Puhelimen lataaminen Pixel Standilla

Voit ladata Pixel Standilla puhelimia, jotka ovat Qi-sertifioituja. Jos sinulla on Pixel 3 tai uudempi malli, (paitsi 6a tai Fold), voit saada apua Google Assistantilta myös puhelimen latautuessa Pixel Standissa.

Latausteho

Pixel Stand mahdollistaa langattoman latauksen jopa näillä tehoilla:

Laite Google Pixel Stand 2 Google Pixel Stand 1
Pixel 8a 7,5 W 7,5 W
Pixel 8 18 W 10 W
Pixel 8 Pro 23 W 10 W
Pixel Fold 7,5 W 7,5 W
Pixel 7a 7,5 W 7,5 W
Pixel 7 Pro 23 W 10 W
Pixel 7 20 W 10 W
Pixel 6 Pro 23 W 10 W
Pixel 6 21 W 10 W
Pixel 3 / 3 XL, Pixel 4 / 4 XL tai Pixel 5 10 W 10 W
Muut Qi-yhteensopivat laitteet 15 W 5 W

Vinkkejä:

• Myös Pixel Budsit ja kolmannen osapuolen Qi-yhteensopivat nappikuulokkeet voi ladata langattomasti Pixel Stand 2:lla.
  • Latausnopeus riippuu puhelimen akun varaustasosta, langattomista latausominaisuuksista ja kotelosta.

Tehokas lataus

Näin voit ottaa käyttöön jopa 23 W:n latauksen Pixel 6 Prolla, Pixel 7 Prolla ja Pixel 8 Prolla ja jopa 21 W:n latauksen Pixel 6:lla:

1. Varmista, että puhelimessa on uusin ohjelmistoversio. Jopa 23 W:n nopea langaton lataus on saatavilla ohjelmistoversioissa SQ1D.211205.016.A1 ja SQ1D.220105.007 ja tulee saataville uudemmissa versioissa.
  2. Viimeistele Pixel Stand ‐sovellukseen rekisteröityminen.

Kun olet asentanut uusimmat Pixel-puhelimen ohjelmistopäivitykset ja rekisteröitynyt Pixel Stand ‐sovellukseen, voit ladata langattomasti jopa 23 W:n teholla, ohjata tuuletinta sekä käyttää kehyksiä, immersiivistä mediaa ja muita Pixel Standin ainutlaatuisia ominaisuuksia.

Pixel Standin vaatimukset

Pixel Standin kanssa toimivat puhelimet

Pixel Stand voi ladata kaikkia langatonta Qi-latausta käyttäviä puhelimia, esim. Pixel 4, Pixel 5, Pixel 6, Pixel 6 Pro, Pixel 7, Pixel 7 Pro, Pixel 7a, Pixel Fold, Pixel 8, Pixel 8 Pro tai Pixel 8a.

Jos et ole varma, onko puhelimesi Qi-sertifioitu, tarkista puhelimen tekniset tiedot tai ota yhteyttä valmistajaan.

Pixel Standin kanssa toimivat kotelot

Pixel Standilla voi ladata puhelinta useimpien korkeintaan 3 mm paksujen puhelinkoteloiden läpi. Näitä ovat esim.

• Made by Google ‐kotelot Pixelille
  • Useimmat Made for Google ‐kotelot
  • Googlen My Case Pixel 3:lle

Puhelinkotelon materiaalista riippuen puhelin saattaa latautua hitaasti tai ei ollenkaan.

Pixel Standilla ei voi ladata puhelimia, joiden kotelossa on metallia, paristoja tai lisäosia, esim. kiinnikkeitä tai pidikkeitä.

Pixel Standin asennus

Tärkeää: Varmista, että sinulla on Pixel Standin mukana tullut 1,5-metrinen USB-C-johto ja virtalähde.

