Scherm- en weergave-instellingen beheren op een Pixel-telefoon

U kunt de helderheid van het scherm, de lettergrootte, de weergavegrootte, de rotatie-instellingen en andere opties wijzigen.

Belangrijk:

Weergave-instellingen wijzigen

1. Open de app Instellingen op uw telefoon.
  2. Tik op Weergave.
  3. Tik op de instelling die u wilt wijzigen. Als u meer instellingen wilt weergeven, tikt u op Geavanceerd.

Tip: U heeft via 'Snelle instellingen' vanaf elk scherm toegang tot de instellingen die u het vaakst gebruikt. Meer informatie over hoe je snel algemene instellingen kunt aanpassen

Weergave-instellingen gebruiken

Helderheidsinstellingen

• Helderheidsniveau
    Als je het helderheidsniveau van het scherm wilt instellen, tik je op Helderheidsniveau en verplaats je de schuifregelaar Helderheid.
  • Helderheid aanpassen
    Als je de helderheid van het scherm automatisch wilt aanpassen aan het licht om je heen, schakel je Aanpasbare helderheid in. Deze optie is standaard ingeschakeld. Als 'Aanpasbare helderheid' is ingeschakeld, kun je de helderheid nog steeds handmatig wijzigen. Na verloop van tijd leert de telefoon je voorkeuren kennen.
    Tip: Op de Pixel 4 en latere Pixel-telefoons kan 'Aanpasbare helderheid' je scherm tijdelijk extra licht maken (hoger dan het normale maximum), zodat je gemakkelijker kunt lezen bij zeer fel omgevingslicht, zoals direct zonlicht.
  • Donker thema
    Tik op Donker thema. Als je de batterij van je telefoon wilt sparen, kun je de achtergrond op sommige telefoonschermen donkerder maken. Je kunt instellen dat het donkere thema op bepaalde tijden automatisch wordt ingeschakeld. Meer informatie over hoe je het donkere thema inplant
  • Nachtverlichting
    Je kunt het scherm van je telefoon beter leesbaar maken bij weinig licht. Meer informatie over hoe je Nachtverlichting kunt gebruiken

Scherminstellingen

• Achtergrond
  • Thema-iconen
    Wijzig de ondersteunde app-iconen, zodat ze overeenkomen met het kleurenschema van je telefoon.
  • Donker thema
    Je kunt de batterij sparen door op bepaalde schermen een donker kleurenschema te gebruiken, zoals voor de app Instellingen. Tik op Donker thema.
  • Time-out voor scherm
    Wijzig hoelang het duurt voordat het scherm van je telefoon uitgaat als de telefoon niet wordt gebruikt.
  • Schermaandacht (Pixel 4 en hoger)
    Zorg dat het scherm aan blijft als je ernaar kijkt.
    Tip: Schermaandacht werkt het beste als het scherm goed wordt belicht, maar niet in direct zonlicht.

Zichtbaarheidsinstellingen

• Lettergrootte
    Wijzig de grootte van woorden op het scherm.
  • Weergavegrootte
    Maak de items op het scherm kleiner of groter.
  • Scherm autom. draaien
    Draai de content op het scherm als u de telefoon draait.
    Tip: U kunt het scherm draaien als automatisch draaien is uitgeschakeld. Draai de telefoon en tik in de hoek op Draaien Draaien.
  • Als de VR-modus van de telefoon actief is
    Wijzig of uw telefoon vervagen of flikkeren beperkt in de VR-modus.