Batterijlading checken op je Pixel-telefoon

U kunt de resterende batterijduur van uw telefoon bekijken. Terwijl uw telefoon wordt opgeladen, kunt u zien hoelang het duurt voordat de batterij volledig is opgeladen.

Belangrijk: Sommige van deze stappen werken alleen in Android 9 en hoger. Meer informatie over hoe je je Android-versie checkt

De batterij van de Pixel leert je gedrag continu en optimaliseert zichzelf op basis van je meest recente app-gebruik. Als je een nieuw apparaat instelt of nadat je de fabrieksinstellingen hebt teruggezet, kan het een paar weken duren voordat de optimalisatie helemaal is doorgevoerd. Laat Aangepast batterijgebruik en Batterijoptimalisatie aanstaan voor de beste resultaten.

Het is normaal dat de batterij van je Pixel na een software-update wat sneller leegraakt dan normaal. Dit komt omdat de telefoon hard bezig is om de nieuwe software te downloaden en te optimaliseren en om alles in gebruik te nemen.

Als je na een paar dagen nog steeds een ongebruikelijk hoog batterijverbruik hebt, kun je ons dit laten weten. We helpen je graag verder.

De batterij van de Pixel leert je gedrag continu en optimaliseert zichzelf op basis van je meest recente app-gebruik. Als je een nieuw apparaat instelt of nadat je de fabrieksinstellingen hebt teruggezet, kan het een paar weken duren voordat de optimalisatie helemaal is doorgevoerd. Laat Aangepast batterijgebruik en Batterijoptimalisatie aanstaan voor de beste resultaten.

Het is normaal dat de batterij van je Pixel na een software-update wat sneller leegraakt dan normaal. Dit komt omdat de telefoon hard bezig is om de nieuwe software te downloaden en te optimaliseren en om alles in gebruik te nemen.

Als je na een paar dagen nog steeds een ongebruikelijk hoog batterijverbruik hebt, kun je ons dit laten weten. We helpen je graag verder.

Batterijpercentage in statusbalk weergeven

1. Open de app Instellingen op uw telefoon.
  2. Tik op Batterij.
  3. Schakel Batterijpercentage in.

Batterijduur en batterijgebruik controleren

1. Open de app Instellingen op de telefoon.
  2. Onder Batterij kun je zien hoeveel batterijlading er nog is en hoelang je hier ongeveer nog mee kunt doen.
  3. Tik op Batterij voor meer informatie.
    • Tik op Batterijgebruik voor meer informatie over je batterijgebruik.
      • Het diagram toont het batterijniveau sinds de laatste keer volledig opladen.
    • Tik op Bekijken per app om het batterijgebruik per app te bekijken.
      • Als je wilt nagaan of wijzigen hoe een vermelde app de batterij gebruikt, tik je op de naam van de app.
      • We raden je aan voor alle apps batterijoptimalisatie aan te laten.
      • Voor sommige apps kun je het batterijgebruik op de achtergrond beperken.
    • Tik op Bekijken per systeem om het batterijgebruik per systeemfunctie te bekijken.
Tip: Door afronding zijn de vermelde getallen bij elkaar opgeteld misschien geen 100%.

Bekijken hoelang het duurt voordat de batterij volledig is opgeladen

1. Sluit uw telefoon aan op een stopcontact. Wacht even om te zien hoe snel de telefoon wordt opgeladen.
  2. Open de app Instellingen op uw telefoon.
  3. Bij 'Batterij' kunt u zien hoeveel batterijlading er nog is en hoelang het ongeveer duurt voordat de batterij volledig is opgeladen.

Meer informatie over het opladen van uw telefoon.

De batterijwidget aan je startscherm toevoegen

Met de batterijwidget kun je de batterij-informatie van je Pixel-telefoon en verbonden apparaten in de buurt checken.

Belangrijk: De batterijwidget is beschikbaar op Android 12 en hoger en werkt met apparaten die batterij-informatie rapporteren via bluetooth of de Google-functie Snel koppelen. Meer informatie over hoe je je Android-versie checkt

Zo voeg je de batterijwidget toe:

1. Tik op een leeg gedeelte op een startscherm en houd dit vast.
  2. Tik op Widgets.
  3. Tik op Batterij.
  4. Tik op de batterijwidget en houd deze vast.
  5. Sleep de widget naar de gewenste positie. Haal je vinger van het scherm.
  6. Sleep de stippen om het formaat van de widget aan te passen.
  7. Tik buiten de widget als je klaar bent.