1. Liitä johdon toinen pää Pixel Standin alaosassa olevaan USB-C-porttiin.
  2. Liitä johdon toinen pää virtalähteeseen.
  3. Liitä virtalähde pistorasiaan.
Vinkki: Toisella virta-adapterilla latausnopeus voi olla enintään 5 W. Pixel 6 Pron, Pixel 7 Pron ja Pixel 8 Pron tehokas lataus (enintään 23 W) edellyttää 30 W:n USB PD ‑virta-adapteria, joka tukee vähintään 14 V:n verkkovirtaa, esim. Pixel Standin (2. sukupolvi) mukana tullutta adapteria.

Puhelimen tai nappikuulokkeiden lataaminen

Kun olet ottanut Pixel Stand 2:n käyttöön, voit ladata puhelinta tai nappikuulokkeita.

Tärkeää: Pixel-puhelin latautuu Pixel Standilla (2. sukupolvi) vain, kun se on pystyasennossa.

Jos haluat ladata puhelinta, laita se Pixel Stand 2:n keskelle niin, että näyttö osoittaa ulospäin.

Näin voit ladata nappikuulokkeita:

1. Aseta nappikuulokkeet koteloon.
  2. Laita kotelo Pixel Stand 2:n keskelle.

Pixel Standin turvaoppaassa on lisätietoja turvallisesta lataamisesta.

Pixel Standin LED-valokuviot

Kun käytät Pixel Standia, näet laitteesi tilan ilmaisevia LED-valokuvioita.
Valkoinen valo

Kun laite on asetettu Pixel Standiin ja sen lataus alkaa tai kun laitteen akun varaus on 100 %, näet valkoisen valon, joka pysyy päällä 3–4 sekuntia.

Tasainen keltainen valo (vain 1. sukupolven Pixel Stand)

Virhe latauksessa, kuten este tai vinossa oleva laite. Näin korjaat ongelman:

• Aseta puhelin jalustalle.
  • Poista puhelimen kotelo. Yritä sitten uudelleen.
  • Poista kaikki metalliset tarrat puhelimesta. Yritä sitten uudelleen.
Vilkkuva valkoinen ja keltainen valo (vain 2. sukupolven Pixel Stand)

Virhe latauksessa, kuten este tai vinossa oleva laite. Näin korjaat ongelman:

• Aseta puhelin jalustalle.
  • Poista puhelimen kotelo. Yritä sitten uudelleen.
  • Poista kaikki metalliset tarrat puhelimesta. Yritä sitten uudelleen.
Hitaasti vilkkuva keltainen valo

Keltainen valo vilkkuu kahden sekunnin välein. Virta-adapteri ei ole yhteensopiva telakan kanssa. 2. sukupolven Pixel Stand edellyttää puhelimen lataamista varten vähintään 12 W:n virta-adapteria.

• Jos käytät Pixel Standin mukana tullutta virta-adapteria: Irrota se pistorasiasta, liitä sitten takaisin ja yritä uudelleen.
  • Jos käytät eri virta-adapteria: Kokeile toista virta-adapteria tai Pixel Standin mukana tullutta adapteria.

Vinkki: Toisella virta-adapterilla latausnopeus voi olla enintään 5 W. Pixel 6 Pron, Pixel 7 Pron ja Pixel 8 Pron tehokas lataus (enintään 23 W) edellyttää 30 W:n USB PD ‑virta-adapteria, joka tukee vähintään 14 V:n verkkovirtaa, esim. Pixel Standin (2. sukupolvi) mukana tullutta adapteria.

Jos näet muunlaista LED-kuviota, ota yhteyttä Pixel-puhelimen tukeen.

Apua Google Assistantilta (Pixel 3–8a)

Jos sinulla on Pixel 3, Pixel 4, Pixel 5, Pixel 6, Pixel 6 Pro, Pixel 7, Pixel 7 Pro, Pixel 7a, Pixel 8, Pixel 8 Pro tai Pixel 8a, voit saada apua Google Assistantilta puhelimen latautuessa Pixel Standissa. Katso, mitä Google Assistantilta voi kysyä.

