Hitta rätt på Pixel-telefonen

Obs! Vissa av de här stegen fungerar endast i Android 11 eller senare. Ta reda på vilken version av Android du har.

Välj hur du vill navigera

1. Öppna appen Inställningar på telefonen.
  2. Öppna System följt av Navigeringsläge.
  3. Välj ett alternativ:
    • Navigering med rörelser: Inga knappar.
    • Navigering med tre knappar: Tre knappar för Hem, Tillbaka och Appöversikt.
    • Navigering med två knappar (Pixel 3, 3 XL, 3a och 3a XL): Två knappar för Hem och Tillbaka.

Tips! Läs mer om hur du använder Pixel-telefonen steg för steg i vår guide.

Byta mellan skärmar, webbsidor och appar

Tillbaka

Öppna den senaste skärmen du hade öppen. Du kan backa mer än ett steg, men när du når startskärmen går det inte att komma längre bakåt.

• Navigering med rörelser: Svep från skärmens vänsterkant till dess högerkant.
  • Navigering med tre knappar: Tryck på Tillbaka Tillbaka.
  • Navigering med två knappar (Pixel 3, 3 XL, 3a och 3a XL): Tryck på Tillbaka Tillbaka.
Visa startskärmen
  • Navigering med rörelser: Svep uppåt från skärmens nederkant.
  • Navigering med tre knappar: Tryck på hemknappen Startsida.
  • Navigering med två knappar (Pixel 3, 3 XL, 3a och 3a XL): Tryck på hemknappen Startsida.
Tips! Du kan ha mer än en startskärm. Du navigerar mellan dem genom att svepa åt vänster eller höger. Läs om hur du lägger till, flyttar och tar bort startskärmar.
Hitta alla öppna appar
  • Navigering med rörelser: Svep uppåt från skärmens nederkant, håll kvar och släpp sedan.
  • Navigering med tre knappar: Tryck på Översikt Översikt.
  • Navigering med två knappar (Pixel 3, 3 XL, 3a och 3a XL): Svep uppåt från skärmens nederkant till mitten av skärmen.

Här kan du

• Stänga appar: Svep uppåt på appbilden.
  • Öppna en app: Tryck på bilden.
  • Ta en skärmdump: Tryck på Skärmdump .
  • Markera text (valda språk): Tryck på Välj . Markera sedan ord på appbilden och tryck på Kopiera, Dela eller Sök.
  • Ha två appar öppna samtidigt på skärmen.

Viktigt! När du navigerar med två knappar kan du bara ta en skärmdump eller markera text från vissa appar. Få fler tips om hur du kan ta skärmdumpar.

Växla mellan appar
  • Navigering med rörelser: Svep från vänster till höger längst ned på skärmen.
  • Navigering med tre knappar: Tryck på Översikt Översikt. Svep åt höger tills du ser den önskade appen. Tryck på den.
  • Navigering med två knappar: Byt mellan de båda senaste apparna genom att svepa åt höger på hemknappen Startsida.

Från aktivitetsfältet (endast Pixel Fold)

Om du snabbt vill byta mellan appar kan du trycka på en appikon i aktivitetsfältet.

• Svep uppåt ett kort stycke längst ned på skärmen för att öppna aktivitetsfältet.
  • När en ny app väljs komprimeras aktivitetsfältet automatiskt.
Öppna alla dina appar
  • Navigering med rörelser: Svep uppåt från startskärmens nederkant eller från mitten av startskärmen.
  • Navigering med tre knappar: Svep uppåt från startskärmens nederkant eller från mitten av startskärmen.
  • Navigering med två knappar: Svep uppåt från mitten av startskärmen.
Sök på telefonen (Pixel 4a och senare, inklusive Fold)

När du söker på Pixel-telefonen kan du hitta innehåll både på Pixel-enheten och från webben.

• Webben: Sökresultat online
  • Appar: Appar och innehåll från appar
  • Kontakter: Dina kontakter och apparna du använder för att kontakta dem
  • Inställningar: Telefonens inställningar, information och funktioner
  • Google Play Butik: Appar från Play Butik
  • Skärmbilder: Miniatyrer av de senaste skärmbilderna på telefonen
  • Google Assistent: Åtgärder du kan använda i Assistent-appen för att ställa in rutiner, skicka meddelanden och använda andra funktioner
  • Tips för Pixel-telefoner: Tips och knep för Pixel samt nya funktioner
  1. Tryck på sökfältet på telefonens startskärm eller svep uppåt för att visa sökfältet.
  2. Skriv en sökfråga, titta efter det du letar efter och tryck på sökresultatet för att öppna det. Du kan även fortsätta att scrolla för att se fler resultat.
Ringa in för att söka på din Pixel-telefon

Obs! Den här funktionen är för närvarande endast tillgänglig för Pixel 8 och Pixel 8 Pro.

• Tryck länge på hemknappen eller navigeringsfältet längst ned på Pixel-skärmen.
  • Ringa in, markera, rita på eller tryck på den del av en bild eller text som du vill söka efter.
  • Du kan finjustera sökningen ytterligare med hjälp av multisökning. Det är bara att ringa in, markera, rita på eller trycka på en bild. Sedan skriver du en till sökfråga i sökfältet, där texten Lägg till i sökningen visas. Läs mer om multisökning.
  • Du kan få AI-baserade översikter med Ringa in för att söka utifrån dina text- eller multisökningsfrågor.
    • Om du befinner dig i USA:
      • AI-baserade översikter är tillgängliga som standard för multisökningsfrågor.
      • Om du vill aktivera AI-baserade översikter för textfrågor måste du samtycka till den generativa sökupplevelsen (SGE) i Search Labs. Läs mer om översikter baserade på generativ AI.
    • Om du befinner dig utanför USA:

Flytta objekt

Markera eller flytta objekt

Tryck för att välja

Om du vill välja eller starta något på telefonen trycker du på det. I vissa appar kan du trycka länge på ett ord och se vilka åtgärder som är tillgängliga, t.ex. att boka bord på en restaurang eller spela upp en låt.

Tryck för att skriva

Om du vill skriva något trycker du där du vill skriva. Ett tangentbord öppnas.

Tryck länge

Tryck länge på ett objekt på skärmen. När du märker att objektet svarar lyfter du fingret.

Trycka och dra

Tryck länge på ett objekt. Dra sedan fingret på skärmen och lyft det när det är på rätt ställe. Du kan till exempel flytta runt appar på startskärmen genom att dra dem.

Svepa eller dra

Dra snabbt fingret över skärmens yta utan paus. Du kan till exempel öppna dina andra startskärmar genom att svepa startskärmen åt vänster eller höger.

Ändra storlek och riktning på objekt

Ändra storlek genom att trycka snabbt två gånger

På vissa sidor, t.ex. webbsidor eller kartor, kan du förstora en del av sidan (zooma in) genom att trycka snabbt två gånger.

Ändra storlek genom att nypa och dra isär fingrarna

I vissa appar kan du ändra storlek genom att sätta två eller flera fingrar på skärmen. Förminska genom att nypa ihop fingrarna. Förstora genom att dra isär dem.

Rotera

På de flesta telefoner roteras skärmen när du vrider enheten. Du aktiverar eller inaktiverar rotation genom att svepa nedåt från skärmens överkant med två fingrar och trycka på Rotera automatiskt Rotera.