Mobiiliverkkoihin yhdistäminen Pixel-puhelimella

Voit hallita puhelimesi datan käyttöä muuttamalla mobiiliverkkoasetuksia.

Operaattoristasi ja liittymästäsi riippuen puhelimesi saattaa yhdistää automaattisesti operaattorin nopeimpaan käytettävissä olevaan tiedonsiirtoverkkoon. Saatat myös joutua käyttämään tietyn operaattorin SIM-korttia tai asetuksia.

Pixel 4a (5G) ja uudemmat puhelimet toimivat 5G-yhteydellä.

Tärkeää: Osa näistä ohjeista koskee vain Android 11:tä ja sitä uudempia versioita. Katso, kuinka voit tarkistaa laitteesi Android-version.

Mobiiliverkkoasetusten muuttaminen

1. Avaa puhelimen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Verkko ja internet Ja sitten SIM-kortit.
  3. Valitse asetus.

Vinkki: Nollaa kaikki verkkoasetukset valitsemalla puhelimen Asetukset-sovelluksesta Järjestelmä Ja sitten Nollaa valinnat Ja sitten Nollaa mobiiliverkkoasetukset.

Käytettävissä olevat mobiiliverkkoasetukset

Seuraavat asetukset vaihtelevat puhelimen ja Android-version mukaan:

Useiden SIM-korttien käyttö ja mobiiliverkkoasetukset

Jos puhelimessa on useita SIM-kortteja, voit muuttaa kunkin SIM-kortin mobiiliverkkoihin liittyviä tietoja käyttämällä Mobiiliverkkoasetukset-valikon yläosassa olevia välilehtiä

Lue lisää Pixel-puhelinten DSDS-ominaisuudesta (Dual SIM Dual Standby).

Oletus-SIM datalle, puheluille ja tekstiviesteille

1. Avaa Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Verkko ja internet ja sitten SIM-kortit ja sitten verkkosi.
  3. Valitse asetukset kullekin verkolle:
    • Data: Aseta Mobiilidata päälle.
      Tärkeää: Vain yksi SIM voi olla datan oletusvalinta. Jos olet jo valinnut oletuksen, näet ilmoituksen tästä.
    • Puhelut: Valitse Puhelujen oletukset. Valitse sitten oletusoperaattorit tai Kysy aina.
    • Tekstiviestit: Valitse Tekstiviestien oletukset. Valitse sitten oletusoperaattorit tai Kysy aina.

Toisen SIMin käyttö puhelun aikana

Puhelut: Puhelun aikana et voi samanaikaisesti vastata puheluun toiselta SIM-kortilta. Toiseen SIMiin saapuva puhelu menee vastaajaan.
Data: Data saadaan yleensä sen oletus-SIMistä. Poikkeus: Puhelun aikana kaikki data saadaan puheluun käytettävästä SIMistä.
Jos haluat saada puhelun aikana dataa SIMistä, jota ei yleensä käytetä dataan:
  1. Avaa Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Verkko ja internet ja sitten SIM-kortit.
  3. Aseta päälle Data puhelujen aikana.

Mobiiliverkkoyhteyden korjaaminen

Yhteyden nopeus ja laatu voivat vaihdella. Tähän vaikuttavat verkon tyyppi ja liikenne sekä etäisyytesi antenneista.

Jos olet verkon kattavuusalueella mutta yhteys on huono tai yhteyttä ei voi muodostaa, kokeile näitä ohjeita:

Virheiden, asetusten ja päivitysten tarkistaminen
  1. Jos näet virheilmoituksen SIM-kortista, ota yhteyttä operaattoriin.
  2. Varmista, ettei laite ole lentokonetilassa.
    1. Avaa puhelimen Asetukset-sovellus.
    2. Valitse Verkko ja internet.
    3. Laita lentokonetila pois päältä Lentokonetila.
  3. Nollaa verkkoasetukset.
    1. Avaa puhelimen Asetukset-sovellus.
    2. Valitse Järjestelmä ja sitten Nollaa valinnat.
    3. Valitse Nollaa mobiiliverkkoasetukset.
  4. Tarkista järjestelmäpäivitykset. Katso, miten voit tarkistaa päivitykset.
Varmista, että SIM-kortti on yhteensopiva puhelimen ja operaattorin kanssa. Lue lisää SIM-korteista ja eSIMistä.
Tarkista hidas 5G-yhteys

Kun tilirivillä näkyy 5G-kuvake, puhelin on 5G-verkon toiminta-alueella. Tämä ei tarkoita, että puhelin on kyseisellä hetkellä yhteydessä 5G-verkkoon.

