Bruk mindre mobildata med Datasparing

For å gjøre det enklere å bruke mindre mobildata på et begrenset dataabonnement kan du slå på Datasparing. I Datasparing-modus bruker de fleste apper og tjenester bare bakgrunnsdata via Wi-Fi. Apper og tjenester som er aktive for øyeblikket, kan bruke mobildata.

Viktig: Noen av disse trinnene fungerer bare på Android 8.0 eller nyere. Finn ut hvilken Android-versjon du har.

Slå Datasparing på eller av

1. Åpne Innstillinger-appen på telefonen.
  2. Trykk på Nettverk og internett Og så Datasparing.
  3. Slå Datasparing på eller av.
    • Når Datasparing er på, ser du Datasparing-ikonet Datasparing i statusfeltet.
    • Du ser også et varsel øverst i Innstillinger-appen på telefonen.

Tips: Du kan legge til Datasparing i Innstillinger-raden din. Finn ut hvordan du tilpasser hurtiginnstillinger.

Forhindre at apper blir avbrutt når Wi-Fi ikke er tilgjengelig

Enkelte apper og tjenester fungerer ikke som forventet med mindre du lar dem kjøre i bakgrunnen når du ikke bruker dem. For å la apper kjøre i bakgrunnen og bruke mobildata kan du slå på «Ubegrenset datatilgang» for dem.

1. Åpne Innstillinger-appen på telefonen.
  2. Trykk på Nettverk og internett Og så Datasparing Og så Ubegrenset datatilgang.
  3. Slå på appen eller tjenesten du vil tillate bruk av bakgrunnsdata for når Datasparing er på.