Vertrouwd raken met je Pixel-telefoon

Belangrijk: Sommige van deze stappen werken alleen op Android 11 en hoger. Zo controleer je welke Android-versie je hebt.

Kiezen hoe u wilt navigeren

1. Open de app Instellingen op de telefoon.
  2. Ga naar Systeem en dan Navigatiemodus.
  3. Kies een optie:
    • Navigatie met gebaren: Geen knoppen.
    • Navigatie met drie knoppen: Drie knoppen voor Start, Terug en App-overzicht.
    • Navigatie met 2 knoppen (Pixel 3, 3 XL, 3a en 3a XL): 2 knoppen voor Start en Terug.

Tip: Kom meer te weten over hoe je navigeert op je Pixel-telefoon via onze stapsgewijze tutorial.

Tussen schermen, webpagina's en apps schakelen

Terug

Open het scherm dat je hiervoor aan het bekijken was. Je kunt meer dan één keer teruggaan. Zodra je het startscherm hebt bereikt, kun je niet verder terug.

• Navigatie met gebaren: Swipe van links naar rechts over het scherm.
  • Navigatie met 3 knoppen: Tik op Terug Terug.
  • Navigatie met 2 knoppen (Pixel 3, 3 XL, 3a en 3a XL): Tik op Terug Terug.
Naar het startscherm gaan
  • Navigatie met gebaren: Swipe omhoog vanaf de onderkant van het scherm.
  • Navigatie met 3 knoppen: Tik op Start Home.
  • Navigatie met 2 knoppen (Pixel 3, 3 XL, 3a en 3a XL): Tik op Start Home.
Tip: U kunt meer dan één startscherm hebben. Veeg naar rechts of links om tussen de startschermen te bladeren. Meer informatie over het toevoegen, verplaatsen en verwijderen van startschermen
Alle geopende apps vinden
  • Navigatie met gebaren: Swipe omhoog vanaf de onderkant, houd even vast en haal daarna je vinger van het scherm.
  • Navigatie met 3 knoppen: Tik op Overzicht Overzicht.
  • Navigatie met 2 knoppen (Pixel 3, 3 XL, 3a en 3a XL): Swipe vanaf het de onderkant van het scherm omhoog naar het midden.

Daarna kun je:

• Apps sluiten: Swipe omhoog over de afbeelding van de app.
  • Een app openen: Tik op de afbeelding van de app.
  • Een screenshot maken: Tik op Screenshot .
  • Tekst selecteren (geselecteerde talen): Tik op Selecteren . Selecteer vervolgens woorden in de app-afbeelding en tik op Kopiëren, Delen of Zoeken.
  • 2 apps tegelijk weergeven

Belangrijk: Met navigatie met 2 knoppen kun je geen screenshot maken of tekst selecteren in alle geopende apps. Bekijk andere manieren om screenshots te maken.

Schakelen tussen apps
  • Navigatie met gebaren: Swipe helemaal onderaan het scherm van links naar rechts.
  • Navigatie met 3 knoppen: Tik op Overzicht Overzicht. Swipe naar rechts totdat je de gewenste app ziet. Tik erop.
  • Navigatie met 2 knoppen (Pixel 3a en lager): Als je wilt schakelen tussen de 2 meest recente apps, swipe je naar rechts op Start Home.

Vanaf de taakbalk (alleen Pixel Fold)

Als je snel tussen apps wilt schakelen, tik je op een app-icoon in de taakbalk.

• Swipe iets omhoog op de onderrand van het scherm om de taakbalk weer te geven.
  • De taakbalk wordt automatisch samengevouwen als je een nieuwe app selecteert.
Toegang krijgen tot al je apps
  • Navigatie met gebaren: Swipe omhoog vanaf de onderkant of het midden van het startscherm.
  • Navigatie met 3 knoppen: Swipe omhoog vanaf de onderkant of het midden van het startscherm.
  • Navigatie met 2 knoppen: Swipe omhoog vanaf het midden van het startscherm.
Zoeken op je telefoon (Pixel 4a en hoger, waaronder Fold)

Met de zoekfunctie op je Pixel-telefoon kun je content op zowel je Pixel als het web vinden.

• Web: online zoekresultaten
  • Apps: apps en content uit apps
  • Contacten: je contacten en de apps waarmee je contact met ze hebt
  • Instellingen: telefooninstellingen, -informatie en -functies
  • Google Play Store: apps uit de Play Store
  • Screenshots: thumbnails van recente screenshots op je telefoon
  • Google Assistent: acties via de Assistent-app waarmee je routines kunt instellen, berichten kunt sturen en andere functies kunt gebruiken
  • Tips voor de Pixel-telefoon: exclusieve tips, trucs en nieuwe functies voor de Pixel
  1. Tik op je telefoon op de zoekbalk in het startscherm of swipe omhoog om een zoekbalk te tonen.
  2. Typ een zoekopdracht, vind wat je zoekt en tik op het zoekresultaat om het te openen of scroll verder om meer resultaten te bekijken.
'Omcirkel en zoek' op je Pixel-telefoon

Belangrijk: Deze functie is op dit moment alleen beschikbaar voor de Pixel 8 en Pixel 8 Pro.

• Houd je vinger op de startknop of de navigatiebalk onderaan het Pixel-scherm.
  • Omcirkel, markeer, krabbel of tik op het deel van een afbeelding of tekst waarnaar je wilt zoeken.
  • Je kunt multisearch gebruiken om je zoekopdracht verder te verfijnen. Omcirkel, markeer, krabbel of tik op een afbeelding en typ je extra zoekopdracht in de zoekbalk waar de tekst Zoekopdracht aanvullen verschijnt. Meer informatie over multisearch
  • Je kunt met Omcirkel en zoek AI-gestuurde overzichten krijgen op basis van je tekst- of multisearch-zoekopdrachten.

Items verplaatsen

Items selecteren of verplaatsen

Tik om te selecteren

Als u iets op uw telefoon wilt selecteren of starten, tikt u erop. In sommige apps kunt u op tekst tikken en deze vasthouden voor beschikbare acties, zoals een tafel reserveren bij een restaurant of een nummer afspelen.

Tikken om te typen

Als u iets wilt typen, tikt u op de plek waar u wilt typen. Er wordt een toetsenbord geopend.

Tikken en vasthouden

Tik op een item op het scherm en houd dit vast. Zodra het item reageert, tilt u uw vinger op.

Slepen

Tik op een item en houd dit vast. Haal uw vinger niet van het scherm en beweeg uw vinger over het scherm. Als uw vinger de gewenste positie heeft bereikt, tilt u uw vinger op. U kunt apps bijvoorbeeld verplaatsen op het startscherm door ze te slepen.

Vegen of schuiven

Beweeg uw vinger snel over het scherm zonder te pauzeren. U kunt een startscherm bijvoorbeeld naar links of rechts swipen om uw andere startschermen te vinden.

Het formaat en de richting van items wijzigen

Dubbeltikken om het formaat te wijzigen

Op sommige pagina's, zoals een webpagina of kaart, kunt u dubbeltikken om in te zoomen.

Samenknijpen en spreiden om het formaat te wijzigen

In sommige apps kunt u twee of meer vingers op het scherm plaatsen om het formaat te wijzigen. Knijp uw vingers samen om het formaat te verkleinen. Spreid uw vingers uit elkaar om het formaat te vergroten.

Draaien

Als u uw telefoon draait, kunnen de meeste schermen meedraaien. Als u het draaien wilt in- of uitschakelen, veegt u vanaf de bovenkant met twee vingers omlaag en tikt u op Automatisch draaien Draaien.