2 simkaarten gebruiken op je Google Pixel-telefoon

Als je een Pixel 3a of een latere Pixel-telefoon hebt, kun je twee simkaarten gebruiken: één fysieke simkaart en één e-simkaart. Je kunt kiezen welke simkaart je voor welke actie wilt gebruiken, zoals berichten sturen of bellen. Deze optie wordt DSDS (Dual SIM Dual Standby) genoemd.

Op de Pixel 7/7 Pro en hoger kun je 2 e-simkaartprofielen tegelijk gebruiken als de provider dit toestaat.

Voordat je een tweede simkaart kunt toevoegen, moet je de eerste simkaart toevoegen. Meer informatie over het toevoegen van een simkaart

DSDS en e-simkaarten werken met sommige mobiele providers. Neem contact op met je mobiele provider om na te gaan of DSDS en e-simkaarten werken met je telefoon. Als je je Pixel 3a in Japan hebt gekocht, kunnen hiervoor niet twee simkaarten worden gebruikt.

De Pixel 4a (5G) en hoger kunnen in de dual-simmodus verbinding maken met 5G-netwerken.

Kom via onze stapsgewijze tutorial meer te weten over hoe je een e-simkaart instelt op je Pixel-telefoon.

Belangrijk: Sommige van deze stappen werken alleen op Android 11 en hoger. Meer informatie over hoe je je Android-versie checkt

Een e-simkaart toevoegen als tweede simkaart
Op een telefoon die al een simkaart gebruikt, maar nog geen e-simkaart gebruikt:
  1. Open de app Instellingen op je telefoon.
  2. Tik op Netwerk en internet.
  3. Tik naast 'Mobiel netwerk' op Toevoegen Toevoegen.
  4. Tik op Een simkaart downloaden?
  5. Tik op Ja als 'Twee simkaarten gebruiken?' wordt gevraagd. Je telefoon wordt geüpdatet.
  6. Open de app Instellingen opnieuw nadat je telefoon is geüpdatet.
  7. Tik op Netwerk en internet en dan Mobiel netwerk.
  8. Tik op je netwerken om voorkeuren voor gesprekken en sms'jes in te stellen.
Tip: Als je wilt dat de telefoon elke keer om je netwerkvoorkeur vraagt, tik je op Altijd vragen.
2 e-simkaartprofielen gebruiken

Zo zet je 2 e-simkaartprofielen aan op je in aanmerking komende apparaat:

1. Open de app Instellingen op de telefoon.
  2. Tik op Netwerk en internet en dan Simkaarten.
  3. Tik op Een simkaart downloaden?
  4. Volg de instructies.
Een simkaart toevoegen als tweede simkaart
Op een telefoon die al een e-simkaart gebruikt, maar nog geen simkaart gebruikt:
  1. Plaats de simkaart. Meer informatie over hoe je een simkaart plaatst
  2. Tik op Ja als 'Twee simkaarten gebruiken?' wordt gevraagd. Je telefoon wordt geüpdatet.
  3. Open de app Instellingen opnieuw nadat je telefoon is geüpdatet.
  4. Tik op Netwerk en internet en dan Mobiel netwerk.
  5. Tik op je netwerken om voorkeuren voor gesprekken en sms'jes in te stellen.

Tip: Als je wilt dat de telefoon elke keer om je netwerkvoorkeur vraagt, tik je op Altijd vragen.

De voorkeuren voor twee simkaarten wijzigen op je Google Pixel-telefoon

Belangrijk: Sommige van deze stappen werken alleen op Android 11 en hoger. Meer informatie over hoe je je Android-versie checkt

Je kunt kiezen welke simkaart je telefoon gebruikt voor data, gesprekken, sms'jes en meer. Je telefoon gebruikt die simkaart automatisch.

Standaard simkaart instellen voor data, gesprekken en sms'jes
  1. Open de app Instellingen.
  2. Tik op Netwerk en internet en dan Simkaarten en dan je netwerk.
  3. Stel voor elk netwerk je voorkeuren in:
    • Data: Zet Mobiele data aan.
      Belangrijk: Maar 1 simkaart kan de standaardkaart voor data zijn. Als je er al een hebt ingesteld, krijg je een melding.
    • Gesprekken: Tik op Voorkeur voor gesprekken. Kies daarna je standaardproviders of tik op Altijd vragen.
    • Sms'jes: Tik op Voorkeur voor sms'jes. Kies daarna je standaardproviders of tik op Altijd vragen.
Een andere simkaart gebruiken tijdens gesprekken
Gesprekken: Als je in gesprek bent, kun je niet tegelijkertijd via de andere simkaart worden gebeld. Gesprekken naar de andere simkaart gaan naar je voicemail.
Data: De meeste data gaan via de standaard simkaart voor dat gebruikstype. Uitzondering: tijdens een telefoongesprek gaan alle data via de simkaart dat wordt gebruikt voor het gesprek.
Data gebruiken tijdens gesprekken op een simkaart die normaal niet voor data wordt gebruikt:
  1. Open de app Instellingen.
  2. Tik op Netwerk en internet en dan Simkaarten.
  3. Zet Data tijdens gesprekken aan.

Een simkaart uitschakelen of niet meer gebruiken

Belangrijk: Sommige van deze stappen werken alleen op Android 11 en hoger. Meer informatie over hoe je je Android-versie checkt

Een simkaart tijdelijk uitzetten

Zo schakel je een simkaart tijdelijk uit:

1. Open de app Instellingen op de telefoon.
  2. Tik op Netwerk en internet en dan Mobiel netwerk.
  3. Selecteer de simkaart die je wilt uitschakelen.
  4. Tik op Simkaart gebruiken.
Tip: De Pixel 4a (5G) en hoger kunnen in de dual-simmodus verbinding maken met 5G-netwerken.

Meer informatie over hoe je je voorkeuren voor dual-sim wijzigt

Een e-simkaart verwijderen of een wachtwoord vereisen om een e-simkaart te verwijderen

Een e-simkaart verwijderen

1. Open de app Instellingen op je mobiele apparaat.
  2. Tik op Netwerk en internet en dan Mobiel netwerk.
  3. Selecteer de e-simkaart die je wilt verwijderen.
  4. Tik op Simkaart verwijderen.

Een wachtwoord vereisen om een e-simkaart te verwijderen

1. Open de app Instellingen op je mobiele apparaat.
  2. Tik op Beveiliging en dan Geavanceerd en dan Verwijdering van simkaart bevestigen.
Een simkaart niet meer gebruiken
Verwijder de kaart van de telefoon. Meer informatie over hoe je een simkaart verwijdert

Problemen met twee simkaarten oplossen

Belangrijk: Sommige van deze stappen werken alleen op Android 11 en hoger. Meer informatie over hoe je je Android-versie checkt

Sommige combinaties van sim-netwerken werken niet goed samen. Als je de melding 'Spraak niet beschikbaar' of 'Spraakonderbrekingen' ziet, werken de netwerken op je twee simkaarten niet goed samen. Neem contact op met je mobiele provider voor hulp.

De identificatienummers van je telefoon vinden

Als je met je provider praat, moet je misschien je Pixel-ID's opgeven, zoals het IMEI 1-, IMEI 2- of EID-nummer. Meer informatie over waar je de ID's van je Pixel-telefoon vindt