Vaihe 1: Ota Pixel Stand käyttöön Assistantin kanssa

1. Aseta puhelin Pixel Standin keskelle puhelimen näyttö ulospäin.
  2. Näet Tee enemmän latauksen aikana ‑viestin. Valitse Seuraava.
    • Jos et näe tätä viestiä, ota puhelin pois Pixel Standista ja laita se takaisin.
    • Jos et vieläkään näe tätä viestiä, avaa puhelimen Asetukset-sovellus Ja sitten Yhdistetyt laitteet. Valitse Pixel Stand ‑kohdasta Asetukset Asetukset.
  3. Seuraa ohjeita näytöllä.

Vaihe 2: Ota henkilökohtaiset tulokset käyttöön

Voit pyytää Google Assistantia auttamaan henkilökohtaisten asioiden muistamisessa. Näitä ovat esimerkiksi kalenteritapahtumat, muistutukset ja sähköpostit. Voit halutessasi nähdä nämä tiedot myös puhelimen näytöllä, jos sen lukitus on avattu.

Jos haluat nähdä henkilökohtaiset tiedot näytöllä, ota henkilökohtaiset tulokset käyttöön.

Vaihe 3: Muuta Assistantin asetuksia

1. Avaa puhelimen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Yhdistetyt laitteet
  3. Jos et näe Aiemmin liitetyt laitteet ‑kohdassa Pixel Stand ‑vaihtoehtoa, valitse Näytä kaikki.
  4. Valitse Pixel Stand ‑kohdasta Asetukset Asetukset.
  5. Valitse Kehykset.
  6. Laita Assistant-asetukset päälle tai pois päältä:
    • Pixel Standin henkilökohtaiset tulokset: Saat henkilökohtaisia tuloksia puhelimesi näytölle sen ollessa Pixel Standissa, vaikka näyttö olisi lukittu.
    • Lepotilanäyttö:  Näytä henkilökohtaisia hakutuloksia puhelimen näytöllä latauksen aikana. Laita Lepotilanäyttö päälle.
    • Kehykset lepotilanäytöllä: Näytä kuvia Google Kuvista, kun puhelin on Pixel Standissa. Valitse Kehykset lepotilanäytöllä. Voit valita kuvat napauttamalla Valitse Google Kuvien albumit. Voit ottaa Kehykset käyttöön pyyhkäisemällä lukitusnäytöltä oikealle.

Pixel Stand (2. sukupolvi) – lataustilan vaihtaminen

Jos olet jo rekisteröitynyt Pixel Stand ‐sovellukseen, voit valita kolmesta lataustilasta:

• Optimoitu (oletus): Tarjoaa parhaan käyttökokemuksen heti käytön alussa tasapainottamalla latausnopeuden ja tuulettimen kohinan.
  • Maksimi: Lataa suurimmalla laitteen kunnon, akun varaustason ja muiden tekijöiden sallimalla nopeudella.
  • Hiljainen: Tuuletin toimii mahdollisimman hiljaisesti.

Näin valitset Pixel Standille (2. sukupolvi) oletustilan:

1. Avaa puhelimen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Yhdistetyt laitteet.
  3. Jos et näe Aiemmin yhdistetyt laitteet ‑kohdassa Pixel Stand (2. sukupolvi) ‑vaihtoehtoa, valitse Näytä kaikki.
  4. Valitse Muut laitteet ‑kohdasta Pixel Stand (2. sukupolvi).
  5. Vieritä Laitteen tiedot ‐näyttöä alas ja valitse Lataustila.
  6. Valitse lataustila.

Tilan vaihtaminen väliaikaisesti:

1. Aseta puhelin jalustalle.
  2. Avaa Pixel Standin ohjausnäyttö napauttamalla näyttöä.
  3. Valitse lataustila näytön alareunasta.

Kun seuraavan kerran käytät Pixel Standia (2. sukupolvi), lataustila palautuu oletusasetukseen. Kun aktivoit asetuksen, painikkeen väriksi vaihtuu puhelimen korostusväri.

