Lägga till appar, genvägar och widgetar på startskärmarna

Du kan anpassa startskärmarna för att snabbt komma åt ditt favoritinnehåll. Du kan lägga till och ordna

• appar
  • genvägar till innehåll i appar
  • widgetar som ger dig information utan att du behöver öppna appar.

Obs! Vissa av de här stegen fungerar endast i Android 9 eller senare. Så här tar du reda på vilken version av Android du har.

Batteriet i Pixel lär sig kontinuerligt dina beteenden och optimerar sig själv utifrån din senaste appanvändning. När du konfigurerar en ny enhet eller återställer standardinställningarna kan det ta några veckor innan optimeringen får full effekt. Du får bäst resultat om du låter Smart batteri och Batterioptimering vara på.

Det är normalt att Pixels batteri laddas ur lite snabbare än vanligt efter en programvaruuppdatering. Det beror på att telefonen lägger batterikraft på att ladda ned och optimera den nya programvaran.

Hör av dig om du fortfarande lägger märke till ovanlig batteriurladdning efter några dagar så hjälper vi dig gärna.

Lägga till på startskärmar

Lägga till en app
  1. Svep uppåt från startskärmens nederkant. Läs mer om hur du öppnar appar
  2. Tryck och dra appen. Bilder av startskärmarna visas.
  3. Dra appen till den plats där du vill ha den. Lyft fingret.
Lägga till genvägar
  1. Tryck länge på appen och lyft sedan fingret. Om det finns genvägar i appen visas en lista.
  2. Tryck länge på genvägen.
  3. Dra genvägen till den plats där du vill ha den. Lyft fingret.

Tips! Tryck på genvägen om du vill använda den utan att lägga till den på startskärmen.

Lägga till eller ändra storlek på en widget

Lägga till en widget

1. Tryck länge på en tom plats på startskärmen.
  2. Tryck på Widgetar Widgetar.
  3. Leta reda på appen som har den widget du vill använda.
  4. Du kan trycka på en app för att visa en lista över tillgängliga widgetar för den.
  5. Tryck länge på en widget. Bilder av startskärmarna visas.
  6. Dra widgeten till önskad plats. Lyft fingret.

Tips! Vissa appar installeras med widgetar. Tryck länge på appen. Tryck sedan på widgetar Widgetar.

Ändra storlek på en widget

1. Tryck länge på widgeten på startskärmen.
  2. Lyft fingret. Om det går att ändra storleken visas prickade ytterlinjer på sidorna.
  3. Dra i prickarna för att ändra storleken på widgeten.
  4. Tryck utanför widgeten när du är klar.

Ordna startskärmarna

Skapa en mapp (grupp)
  1. Tryck länge på en app eller genväg.
  2. Dra appen eller genvägen ovanpå en annan. Lyft fingret.
    • Om du vill lägga till fler drar du var och en av dem ovanpå gruppen.
    • Om du vill ge gruppen ett namn trycker du på gruppen. Tryck sedan på det föreslagna mappnamnet. Du kan också trycka på ett av namnförslagen högst upp på tangentbordet eller skriva namnet som du vill använda.
Flytta en app, genväg, widget eller grupp
  1. Tryck och dra objektet. Bilder av startskärmarna visas.
  2. Dra objektet till den plats där du vill ha det.
  3. Lyft fingret.

Obs! Du kan inte flytta snabböversikten högst upp på skärmen på Pixel-telefoner. Läs om hur du väljer vilken information som ska visas.

Ta bort en app, genväg, widget eller grupp
  1. Tryck länge på objektet.
  2. Dra objektet uppåt till Ta bort Ta bort.
  3. Lyft fingret.

Det kan stå Ta bort, Avinstallera eller både och. Om du väljer Ta bort tas appen endast bort från startskärmen. Om du väljer Avinstallera tas den bort från enheten.

Obs! Du kan inte flytta snabböversikten högst upp på skärmen på Pixel-telefoner. Läs om hur du väljer vilken information som ska visas.

Lägga till en startskärm
  1. Tryck länge på en app, en genväg eller en grupp.
  2. Dra den åt höger tills en tom startskärm visas.
  3. Lyft fingret.
Ta bort en startskärm
  1. Flytta dina appar, genvägar och widgetar från startskärmen.
  2. När det sista objektet har flyttats tas startskärmen bort.

Anpassa startskärmen

Ändra informationen högst upp

Högst upp på huvudstartskärmen visas en snabböversikt med information. Du kan till exempel hitta information om

• datum
  • dagens väder
  • vad nästa punkt i kalendern är
  • påminnelser via Nest om paketleveranser
  • bagageupphämtning vid flygresor.

Så här ändrar du vilken information som visas:

1. Tryck länge på avsnittet Snabböversikt.
  2. Tryck på Anpassaföljt av Inställningar Inställningar.
Ändra en app

Längst ned på skärmen finns en rad med favoritappar.

• Ta bort en favoritapp: Tryck länge på appen du vill ta bort från favoriterna. Dra appen till en annan del av skärmen.
  • Lägga till en favoritapp: Svep uppåt från skärmens nederkant. Tryck länge på en app. Flytta appen till en ledig plats bland favoriterna.
Ändra andra inställningar för startskärmen
  1. Tryck länge på en ledig plats på startskärmen.
  2. Tryck på Startinställningar.
Aktivera eller inaktivera animationer i sökfältet
Ibland kan animationer visas i sökfältet på startskärmen. Animationerna visas tillfälligt vid särskilda tillfällen, t.ex. till jul.
Så här inaktiverar du animationerna eller aktiverar dem igen:
  1. Tryck länge på sökfältet.
  2. Tryck på Mer Mer följt av Inställningar.
  3. Aktivera eller inaktivera Effekter för sökrutan.

Ändra dina favoritappar

Längst ned på skärmen finns en rad med favoritappar. Telefonen föreslår appar för dina favoriter utifrån dina senaste och mest använda appar, samt dina rutiner. De föreslagna apparna har en färgad skugga runt ikonen.

När det finns ett ledigt utrymme i raden visas ett nytt förslag. Du kan fästa, ta bort eller blockera alla de föreslagna apparna. Du kan även byta ut en app manuellt.

Fästa en app
  1. Tryck länge på den föreslagna appen.
  2. Tryck på Fäst Fäst uppe till höger i menyn.
Ta bort en favoritapp
  1. Tryck länge på den föreslagna appen.
  2. Tryck på Fäst Fäst uppe till höger i menyn.

Om du vill blockera en app från att föreslås trycker du och drar appen till Föreslå inte app.

Stänga av appförslag för dina favoriter

Obs! Om du stänger av förslagen får du inga nya förslag förrän du aktiverar funktionen igen.

1. Tryck länge på en tom plats på telefonens startskärm.
  2. Tryck på Startinställningar följt av Förslag.
  3. Välj att aktivera eller inaktivera:
    • Förslag i listan med alla appar
    • Förslag på startskärmen
Lägga till en favoritapp

Obs! Du kan bara lägga till en favoritapp manuellt om du har stängt av appförslag via Home-inställningarna.

1. Svep uppåt från skärmens nederkant.
  2. Tryck länge på en app.
  3. Flytta appen till en ledig plats bredvid favoriterna.
  4. Lyft fingret.​