Kokeile näitä:

• Laita Virransäästö pois päältä. Virransäästö katkaisee 5G-yhteyden. Lue lisää Virransäästöstä.
  • Joidenkin operaattorien verkot tarjoavat 5G-yhteyttä pienemmillä alueilla kuin muita palvelujaan. Pyydä operaattoriltasi lisätietoja 5G-verkon kattavuudesta.
  • Eri operaattorit voivat tarjota eri tyyppisiä 5G-verkkoja. Niiden nopeus vaihtelee. Pyydä operaattoriltasi lisätietoja 5G-verkon tyypistä ja nopeudesta.
  • Esteet signaalin tiellä, kuten rakennukset, seinät ja tietyt puhelinkotelot, voivat häiritä mobiiliyhteyttä, mukaan lukien 5G:tä. Yritä välttää tai siirtää esteitä.
  • Kun 5G:tä ei ole saatavilla, 5G-yhteensopivat Pixel-puhelimet siirtyvät 4G- tai alemman tason verkkoihin. Etsi puhelimesi ominaisuudet ja arvot teknisistä tiedoista

Katso lisätietoja 5G-verkkojen tyypeistä ja yhteensopivuudesta.

Vahvista 5G-verkon yhteensopivuus

Tärkeää: Pixel-puhelimet toimivat suurimpien operaattorien verkoissa. Kaikki Pixel 4a (5G) ‑puhelimet ja uudemmat mallit eivät kuitenkaan toimi kaikissa 5G-verkoissa. Voit tarkistaa operaattoriltasi, toimiiko puhelimesi sen 5G-verkossa. Katso sertifioidut operaattorit.

Tarvitsemasi 5G-yhteystyyppi riippuu puhelimen mallista ja operaattorin verkosta. Yhdysvalloissa osa Pixel 4a (5G) ‑puhelimista on suunniteltu erityisesti Verizonin kanssa käytettäviksi. Katso, mitkä Pixel-puhelimet tukevat eri 5G-tyyppejä.
Järjestelmäpäivityksen tarkistaminen (vain Tanska, Norja ja Ruotsi)

Pixelin yhdistäminen 5G-verkkoon ei onnistu tai yhteydessä on ongelmia

• Pixel 6a-, 7- ja 7 Pro ‐asiakkaat, joiden operaattori on TDC (Tanska) tai ICE (Norja)
    • Jotta voit yhdistää puhelimesi 5G-verkkoon, tarvitset uusimman järjestelmäpäivityksen.
    • Asenna päivitys näin:
      • Avaa Asetukset Ja sitten Järjestelmä Ja sitten Järjestelmäpäivitys.
      • Pixel 7 ja 7 Pro: Sinua kehotetaan asentamaan järjestelmäpäivitys puhelimen käyttöönoton aikana.
  • Pixel-asiakkaat, jotka käyttävät OneCall- ja MyCall-verkkoja (Norja)
    • 5G-yhteys ei välttämättä ole saatavilla kaikkien operaattorien verkoissa ja saatavuus vaihtelee maittain.
    • Operaattoriverkon ominaisuudet ja signaalin vahvuus voivat vaikuttaa 5G-yhteyteen sekä sen nopeuteen ja laatuun. Todelliset tulokset voivat vaihdella. Ominaisuusvalikoima vaihtelee alueittain. Operaattori voi veloittaa datan käytöstä. Lue lisää 5G-yhteydestä Pixel-puhelimilla.

Wi-Fi-puhelun soittaminen Pixelillä ei onnistu

• Wi-Fi-puheluominaisuudet vaihtelevat maittain, eivätkä ne välttämättä ole saatavilla kaikkien operaattorien verkoissa. Puhelun laatu riippuu monista tekijöistä. Näitä ovat muun muassa Wi-Fi-verkon ominaisuudet ja signaalin vahvuus.

Muita lähteitä