Apparaten bij je in de buurt vinden en instellen

Via je Pixel-telefoon kun je apparaten in de buurt vinden en instellen.

Belangrijk:

Nieuwe apparaten bij je in de buurt instellen

Stap 1: Stel je telefoon in

1. Doe het volgende op je telefoon als je dat nog niet hebt gedaan:
  2. Als je apparaatmeldingen hebt uitgeschakeld, schakel je ze in. Meer informatie over het inschakelen van meldingen

Stap 2: Stel het nieuwe apparaat in

Je kunt Chromecast, horloges met Wear OS, andere Android-telefoons en -tablets, of accessoires die werken met 'Snel koppelen' instellen. Als accessoires met 'Snel koppelen' kunnen worden gebruikt, wordt dit op de verpakking vermeld. Vaak wordt ook de vermelding 'Made by Google' (Gemaakt door Google) of 'Made for Google' (Gemaakt voor Google) gebruikt. Accessoires zoeken in de Google Store
  1. Schakel een nieuw apparaat in dat nog niet is ingesteld. Zet het apparaat in de koppelingsmodus.
  2. Schakel het scherm van je telefoon in.
  3. Je ontvangt een melding op je telefoon met de vraag of je het nieuwe apparaat wilt instellen.
  4. Tik op de melding.
  5. Volg de stappen op het scherm.

Meldingen in- of uitschakelen

Standaard krijg je meldingen voor apparaten in de buurt die je kunt instellen. Als je meldingen uitzet, kun je nog steeds apparaten bij je in de buurt vinden door de app Instellingen op je telefoon te openen.

1. Open de app Instellingen op je telefoon.
  2. Tik op Google en dan Apparaten en delen en dan Apparaten.
  3. Zet Apparaten in de buurt zoeken aan of uit.

Problemen oplossen met het instellen van apparaten

Tip: Je telefoon kan niet alle apparaten automatisch vinden en instellen. Als je een apparaat niet kunt vinden in de app Instellingen, probeer je op een andere manier verbinding te maken, bijvoorbeeld via bluetooth. Meer informatie over hoe u bluetooth inschakelt.