Lentokonetilan, yksityisen DNS:n ja muiden verkkoasetusten käyttö

Voit muuttaa puhelimen lentokonetilan, yhteyden jakamisen, VPN:n ja yksityisen DNS:n asetuksia sekä muita verkkoasetuksia.

Tärkeää: Osa näistä vaiheista koskee vain Android 9:ää tai sitä uudempia versioita. Katso, kuinka voit tarkistaa laitteesi Android-version.

Pixelin akku oppii jatkuvasti käyttäytymisestäsi ja optimoi itsensä sovelluskäyttösi perusteella. Optimoinnissa voi kulua muutama viikko uuden laitteen käyttöönoton tai tehdasasetusten palauttamisen jälkeen. Saat parhaat tulokset, kun pidät mukautuvan virran ja akun optimoinnin päällä.

On normaalia, että Pixelin akkua kuluu hieman tavallista enemmän ohjelmistopäivityksen jälkeen. Tämä johtuu siitä, että puhelin pyrkii lataamaan ja optimoimaan uuden ohjelmiston ja saamaan kaiken toimimaan.

Jos huomaat vielä muutaman päivän kuluttua epätavallista akun kulumista, ota meihin yhteyttä, niin autamme mielellämme.

Verkko- tai internetasetuksen muuttaminen

1. Avaa laitteen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Verkko ja internet.
  3. Napauta asetusta, jota haluat muuttaa.

Käytettävissä olevat verkko- ja internetasetukset

Yhteydet

Wi-Fi

Jos haluat valita, miten ja milloin laite yhdistää Wi-Fi-verkkoon, tutustu seuraaviin ohjeisiin:

Mobiiliverkko

Voit valita, miten puhelimesi käyttää mobiilidataa, roamingia ja ensisijaisia verkkoja. Lue lisää yhteyden muodostamisesta mobiiliverkkoihin.

Vinkki: Saat lisätietoja maksuista ja muista asioista mobiilioperaattorilta.

Hotspot ja yhteyden jako

Voit jakaa puhelimesi mobiilidatayhteyden muille laitteille Wi-Fin, Bluetoothin, USB-johdon tai hotspotien avulla. Lue lisää laitteen datayhteyden jakamisesta.

VPN

Kun matkustat, voit yhdistää turvallisempiin verkkoihin VPN:n (virtuaalinen yksityisverkko) kautta. Lue lisää VPN:ien käyttämisestä.

Asetukset

Datan käyttö

Datan käyttö tarkoittaa tietomäärää, jonka puhelimesi lähettää tai lataa mobiiliyhteyden kautta. Lue lisää mobiilidatan käytön vähentämisestä ja säätelemisestä.

Lentokonetila

Näin voit laittaa lentokonetilan päälle tai pois päältä:

1. Avaa laitteen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Verkko ja internet.
  3. Laita Lentokonetila päälle tai pois päältä.

Vinkkejä:

Yksityinen DNS

Tärkeää: Laite käyttää yksityistä DNS:ää oletuksena kaikissa verkoissa, jotka tukevat sitä. Suosittelemme pitämään yksityisen DNS:n käytössä aina.

Näin voit laittaa yksityisen DNS:n päälle tai pois päältä ja muuttaa sen asetuksia:

1. Avaa laitteen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Verkko ja internet Ja sitten Yksityinen DNS.
  3. Valitse haluamasi vaihtoehto:
    • Pois
    • Automaattinen
    • Yksityisen DNS-tarjoajan isäntänimi
  4. Valitse Tallenna.
Vinkki: Yksityinen DNS suojaa vain DNS-kysymyksiä ja ‑vastauksia. Se ei voi suojata mitään muuta.
Adaptive Connectivity (Pixel 4a (5G) ja uudemmat)

Tärkeää: Yhdysvalloissa osa operaattoreista saattaa rajoittaa Adaptive Connectivity -ominaisuutta. Lisätietoja saat operaattoriltasi.

Adaptive Connectivity laittaa 5G:n päälle vain, jos sovellus tarvitsee lisää nopeutta, esim. striimatessasi tai ladatessasi videoita.

Näin voit laittaa Adaptive Connectivity päälle tai pois päältä:

1. Avaa puhelimen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Verkko ja internet ja sitten Adaptive Connectivity.
  3. Laita Adaptive Connectivity päälle tai pois päältä.

Vinkki: Voit säästää akkua laittamalla Adaptive Connectivityn päälle.

Muita lähteitä