miten voit tarkistaa laitteen Android-version.

Jatka keskustelua

Tärkeää: Tämä ominaisuus on käytettävissä vain englanniksi (Yhdysvallat, Kanada, Yhdistynyt kuningaskunta, Irlanti, Australia ja Singapore).
  1. Sano puhelimella "Ok Google" ja kysy jotain tai sano komento.
  2. Kuuntele vastaus.
  3. Voit jatkaa keskustelua kysymällä jotain muuta tai sanomalla komennon.

Lue lisää Google Assistantin kanssa keskustelemisesta.

Mitä voit kysyä

Ota kuvia, avaa sovelluksia, muuta asetuksia ja etsi vastauksia. Esimerkkejä:

• "Laita Bluetooth päälle."
  • "Ota kuvakaappaus."
  • "Ota selfie."
  • "Siirry John Legendin Twitteriin."
  • "Auta minua puhumaan espanjaa."
  • "Aloita äänitallennus."

Lue lisää esimerkkejä kysymyksistä.

Tehtävien tekeminen ilman Hey Googlea

Assistant voi suorittaa tiettyjä tehtäviä ilman "Hey Google" ‑äänikehotetta. Jos haluat esimerkiksi torkuttaa herätyksen, voit sanoa "Snooze". Voit myös hylätä puhelun ääniohjatusti sanomalla "Decline".

Tärkeää: Tämä ominaisuus on saatavilla vain seuraavilla kielillä ja laitteilla:

• Englanti, espanja, italia, japani, ranska ja saksa. Lisää kieliä on tulossa pian.
  • Pixel Buds Pro, Pixel 6 ja uudemmat (myös Fold), kun olet valinnut kielen.

Katso, miten voit vaihtaa Google Assistantin kieltä.

1. Sano Pixelille "Hey Google, open Assistant settings".
  2. Valitse Pikakomennot.
  3. Laita kukin pikakomentotilanne päälle tai pois päältä napauttamalla oikealla olevaa liukusäädintä.

Jos laitat pikakomennot päälle saapuvia puheluita varten, puhelut voivat joskus yhdistyä tahattomasti. Esimerkki:

• jos sanot "Answer", vaikka et kuullut puhelimen soivan tai se on äänettömällä
  • Jos joku muu sanoo "answer"
  • Jos Google Assistant havaitsee jotain, joka kuulostaa samalta kuin "answer"
Lisää kieli

Sinun on ehkä ladattava kielesi, jotta voit käyttää pikakomentoja.

1. Avaa Google-sovellus Google-sovellus.
  2. Napauta profiilikuvaasi tai nimesi alkukirjainta.
  3. Valitse Asetukset ja sitten Puhe ja sitten Offline-puheentunnistus ja sitten Kaikki.
  4. Valitse kieli, jolla puhut Google Assistantille.
  5. Napauta Lataa .

Google Assistant ‑asetusten avaaminen

1. Sano "Hei Google, avaa Assistant-asetukset" tai valitse puhelimesta Asetukset ja sitten Sovellukset ja ilmoitukset ja sitten Assistant ja sitten Näytä kaikki Assistant-asetukset.
  2. Yläreunassa näkyy suositut asetukset.
    • Tietyn asetuksen etsiminen: Valitse yläreunasta Hakuasetukset.

Sinulla ei ole uutta Google Assistantia

Jos et näe näytön alareunassa liikkuvia valoja, sinulla on vanhempi Assistant-versio. Jos haluat uuden Google Assistantin, lue nämä tiedot:

Tarkista puhelimesi asetukset

Jotta uusi Google Assistant toimii, varmista, että sinulla on nämä asetukset:

• Assistantin kieleksi on valittu englanti (Yhdysvallat, Kanada, Yhdistynyt kuningaskunta, Irlanti, Australia, Singapore, Intia), ranska, saksa, italia, japani tai espanja. Jos haluat vaihtaa Google Assistantin kielen, siirry Kielen vaihtaminen tai lisääminen ‑asetuksiin.
  • Käytössä on vain yksi Assistant-kieli. Jos sinulla on toinen Assistant-kieli, poista se.
  • Et käytä kolmannen osapuolen käynnistysohjelmaa.