Minder mobiele data gebruiken met de modus Databesparing

Als je minder mobiele data wilt gebruiken omdat je een abonnement met beperkt datagebruik hebt, kun je de modus Databesparing inschakelen. Met deze modus kunnen de meeste apps en services achtergrondgegevens alleen downloaden via wifi. Apps en services die momenteel actief zijn, kunnen wel gebruik maken van mobiele data.

Belangrijk: Sommige van deze stappen werken alleen in Android 8.0 en hoger. Meer informatie over hoe je je Android-versie checkt

Databesparing in- of uitschakelen

1. Open de app Instellingen op je telefoon.
  2. Tik op Netwerk en internet En dan Databesparing.
  3. Schakel Databesparing in of uit.
    • Als Databesparing is ingeschakeld, zie je het icoon Databesparing Databesparing in de statusbalk.
    • Je ziet ook een melding bovenaan de app Instellingen van je telefoon.

Tip: Je kunt Databesparing toevoegen aan je instellingenbalk. Meer informatie over het aanpassen van 'Snelle instellingen'

Voorkomen dat apps worden onderbroken als er geen wifi is

Sommige apps en services werken niet zoals verwacht, tenzij je ze op de achtergrond uitvoert, zelfs als je ze niet gebruikt. Als je apps op de achtergrond wilt laten uitvoeren met mobiele data, kun je 'Onbeperkte data' inschakelen voor die apps.

1. Open de app Instellingen op je telefoon.
  2. Tik op Netwerk en internet En dan Databesparing En dan Onbeperkte data.
  3. Schakel de app of service in waarvoor je mobiele data wilt blijven gebruiken terwijl Databesparing is ingeschakeld.