Batterijlading checken op je Pixel-telefoon

U kunt de resterende batterijduur van uw telefoon bekijken. Terwijl uw telefoon wordt opgeladen, kunt u zien hoelang het duurt voordat de batterij volledig is opgeladen.

Belangrijk: Sommige van deze stappen werken alleen in Android 9 en hoger. Bekijk meer informatie over hoe je je Android-versie controleert.

Batterijpercentage in statusbalk weergeven

1. Open de app Instellingen op uw telefoon.
  2. Tik op Batterij.
  3. Schakel Batterijpercentage in.

Batterijduur en batterijgebruik controleren

1. Open de app Instellingen op je telefoon.
  2. Bij Batterij kun je zien hoeveel batterijlading er nog is en hoelang deze ongeveer meegaat.
  3. Tik op Batterij voor meer informatie.
  4. Tik op Batterijgebruik voor een diagram en lijst met batterijgebruik.
    • Als je wilt zien of wijzigen hoe een vermelde app de batterij gebruikt, tik je op de betreffende app.
      • Voor bepaalde apps kun je Achtergrondbeperking aan- of uitzetten.
      • Voor alle apps raden we aan Batterijoptimalisatie aan te laten.
    • Tik op Systeemgebruik voor afgelopen 24 uur om zowel services als apps te zien.
      Opmerking: Door afronding zijn de vermelde getallen bij elkaar opgeteld misschien geen 100%.

Bekijken hoelang het duurt voordat de batterij volledig is opgeladen

1. Sluit uw telefoon aan op een stopcontact. Wacht even om te zien hoe snel de telefoon wordt opgeladen.
  2. Open de app Instellingen op uw telefoon.
  3. Bij 'Batterij' kunt u zien hoeveel batterijlading er nog is en hoelang het ongeveer duurt voordat de batterij volledig is opgeladen.

Meer informatie over het opladen van uw telefoon.

De batterijwidget aan je startscherm toevoegen

Met de batterijwidget kun je de batterij-informatie van je Pixel-telefoon en verbonden apparaten in de buurt checken.

Belangrijk: De batterijwidget is beschikbaar op Android 12 en hoger en werkt met apparaten die batterij-informatie rapporteren via bluetooth of de Google-functie Snel koppelen. Meer informatie over hoe je je Android-versie checkt

Zo voeg je de batterijwidget toe:

1. Tik op een leeg gedeelte op een startscherm en houd dit vast.
  2. Tik op Widgets.
  3. Tik op Batterij.
  4. Tik op de batterijwidget en houd deze vast.
  5. Sleep de widget naar de gewenste positie. Haal je vinger van het scherm.
  6. Sleep de stippen om het formaat van de widget aan te passen.
  7. Tik buiten de widget als je klaar bent.