Kontroller flymodus, privat DNS og andre nettverksinnstillinger

Du kan kontrollere flymodus, internettdeling, VPN, privat DNS og andre nettverksinnstillinger for telefonen din.

Viktig: Noen av disse trinnene fungerer bare på Android 9 eller nyere. Finn ut hvilken Android-versjon du har.

Endre innstillinger for nettverk eller internett

1. Åpne Innstillinger-appen på enheten.
  2. Trykk på Nettverk og internett.
  3. Trykk på innstillingen du vil endre.

Tilgjengelige innstillinger for nettverk og internett

Tilkoblinger

Wi-Fi

For å endre hvordan og når enheten din kobler seg til wifi, kan du finne ut hvordan du

Mobilnettverk

Du kan endre hvordan telefonen din bruker mobildata, data-roaming og foretrukne nettverk. Finn ut hvordan du kobler til mobilnettverk.

Tips: Spør mobiloperatøren din om gebyrer og annen informasjon.

Wi-Fi-sone og internettdeling

Du kan dele telefonens mobildatatilkobling med andre enheter via Wi-Fi, Bluetooth eller USB-internettdeling og Wi-Fi-soner. Finn ut hvordan du deler telefonens datatilkobling.

VPN

Når du reiser, kan du koble til sikrere nettverk med et VPN (virtuelt privat nettverk). Finn ut hvordan du bruker virtuelle private nettverk.

Kontroller

Databruk

Databruk er mengden data telefonen din laster opp eller ned via mobildata. Finn ut hvordan du reduserer og administrerer bruk av mobildata.

Flymodus

Slik slår du flymodus på eller av:

1. Åpne Innstillinger-appen på enheten.
  2. Trykk på Nettverk og internett.
  3. Slå Flymodus på eller av.

Tips:

Privat DNS

Viktig: Enheten din bruker privat DNS som standard med alle nettverk som kan bruke privat DNS. Vi anbefaler at du holder privat DNS på.

Slik slår du privat DNS på eller av eller endrer innstillingene:

1. Åpne Innstillinger-appen på enheten.
  2. Trykk på Nettverk og internett Og så Privat DNS.
  3. Velg ett av følgende alternativer:
    • Av
    • Automatisk
    • Vertsnavn for privat DNS-leverandør
  4. Trykk på Lagre.
Tips: Privat DNS beskytter bare DNS-spørsmål og -svar. Det kan ikke beskytte noe annet.
Adaptive Connectivity (Pixel 4a (5G) eller nyere)

Viktig: I USA kan enkelte operatører begrense Adaptive Connectivity. Kontakt mobiloperatøren din for å få mer informasjon.

Adaptive Connectivity slår bare på 5G når appen trenger økt hastighet, for eksempel når du strømmer eller laster ned videoer.

Slik slår du Adaptive Connectivity av eller på:

1. Åpne Innstillinger-appen på telefonen.
  2. Trykk på Nettverk og internett og så Adaptive Connectivity.
  3. Slå Adaptive Connectivity på eller av.

Tips: For å spare batteri, slå på Adaptive Connectivity.