Bruk bevegelser på Pixel-telefonen

Du kan bruke bevegelser til å kommunisere med telefonen din. Du kan slå enkelte bevegelser på og av.

Viktig:

Slå bevegelser på eller av

1. Åpne Innstillinger-appen på telefonen.
  2. Trykk på System Og så Bevegelser.
  3. Trykk på bevegelsen du vil endre.
Tips: For tilgjengelighetsbevegelser kan du finne ut mer om TalkBack-bevegelser eller forstørring

Sjekk varsler

• Sveip fingersensoren for varsler
    Hvis Pixel-telefonen din har fingeravtrykkssensor, kan du sjekke varsler når telefonen er låst opp, ved å sveipe ned på sensoren.
  • Trykk for å sjekke telefonen
    Når telefonen din er låst, kan du sjekke varslene dine ved å trykke på skjermen.
  • Løft for å sjekke telefonen
    Når telefonen din er låst, kan du sjekke varslene dine ved å løfte den.
    Se hvordan du løfter for å sjekke telefonen din

Løft for å sjekke telefonen

Tips: Finn ut hvordan du kontrollerer varslene dine.

Finn appene dine

Hurtigtrykk for å åpne en app eller utføre en oppgave

Viktig: Denne funksjonen fungerer bare på Pixel 4a (5G) og nyere telefoner.

Du kan ta skjermdumper eller spille av og sette innhold på pause med to trykk på baksiden av telefonen. Du kan også vise varsler eller åpne en app. Slik endrer du innstillingene:

1. Åpne Innstillinger-appen på telefonen.
  2. Gå til Systemog såBevegelserog såHurtigtrykk.
  3. Slå på Bruk hurtigtrykk.
  4. Velg en handling.
    • For å åpne en app, velg Åpne app. Trykk på Innstillinger Innstillinger ved siden av «Åpne app». Deretter velger du en app.

For å fullføre handlingen, trykk to ganger på baksiden av telefonen.

Åpne eller veksle mellom kameraer

• Åpne kameraet raskt
    Du kan åpne kameraet fra hvilken som helst skjerm ved å trykke på telefonens av/på-knapp to ganger.
  • Vend kameraet
    Når kameraet er åpent, kan du veksle mellom kameraet foran og kameraet bak ved å vri telefonen to ganger.
    Se hvordan du veksler mellom kameraer

Vri to ganger for starte selfie-modus

Slå av lyden på telefonen raskt

Hør på musikk (bare på Pixel 4)

For å hoppe over sanger eller gå tilbake til en sang som nettopp er spilt av, beveg hånden over telefonen din. Finn ut hvordan du slår på Quick Gestures.

Se hvordan du hopper over sanger

Hopp over sanger

Snakk med assistenten

• Sveip fra hjørnet
    Hvis du bruker navigasjon med bevegelser, sveiper du fra høyre eller venstre hjørne av skjermen for å åpne Google-assistenten. Finn ut hvordan du navigerer på telefonen din.
  • Klem sammen telefonen (Pixel 2–4)
    For å snakke med Google-assistenten kan du klemme sammen nedre halvdel av telefonen din. På Pixel 1 og 4a sier du «Ok Google» i stedet for å klemme den sammen. Finn ut hvordan du snakker med Google-assistenten.
    Tips: For å endre hvor hardt du må klemme sammen, åpne Innstillinger-appen Og så System Og så Bevegelser Og så Active Edge.
  • Trykk og hold inne av/på-knappen

På Pixel 6 eller nyere kan du trykke og holde på av/på-knappen for å bruke Google-assistenten.

På Pixel 3 til og med Pixel 5a (5G) endrer du innstillingene for å bruke av/på-knappen for å snakke med assistenten:

1. Åpne Innstillinger-appen på telefonen.
    2. Trykk på System > Bevegelser.
    3. Trykk og hold inne av/på-knappen.
    4. Slå på Hold for å starte assistenten.
    Tips: For å endre hvor lenge du må trykke, åpne Innstillinger-appen. Trykk på System Og så Bevegelser Og så Trykk og hold inne av/på-knappen.
Se hvordan du klemmer sammen telefonen

Klem sammen telefonen