Använda mindre mobildata med databesparing

Om du har ett begränsat dataabonnemang och vill använda mindre mobildata kan du aktivera datasparläget. Då får de flesta appar och tjänster bara bakgrundsdata via Wi-Fi. Appar och tjänster som är aktiva kan använda mobildata.

Obs! Vissa av de här stegen fungerar endast i Android 8.0 eller senare. Så här tar du reda på vilken version av Android du har.

Aktivera eller inaktivera Databesparing

1. Öppna appen Inställningar på telefonen.
  2. Tryck på Nätverk och internet Följt av Databesparing.
  3. Aktivera eller inaktivera Databesparing.
    • Ikonen för databesparing Databesparing visas i statusfältet när du har aktiverat det.
    • Dessutom visas en avisering högst upp i appen Inställningar på telefonen.

Tips! Du kan lägga till Databesparing i inställningsfältet. Läs mer om hur du anpassar Snabbinställningar.

Förhindra att appar avbryts när det inte finns Wi-Fi

Vissa appar och tjänster fungerar bara som förväntat om du låter dem köras i bakgrunden även när du inte använder dem. Om du vill låta appar använda mobildata i bakgrunden kan du aktivera inställningen Obegränsad data för de apparna.

1. Öppna appen Inställningar på telefonen.
  2. Tryck på Nätverk och internet Följt av Databesparing Följt av Obegränsad data.
  3. Aktivera den app eller tjänst som ska kunna använda mobildata när datasparläget är aktiverat.