Koble til mobilnettverk på Pixel-telefoner

Du kan justere hvordan telefonen din bruker data, ved å endre innstillingene for mobilnettverk.

Avhengig av operatør og abonnement kan telefonen automatisk koble til operatørens raskeste tilgjengelige datanettverk. Det kan også hende at du må legge til et SIM-kort eller velge innstillinger for en bestemt operatør.

Pixel 4a (5G) og nyere versjoner fungerer med 5G-nettverk.

Viktig: Noen av disse trinnene fungerer bare på Android 11 eller nyere. Finn ut hvilken Android-versjon du har.

Endre innstillinger for mobilnettverk

1. Åpne Innstillinger-appen på telefonen.
  2. Trykk på Nettverk og internett Og så SIM-kort.
  3. Trykk på en innstilling.

Tips: For å tilbakestille alle nettverksinnstillingene, gå til Innstillinger-appen på telefonen og trykk på System Og så Alternativer for tilbakestilling Og så Tilbakestill innstillingene for mobilnettverk.

Tilgjengelige innstillinger for mobilnettverk

Disse alternativene kan variere etter hvilken telefon og Android-versjon du har:

• Mobildata: Slå mobildata på eller av.
  • Roaming: Gjør det mulig for telefonen å overføre data over andre operatørers nettverk når du forlater et område som dekkes av nettverket til operatøren din.
  • Appens databruk: Finn ut hvordan du sjekker appbruken av mobildata.
  • Dataadvarsel og -grense: Finn ut hvordan du kan redusere bruken av mobildata.
  • Foretrukket nettverkstype: Velg foretrukket nettverkstype blant alternativer som 5G og LTE. Finn ut mer om 5G på Pixel-telefoner.
  • Nettverk: Velg nettverksoperatøren din fra tilgjengelige nettverk.
  • Navn på tilgangspunkt: Hjelp operatøren din med å finne den riktige IP-adressen for telefonen og koble den til på en sikker måte.
Flere SIM-kort og innstillinger for mobilnettverk

Hvis telefonen har mer enn ett SIM-kort, kan du bruke fanene øverst på «Innstillinger for mobilnettverk» for å endre informasjonen om mobilnettverket for hvert SIM-kort.

Finn ut mer om Dual SIM Dual Standby (DSDS) på Pixel-telefoner.

Angi standard SIM-kort for data, anrop og SMS

1. Åpne Innstillinger-appen.
  2. Trykk på Nettverk og internett og så SIM-kort og så nettverket ditt.
  3. Angi innstillingene for hvert nettverk:
    • Data: Slå på Mobildata.
      Viktig: Bare ett SIM-kort kan være standard for data. Du ser et varsel hvis du allerede har konfigurert et.
    • Anrop: Trykk på Anropsinnstilling. Velg deretter standardoperatører, eller trykk på Spør meg hver gang.
    • Tekstmeldinger: Trykk på SMS-valg. Velg deretter standardoperatører, eller trykk på Spør meg hver gang.

Bruk et annet SIM-kort under samtaler

Anrop: Hvis du er i en samtale, kan du ikke få et anrop via det andre SIM-kortet samtidig. Anrop til det andre SIM-kortet går til talepostkassen.
Data: Det meste av data går via standard-SIM-kortet for den brukstypen. Unntak: Under telefonsamtaler går alle data via SIM-kortet som brukes til samtalen.
Slik bruker du data under samtaler på et SIM-kort som vanligvis ikke brukes til data:
  1. Åpne Innstillinger-appen.
  2. Trykk på Nettverk og internett og så SIM-kort.
  3. Slå på Data under samtaler.

Løs problemer med tilkobling til mobilnettverk

Tilkoblingshastigheten og styrken kan variere. Faktorene omfatter nettverkstypen, trafikken og avstanden fra antennene.

