Problemen oplossen met een Pixel-telefoon die niet kan worden opgeladen of ingeschakeld

Je kunt onze zelfhulpprocedure gebruiken om problemen met de batterij en prestaties op te lossen op de Pixel 7a en lager, waaronder de Pixel Fold.

Problemen met de batterij of prestaties oplossen

Gebruik de stappen op deze pagina om de volgende problemen op je telefoon op te lossen:
  • De telefoon gaat niet aan.
  • De telefoon heeft een zwart of leeg scherm.
  • De telefoon gaat aan, maar wordt niet opgeladen.
  • De telefoon gaat aan, maar gaat meteen weer uit.

Houd de aan-uit-knop ingedrukt

Houd eerst de aan/uit-knop 5 tot 7 seconden ingedrukt. Meer informatie over hoe je de Pixel aanzet

Problemen met je kabel, voedingsadapter, stopcontact en hoesje oplossen

Belangrijk: Voor de beste batterijduur en oplaadsnelheden raden we je aan de Google USB-C-voedingsadapter van 30 W of een PPS-voedingsadapter (Programmable Power Supply) van 30 W of meer te gebruiken. Je kunt ook andere USB Power Delivery-adapters (PD) van 15 W of meer gebruiken, maar de werkelijke oplaadsnelheden worden bepaald door je Pixel.

Checken of de voedingsadapter en kabel werken
  1. Probeer een ander apparaat op te laden met je voedingsadapter en kabel.
  2. Ga na of de kabel juist is aangesloten op de adapter en je telefoon.
  3. Check of de poort van je telefoon geen stof of pluisjes bevat.
  4. Probeer je telefoon op te laden met een andere kabel of voedingsadapter.
Checken of je oplaadaccessoire werkt met je telefoon

Als je telefoon aangaat maar je de melding Check het oplaadaccessoire krijgt, wordt je kabel of aangesloten USB-voedingsadapter misschien niet ondersteund door je telefoon of kan deze beschadigd zijn. Hierdoor wordt je telefoon erg langzaam of helemaal niet opgeladen. Als je het probleem wilt oplossen, probeer je op te laden met een andere kabel en een PPS-adapter van 30 W of meer of een PD-adapter van 15 W of meer.

Checken of het stopcontact werkt
  1. Steek de stekker van de oplader in een stopcontact.
  2. Sluit iets anders aan, zoals een lamp.
  3. Check of accessoires (zoals hoesjes of batterijpacks) de sensoren van je telefoon afdekken of op de knoppen drukken.

Problemen met de batterijlading oplossen

Sluit je telefoon op een werkend stopcontact aan met een werkende kabel en oplader. Wacht daarna een minuut.

• Als je een batterij-icoon ziet, staat je telefoon uit en wordt deze opgeladen. Je kunt meteen opnieuw opstarten.
  • Als je wilt checken of je telefoon wordt opgeladen, open je de app Instellingen op je telefoon en tik je op Batterij.
  • Als je op de Pixel 2 en Pixel (2016) een rood lampje ziet, is de batterij helemaal leeg. Als het rode lampje knippert, is er niet genoeg stroom om de telefoon aan te zetten. Laad je telefoon minimaal 30 minuten op voordat je deze opnieuw opstart.

Problemen met je scherm oplossen

Belangrijk: Als je geen batterij-icoon ziet of er geen rood lampje gaat branden nadat je je telefoon hebt aangesloten, is er mogelijk een probleem met je scherm.

1. Druk ongeveer 30 seconden op de aan/uit-knop.
  2. Wacht ongeveer 2 minuten.
  3. Laat je telefoon overgaan. Je kunt de telefoon bellen met een andere telefoon of Vind mijn apparaat gebruiken. Meer informatie
  4. Als de telefoon overgaat, lees je hoe je problemen met je scherm oplost. Als dit niet het geval is, ga je naar de geavanceerde stappen (hieronder).

Problemen oplossen met geavanceerde stappen

Optie 1: Problemen oplossen door verbinding met een computer te maken
  1. Ga na of je computer aanstaat en is aangesloten op een voedingsbron.
  2. Sluit je telefoon via een werkende kabel aan op een USB- of USB-C-poort van je computer.
  3. Wacht ongeveer 10 tot 15 minuten.
  4. Koppel de kabel los van je telefoon en sluit deze binnen 10 seconden weer aan.
  5. Als je binnen een minuut een batterij-icoon ziet, staat je telefoon uit en wordt deze opgeladen.
  6. Laad je telefoon minimaal 30 minuten op.
  7. Houd de aan/uit-knop ingedrukt totdat de telefoon opnieuw wordt opgestart. Je moet misschien op Opnieuw opstarten Opnieuw opstarten tikken.
Optie 2: Problemen oplossen via de knoppen van je telefoon

Sluit je telefoon aan en houd de knop Volume omlaag en de aan/uit-knop tegelijkertijd minstens 20 seconden ingedrukt.

Als er een rood lampje brandt, is de batterij volledig leeg.

1. Laad je telefoon minimaal 30 minuten op.
  2. Houd de aan/uit-knop enkele seconden ingedrukt.
  3. Tik in het scherm op Opnieuw opstarten Opnieuw opstarten.

Als je een Android-robot ziet en het woord 'Start' met een pijl eromheen:

1. Druk op de knop Volume omlaag totdat je de optie Uitzetten ziet. Druk op de aan/uit-knop om Uitzetten te selecteren.
  2. Laad de telefoon minimaal 30 minuten op.
  3. Houd de aan/uit-knop enkele seconden ingedrukt.
  4. Tik op het scherm op Opnieuw opstarten Opnieuw opstarten of houd de aan/uit-knop ongeveer 30 seconden ingedrukt totdat de telefoon opnieuw wordt opgestart.

Heb je nog steeds problemen met je Pixel-telefoon?

Als je met een supportmedewerker wilt praten over een telefoon die niet oplaadt, aangaat, start of aan blijft, bekijk je meer informatie over hoe je contact met ons opneemt.

Voor mogelijke oplossingen voor andere problemen met de camera van je telefoon kun je op onze forums vragen stellen aan de Pixel-community.