Meer halen uit de bijna lege batterij van een Pixel-telefoon

Als je batterij bijna leeg is en je deze wilt laten meegaan totdat je de Pixel-telefoon weer op een stopcontact kunt aansluiten, moet je eerst batterijbesparing inschakelen. Je kunt ook tijdelijk wijzigingen aanbrengen in je instellingen om de resterende batterijlading te sparen.

Belangrijk:

Batterijbesparing en extreme batterijbesparing inschakelen

Als je batterij bijna leeg is, zet je Batterijbesparing of Extreme batterijbesparing aan. Meer informatie over hoe je batterijbesparing gebruikt

Activiteiten vermijden die de batterij zwaar belasten

Acties vermijden waardoor het scherm ingeschakeld blijft
Vermijd het volgende om de batterij te sparen:
  • Langdurig gebruikmaken van navigatie.
  • Video's bekijken.
  • Games met veel graphics spelen.
Niet constant online zijn
Vermijd het volgende om de batterij te sparen:
  • Uw telefoon tetheren (hotspots).
  • Langdurig gebruikmaken van gps.
  • Video's of muziek streamen.
  • Onderweg telefoneren (bijvoorbeeld in de auto).
Acties vermijden die te veel informatie verwerken
Vermijd het volgende om de batterij te sparen:
  • De camera vaak gebruiken.
  • Zeer interactieve games spelen.
  • Langdurig gebruik van apps.

Connectiviteit en locatie beperken

Vliegtuigmodus inschakelen

Vliegtuigmodus gebruiken

1. Veeg omlaag vanaf de bovenkant van het telefoonscherm.
  2. Tik op Vliegtuigmodus Vliegtuigmodus.

Wifi gebruiken in de vliegtuigmodus

1. Veeg één keer omlaag vanaf de bovenkant van het telefoonscherm.
  2. Tik op Wifi Wifi.
Bluetooth uitschakelen
  1. Veeg omlaag vanaf de bovenkant van het telefoonscherm.
  2. Tik op Bluetooth Bluetooth.

Als u een Bluetooth-apparaat wilt gebruiken, schakelt u Bluetooth opnieuw in.

Locatie uitschakelen

U kunt uw batterij sparen door uw locatieservices uit te schakelen. Veel apps en functies werken dan echter niet.

1. Open de app Instellingen op uw apparaat.
  2. Tik op Locatie.
    • Als Locatie niet wordt weergegeven, tikt u op Beveiliging en locatie En dan Locatie
  3. Schakel Locatie gebruiken of Locatie uit.

Als u apps wilt gebruiken waarvoor uw locatie nodig is, zoals Google Maps, schakelt u Locatie gebruiken weer in.

Opmerking: Met Batterijbesparing worden de meeste toepassingen van locatiegegevens uitgeschakeld.

Automatisch synchroniseren beperken

Automatische synchronisatie uitschakelen voor uw Google-account

U kunt uw batterij sparen door automatische synchronisatie uit te schakelen voor uw volledige Google-account. Houd er wel rekening mee dat uw gegevens niet meer automatisch worden vernieuwd zolang automatische synchronisatie is uitgeschakeld en dat sommige apps niet goed werken.

Opmerking: Met Batterijbesparing worden de meeste acties voor automatische synchronisatie uitgeschakeld.

Automatische synchronisatie uitschakelen voor bepaalde Google-apps

U kunt de batterij sparen door automatische synchronisatie voor bepaalde Google-apps uit te schakelen. Houd er wel rekening mee dat uw gegevens niet meer automatisch worden vernieuwd zolang automatische synchronisatie is uitgeschakeld en dat de apps niet goed werken.

Opmerking: Met Batterijbesparing worden de meeste acties voor automatische synchronisatie uitgeschakeld.