Samhandle med apper og folk i nærheten

Du kan bruke telefonen til å finne og samhandle med personer i nærheten. Du og vennene dine kan for eksempel gjøre ting som å spille spill eller jobbe sammen i apper som fungerer med Like ved.

Viktig:

Dette trenger du

For å samhandle med andre personer

• må du være innenfor en avstand på 30 meter fra vedkommende
  • må både du og personen du vil samhandle med, ha samme app
  • må appen dere vil samarbeide i, fungere med Like ved

Sånn fungerer Like ved

Når du åpner en app som fungerer med Like ved, og noen i nærheten har samme app åpen, blir dere begge spurt om dere vil koble til hverandres telefon.

Like ved bruker små mengder Wi-Fi- eller mobildata for å koble til Google og hente informasjon om delte apper.

Vi verken sporer, overvåker eller sender personlig informasjon fra telefonen din når du bruker Like ved. Når du gir tillatelse, deler apper som fungerer med Like ved, data med hverandre via eksterne tjenere. Enheter hvor deling er slått på, kobles ikke direkte sammen.

Sjekk hvilke apper som fungerer med Like ved

1. Åpne Innstillinger-appen på telefonen.
  2. Trykk på Personvern Og så Personvernoversikt Og så Se andre tillatelser.
  3. Trykk på Enheter i nærheten.
  4. For å slå av nærdeling-varsler fra en app, trykk på appen. Deretter trykker du på Ikke tillat under «Tilgang til enheter i nærheten for denne appen».

Tips: Hvis du slår av Like ved-varsler for en app, fungerer appen fremdeles på telefonen din.

Feilsøking: Sjekk innstillinger og tilkobling

Bluetooth og Posisjon
  • For å motta Like ved-varsler må Bluetooth og Posisjon være slått på.
  • Hvis du tillater at en app bruker Like ved, og Bluetooth eller Posisjon er slått av, blir du bedt om å slå det på av telefonen.
Sjekk Wi-Fi- eller mobiltilkobling
  • For å motta Like ved-varsler må du sørge for at telefonen din er koblet til internett.
  • Finn ut hvordan du sjekker tilkoblingen til Wi-Fi-nettverket eller mobilnettverket.

Tips: For å finne ut hvordan en spesifikk app bruker Like ved, kontakt apputvikleren.