Controlar el mode d'avió, el DNS privat i altres opcions de configuració de la xarxa

Pots controlar el mode d'avió, la compartició de xarxa, la VPN, el DNS privat i altres opcions de configuració de la xarxa del telèfon.

Important: alguns d'aquests passos només funcionen amb Android 9 i versions posteriors. Obtén informació sobre com pots comprovar quina versió d'Android tens.

Canviar les opcions de configuració de la xarxa i d'Internet

1. Obre l'aplicació Configuració del dispositiu.
  2. Toca Xarxa i Internet.
  3. Toca l'opció de configuració que vulguis canviar.

Opcions de configuració disponibles de la xarxa i d'Internet

Connexions

Wi‑Fi

Per canviar com i quan es connecta el dispositiu a la Wi‑Fi, obtén informació sobre com pots fer el següent:

Xarxa mòbil

Pots canviar com el telèfon utilitza les dades mòbils, la itinerància de dades i les xarxes preferides. Informació sobre com pots connectar-te a xarxes mòbils.

Consell: consulta les tarifes i altres dades amb el teu operador de telefonia mòbil.

Punt d'accés Wi‑Fi i compartició de xarxa

Pots compartir la connexió de dades mòbils del telèfon amb altres dispositius per Wi‑Fi, Bluetooth o compartició de xarxa per USB i punts d'accés Wi‑Fi. Informació sobre com pots compartir la connexió de dades del telèfon.

VPN

Mentre viatges, pots connectar-te a xarxes més segures amb una VPN (xarxa privada virtual). Informació sobre com pots utilitzar xarxes privades virtuals.

Controls

Ús de dades

L'ús de dades és la quantitat de dades que el telèfon penja o baixa quan es fan servir dades mòbils. Informació sobre com pots reduir i gestionar l'ús de dades mòbils.

Mode d'avió

Per activar o desactivar el mode d'avió, segueix aquests passos:

1. Obre l'aplicació Configuració del dispositiu.
  2. Toca Xarxa i Internet.
  3. Activa o desactiva el mode d'avió.

Consells:

DNS privat

Important: de manera predeterminada, el dispositiu utilitza el DNS privat amb totes les xarxes que el poden fer servir. Recomanem mantenir-lo activat.

Per activar o desactivar el DNS privat o canviar-ne la configuració, segueix aquests passos:

1. Obre l'aplicació Configuració del dispositiu.
  2. Toca Xarxa i Internet A continuació, DNS privat.
  3. Selecciona l'opció que vulguis:
    • Desactivat
    • Automàtic
    • Nom d'amfitrió del proveïdor de DNS privat
  4. Toca Desa.
Consell: el DNS privat protegeix només les preguntes i respostes del DNS; no protegeix res més.
Connectivitat adaptativa [Pixel 4a (5G) i models posteriors]

Important: als Estats Units, alguns operadors poden limitar la Connectivitat adaptativa. Contacta amb el teu operador per obtenir-ne més informació.

Connectivitat adaptativa només activa la xarxa 5G quan l'aplicació necessita més velocitat, com ara quan reprodueixes en continu o baixes vídeos.

Per activar o desactivar Connectivitat adaptativa:

1. Obre l'aplicació Configuració del telèfon.
  2. Toca Xarxa i Internet i, a continuació, Connectivitat adaptativa.
  3. Activa o desactiva l'opció Connectivitat adaptativa.

Consell: per estalviar bateria, activa Connectivitat adaptativa.