Batterijbesparing gebruiken op een Pixel-telefoon

Als je wilt dat je batterij langer meegaat, kun je instellen dat Batterijbesparing automatisch wordt aangezet. Je kunt de functie ook altijd zelf inschakelen. Als je nog meer energie wilt besparen op je apparaat, kun je Extreme batterijbesparing aanzetten.

Belangrijk: Als batterijbesparing is ingeschakeld, gebruikt een Pixel-telefoon met 5G de 4G-service. Meer informatie over wat er verandert als batterijbesparing wordt ingeschakeld

Belangrijk: Sommige van deze stappen werken alleen op Android 11 en hoger. Meer informatie over hoe je je Android-versie checkt

Hoe weet ik of Batterijbesparing aan- of uitstaat?

Als Batterijbesparing aanstaat, vind je bovenaan het scherm Batterijbesparing aan Batterijbesparing. Zo zet je Batterijbesparing aan of uit:

1. Swipe omlaag vanaf de bovenkant van het scherm.
  2. Tik op Batterijbesparing Batterijbesparing.

Batterijbesparing automatisch aanzetten

1. Open de app Instellingen op de telefoon.
  2. Tik op Batterij En dan Batterijbesparing En dan Planning en herinneringen.
  3. Zorg dat Aanzetten op basis van batterijniveau aanstaat.
  4. Schuif de percentagebalk naar het gewenste niveau.
Tip: Zodra het batterijniveau weer onder het door jou ingestelde percentage komt, gaat Batterijbesparing automatisch aan.

Batterijbesparing laten uitschakelen als je telefoon is opgeladen

Batterijbesparing kan automatisch worden uitgeschakeld als de batterij van je telefoon voor 90% is opgeladen.

1. Open de app Instellingen op de telefoon.
  2. Tik op Batterij En dan Batterijbesparing En dan Planning en herinneringen.
  3. Zorg dat Uitzetten bij 90% aanstaat.

Herinneringen voor Batterijbesparing aanzetten

1. Open de app Instellingen op de telefoon.
  2. Tik op Batterij en dan Batterijbesparing en dan Planning en herinneringen.
  3. Zet Herinneringen van Batterijbesparing aan.

Tips:

• Batterijbesparing gaat uit als je telefoon wordt opgeladen.
  • Je telefoon stuurt herinneringen voor Batterijbesparing als de telefoon een batterijniveau van 20% bereikt en dan nog eens bij 10%.

Hoe kan ik meer energie besparen met Extreme batterijbesparing?

Op de Pixel 3 en hoger, waaronder de Fold, kun je nog meer energie besparen met Extreme batterijbesparing. Tijdens Extreme batterijbesparing kan Batterijbesparing meer functies uitzetten, de meeste apps pauzeren en de verwerking vertragen zodat je de batterij minder vaak hoeft op te laden.

Belangrijk: Gepauzeerde apps sturen geen meldingen. Meer informatie over wat er gebeurt als Extreme batterijbesparing aanstaat

Kiezen wanneer je extreme batterijbesparing wilt gebruiken
  1. Open de app Instellingen op de telefoon.
  2. Tik op Batterij en dan Batterijbesparing en dan Extreme batterijbesparing.
Apps kiezen die actief moeten blijven tijdens extreme batterijbesparing

Je kunt kiezen welke apps nog steeds worden uitgevoerd als extreme batterijbesparing is ingeschakeld. Kies alleen essentiële apps om de batterij zoveel mogelijk te sparen.

1. Open de app Instellingen op je telefoon.
  2. Tik op Batterij en dan Batterijbesparing en dan Extreme batterijbesparing en dan Essentiële apps
  3. Kies welke je apps niet meer wilt pauzeren.
Gepauzeerde apps tijdelijk gebruiken tijdens extreme batterijbesparing

Als Extreme batterijbesparing aanstaat, worden de meeste apps gepauzeerd. Als je een gepauzeerde app wilt gebruiken, kun je deze hervatten.

1. Tik op een gepauzeerde app.
  2. Tik in de melding die wordt getoond op Tijdelijk niet pauzeren.
    • De app wordt pas weer gepauzeerd als je Extreme batterijbesparing opnieuw gebruikt.

Wat wordt beperkt door Standaard en Extreme batterijbesparing als deze aanstaan?

Standaard batterijbesparing beperkt apps en functies om energie te besparen. Tijdens Extreme batterijbesparing op de Pixel 3 en hoger, waaronder de Fold, gelden niet alleen de beperkingen van Standaard batterijbesparing, maar gebeurt ook het volgende:

• De meeste apps worden gepauzeerd.
  • Functies worden uitgezet.
  • Processen worden vertraagd.

Met beide versie van Batterijbesparing worden nooit belangrijke systeem-apps (zoals Telefoon, Berichten, Klok en Instellingen) uitgezet.

Wat Standaard batterijbesparing beperkt
  • De achtergrond van je startscherm wordt een beetje gedimd.
  • De content in apps (zoals e-mail of nieuws) wordt alleen vernieuwd als je de app opent.
  • Locatieservices worden stopgezet als je scherm uitstaat.
  • Apps worden niet op de achtergrond uitgevoerd, tenzij je batterijoptimalisatie uitzet.
  • Je telefoon luistert niet naar 'Hey Google' en kan niet verdergaan met een gesprek. In plaats daarvan moet je elke keer op de Google Assistent Assistent tikken.
  • Het donkere thema wordt aangezet.
  • Meldingen met lage prioriteit kunnen vertraagd binnenkomen.
  • Altijd tijd en info tonen wordt uitgezet.
  • Pixel-telefoons met Active Edge reageren niet op knijpen.
  • Op de Pixel 3, de Pixel 4 en latere Pixel-telefoons wordt de detectie van auto-ongelukken uitgeschakeld.
  • Op de Pixel 4 wordt Motion Sense uitgezet.
  • Op de Pixel 4 en hoger wordt Smooth Display uitgezet.
  • Pixel-telefoons met 5G vallen terug op de 4G-service.
Wat Extreme batterijbesparing beperkt (Pixel 3 en hoger, waaronder de Fold)

Met extreme batterijbesparing worden er meer beperkingen toegevoegd aan wat batterijbesparing al beperkt. Je kunt instellingen altijd weer inschakelen via de app Instellingen.

• De meeste apps worden gepauzeerd. Gepauzeerde apps sturen geen meldingen.
  • De verwerkingssnelheid (CPU) van je telefoon wordt vertraagd.
  • Wifi en bluetooth werken, maar wifi-scannen en bluetooth-scannen voor locatiegegevens worden uitgeschakeld.
  • Je werkprofiel wordt uitgeschakeld.
  • De time-out voor je telefoonscherm wordt verminderd tot 30 seconden.
  • Een bestaande hotspot of tethering wordt gestopt.
  • Ga naar de Google-app om het meest linkse startscherm niet meer te pauzeren.