Hvis du er innenfor nettverkets dekningsområde, men tilkoblingen er dårlig eller du ikke kan koble til, kan du prøve denne fremgangsmåten:

Sjekk feil, innstillinger og oppdateringer
  1. Hvis du får en feilmelding om SIM-kortet ditt, bør du kontakte operatøren din.
  2. Sørg for at flymodus er slått av.
    1. Åpne Innstillinger-appen på telefonen.
    2. Trykk på Nettverk og internett.
    3. Slå av flymodus Flymodus.
  3. Tilbakestill nettverksinnstillingene.
    1. Åpne Innstillinger-appen på telefonen.
    2. Trykk på System og så Alternativer for tilbakestilling.
    3. Trykk på Tilbakestill innstillingene for mobilnettverk.
  4. Se etter systemoppdateringer. Finn ut hvordan du ser etter oppdateringer.
Bekreft at du har riktig type SIM-kort for telefonen og operatøren din. Finn ut mer om SIM-kort og e-SIM-kort.
Sjekk treg 5G-tilkobling

Et 5G-ikon i statusfeltet viser når telefonen er i et område der 5G-tilkobling er tilgjengelig. Det betyr ikke at telefonen din har 5G-tilkobling på det tidspunktet.

Prøv disse trinnene:

• Slå av batterisparing. Batterisparing slår av 5G. Finn ut mer om batterisparing.
  • Noen operatørnettverk tilbyr 5G i mindre områder enn de andre tjenestene sine. Kontakt operatøren din for å få informasjon om 5G-dekningsområdet.
  • Forskjellige operatørnettverk kan tilby forskjellige typer 5G. Hastigheten varierer. Sjekk med operatøren din for å få informasjon om 5G-type og -hastighet.
  • Signalhindringer, for eksempel bygninger, vegger og enkelte telefonomslag, kan forstyrre mobildekning, inkludert 5G. Prøv å unngå eller fjerne hindringer.
  • Når 5G ikke er tilgjengelig, går Pixel-telefoner med 5G ned til 4G eller lavere nettverk. Finn telefonens konfigurasjon og funksjoner i de tekniske spesifikasjonene.

Finn ut mer om 5G-nettverkstyper og kompatibilitet.

Bekreft 5G-kompatibilitet

Viktig: Pixel-telefoner fungerer med alle de store operatørene. Men ikke alle Pixel 4a (5G)-telefoner og nyere versjoner fungerer på alle 5G-nettverk. Kontakt operatøren din for å sjekke at telefonen fungerer på 5G-nettverket. Se en liste over sertifiserte operatører.

Både telefonmodellen og operatørnettverket avgjør hvilken type 5G du trenger. I USA er noen Pixel 4a (5G)-telefoner utviklet spesifikt for bruk med Verizon. Finn ut hvilke Pixel-telefonmodeller som kan brukes med hvilke typer 5G.
Se etter systemoppdateringer (bare for Norge, Sverige og Danmark)

Kan ikke koble Pixel til 5G-nettverket, eller det har oppstått tilkoblingsproblemer

• For Pixel 6a-, 7- og 7 Pro-kunder som bruker nettverket til TDC (Danmark) og ICE (Norge)
    • For å koble telefonen din til 5G-nettverket må du ha den nyeste systemoppdateringen.
    • Slik installerer du oppdateringen:
      • Åpne Innstillinger Og så System Og så Systemoppdatering.
      • Pixel 7 og 7 Pro: Du blir bedt om å installere systemoppdateringen når du konfigurerer telefonen.
  • For Pixel-kunder som bruker nettverket til OneCall og MyCall (Norge)
    • Det er ikke sikkert at 5G er tilgjengelig hos alle operatører, og tilgjengeligheten av 5G varierer fra land til land.
    • 5G-dekningen, -hastigheten og -ytelsen kan avhenge av operatørnettverkets egenskaper og signalstyrke. De faktiske resultatene kan variere. Enkelte funksjoner er utilgjengelige i enkelte områder. Datakostnader kan påløpe. Finn ut mer om 5G på Pixel-telefoner.

Jeg kan ikke ringe via wifi med Pixel-telefonen min

• Funksjonene for wifi-anrop varierer fra land til land, og det er ikke sikkert at de er tilgjengelige hos alle operatører. Samtalekvaliteten og -ytelsen avhenger av mange faktorer. Disse faktorene omfatter egenskapene og signalstyrken til wifi-nettverket.