Mobiilidatan käytön vähentäminen Data Saverin avulla

Jos haluat vähentää käyttämäsi mobiilidatan määrää esimerkiksi liittymän rajoitusten vuoksi, ota Data Saver käyttöön. Tässä tilassa useimmat sovellukset ja palvelut voivat ladata taustatietoja vain Wi-Fi-yhteyden kautta. Parhaillaan aktiivisena olevat sovellukset ja palvelut voivat käyttää mobiilidataa.

Tärkeää: Osa näistä ohjeista koskee vain Android 8.0:a ja sitä uudempia versioita. Katso, kuinka voit tarkistaa laitteesi Android-version.

Data Saverin ottaminen käyttöön tai poistaminen käytöstä

1. Avaa puhelimen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Verkko ja internet Ja sitten Data Saver.
  3. Ota Data Saver käyttöön tai poista se käytöstä.
    • Kun Data Saver on käytössä, tilapalkissa näkyy Data Saver ‑kuvake Data Saver .
    • Lisäksi näet ilmoituksen puhelimen Asetukset-sovelluksen yläreunassa.

Vinkki: Voit lisätä Data Saverin asetuspalkkiin. Lue lisää pika-asetusten muokkaamisesta.

Sovellusten toiminnan jatkuminen Wi-Fi-yhteyden puuttuessa

Jotkin sovellukset ja palvelut eivät toimi odotetulla tavalla, ellet salli niiden toimia taustalla myös silloin, kun et käytä niitä. Jos haluat antaa sovellusten toimia taustalla käyttäen mobiilidataa, voit ottaa Rajoittamaton data ‑valinnan käyttöön näille sovelluksille.

1. Avaa puhelimen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Verkko ja internet Ja sitten Data Saver Ja sitten Rajoittamaton data.
  3. Ota käyttöön sovellus tai palvelu, jolle haluat antaa luvan käyttää mobiilidataa, kun Data Saver on käytössä.

Muita lähteitä