Vuorovaikutus sovellusten ja lähistöllä olevien henkilöiden kanssa

Voit käyttää puhelintasi lähistöllä olevien henkilöiden löytämiseen ja vuorovaikutukseen heidän kanssaan. Voit esimerkiksi pelata peliä tai tehdä yhteistyötä Nearbyn kanssa toimivalla sovelluksella ystävien kanssa.

Tärkeää:

Mitä tarvitset

Interaktiivinen toiminta muiden kanssa edellyttää, että

• olet 30 metrin säteellä heistä
  • sinä ja muut henkilöt käytätte samaa sovellusta
  • sovellus, jolla haluat tehdä yhteistyötä, toimii Nearbyn kanssa.

Näin Nearby toimii

Kun avaat Nearbyta käyttävän sovelluksen ja lähellä olevalla henkilöllä on sama sovellus avoinna, puhelimet ehdottavat yhteyden luomista.

Nearby käyttää pieniä määriä dataa Wi-Fi- tai mobiiliverkossa muodostaakseen yhteyden Googleen ja noutaakseen jaettuihin sovelluksiin liittyviä tietoja.

Nearby ei seuraa tai tarkkaile puhelintasi eikä lähetä siltä henkilötietoja. Luvan saatuaan Nearbyn kanssa toimivat sovellukset jakavat keskenään tietoja etäpalvelinten kautta. Tietoja jakavat laitteet eivät muodosta suoraa yhteyttä toisiinsa.

Nearbyn kanssa toimivat sovellukset

1. Avaa puhelimen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Yksityisyys Ja sitten Yksityisyydenhallintapaneeli Ja sitten Katso muut luvat.
  3. Valitse Lähellä olevat laitteet.
  4. Napauta sovellusta, jos haluat laittaa ilmoitukset lähellä olevista laitteista pois päältä. Valitse sitten "Sovellus pyytää pääsyä näihin: Lähellä olevat laitteet" ‐kohdasta Älä salli.

Vinkki: Jos poistat sovelluksen Nearby-ilmoitukset käytöstä, sovellus toimii silti puhelimella.

Vianetsintä: Asetusten ja yhteyksien tarkistaminen

Bluetooth ja sijainti
  • Jos haluat saada Nearby-ilmoituksia, ota Bluetooth ja sijainti käyttöön.
  • Jos sovellus saa käyttää Nearbyta mutta Bluetooth tai sijainti eivät ole käytössä, puhelin pyytää niiden käyttöönottoa.
Wi-Fi- tai mobiiliyhteyden tarkistaminen
  • Jos haluat Nearby-ilmoituksia, varmista, että puhelimessa on internetyhteys.
  • Lue lisää Wi-Fi- tai mobiiliyhteyden tarkistamisesta.

Vinkki: Jos haluat lisätietoja siitä, miten tietty sovellus käyttää Nearbyta, ota yhteyttä sovelluksen kehittäjään.