Häiriöiden ja kirkkauden säätäminen (Pixel 3 ja uudemmat, paitsi 6a ja Fold)

1. Avaa puhelimen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Yhdistetyt laitteet.
  3. Jos et näe Aiemmin yhdistetyt laitteet ‑kohdassa Pixel Stand ‑vaihtoehtoa, valitse Näytä kaikki.
  4. Valitse Pixel Stand ‑kohdasta Asetukset Asetukset.
  5. Laita asetuksia päälle tai pois päältä:
    • Sammuta näyttö pimeässä: Aseta puhelimen näyttö sammumaan pimeässä huoneessa.
    • Älä häiritse ‑tila lataustelineessä: Piilota ilmoitukset tai äänet puhelimen ollessa latauksessa. Lue lisää Älä häiritse ‑tilasta.
    • Kehykset: Näytä kuvia Google Kuvista, kun puhelin on Pixel Standissa. Valitse Kehykset lepotilanäytöllä. Voit valita kuvat napauttamalla Valitse Google Kuvien albumit.
    • Auringonnousuherätys: Puhelimen näyttö kirkastuu pikkuhiljaa 15 minuuttia ennen herätystä. Voit valita ajan itse.
    • Nukkuma-aika: Jos luot nukkuma-aikataulun, saat ilmoituksen, kun on aika käydä nukkumaan. Aamuherätyksen tarkistaminen ja nukahtamisäänten aloittaminen: Valitse ilmoituksesta Unten maille ja sitten nykyinen ääni tai Valitse toinen ääni.
    • Lue lisää kodin älylaitteiden ohjaamisesta Google Nest- ja Google Home ‐kaiuttimilla ja ‐näytöillä.

Pixel Stand ‑ongelmien korjaus

Puhelin ei lataudu langattomasti

Tarkista kunkin vaiheen jälkeen, alkoiko lataus toimia.

• Poista kotelo ja kaikki lisäosat, kuten kiinnikkeet ja pidikkeet.
  • Varmista, että puhelimen näyttö osoittaa ulospäin ja sen takaosa Pixel Standia vasten.
  • Laita puhelin Pixel Standin keskelle.
  • Kokeile puhelimen asettamista pystysuoraan ja kyljelleen.
  • Käytä Pixel Standin mukana toimitettua johtoa ja virta-adapteria.
  • Varmista, että johto on liitetty virta-adapteriin ja adapteri toimivaan pistorasiaan.

Ohjeita: puhelin ei lataudu tai käynnisty.

Alaosassa palaa oranssi valo

Pixel Standilla on ongelmia puhelimen lataamisessa. Tarkista kunkin allaolevan vaiheen jälkeen, alkoiko lataus toimia.

• Poista puhelin Pixel Standista ja laita se takaisin.
  • Varmista, että puhelin on Pixel Standin keskellä.
  • Kokeile puhelimen asettamista pystysuoraan ja kyljelleen.
  • Poista puhelimen kotelo ja laita puhelin takaisin Pixel Standiin.
Puhelin tai Pixel Stand tuntuu lämpimältä tai kuumalta

Jos puhelin tai Pixel Stand tuntuu tavallista lämpimämmältä latauksen aikana, sinun ei yleensä tarvitse huolestua. On normaalia, että puhelin tai Pixel Stand lämpenee latauksen aikana.

Jos puhelimen lataus aloitetaan hyvin alhaiselta virtatasolta, puhelin tai Pixel Stand saattaa tuntua erityisen lämpimältä.

Pixel Stand on likainen
  1. Poista puhelin Pixel Standista.
  2. Irrota Pixel Stand johdosta.
  3. Pyyhi pinta varovasti isopropyylialkoholiliinalla.
  4. Anna pinnan kuivua, ennen kuin laitat puhelimen takaisin Pixel Standiin.
Pixel Standin asetuksia ei löydy TalkBackin ollessa päällä

Kun lataat puhelinta Pixel Standilla, puhelimen näytön oikeassa yläreunassa näkyy Pixel Stand ‑asetuskuvake. 15 sekunnin jälkeen asetuskuvake katoaa.

Pixel Standin asetusten avaaminen, kun TalkBack on päällä:

1. Napauta puhelimen näyttöä kerran kahdella sormella.
  2. Etsi Pixel Standin asetukset näin: pyyhkäise tai tutki koskettamalla käyttäen yhtä sormea ja kaksoisnapauta sitten näyttöä.

Lue lisää Androidin käytön aloittamisesta TalkBackin avulla.