Mobiel dataverbruik verminderen en beheren

Datagebruik verwijst naar de hoeveelheid data die op uw telefoon wordt geüpload of gedownload via mobiele data. Als u ervoor wilt zorgen dat u niet te veel data van uw abonnement gebruikt, kunt u de instellingen voor datagebruik controleren en wijzigen.

Belangrijk: Sommige van deze stappen werken alleen in Android 8.0 en hoger. Meer informatie over hoe je je Android-versie checkt

Controleren hoeveel mobiele data u heeft gebruikt

1. Open de app Instellingen op je telefoon.
  2. Tik op Netwerk en internet en dan Internet.
  3. Tik naast je provider op Instellingen .
  4. Bovenaan zie je hoeveel data je gebruikt.
  5. Als je diagrammen en andere details wilt bekijken, tik je op Datagebruik van apps.
    • Als je een periode wilt selecteren, tik je op de pijl-omlaag Pijl-omlaag.
    • Onder de grafiek zie je hoeveel data elke app gebruikt.

Waarschuwing of limiet voor het gebruik van mobiele data instellen

Een waarschuwing instellen om meldingen over uw datagebruik te krijgen
  1. Open de app Instellingen op je telefoon.
  2. Tik op Netwerk en internet en dan Internet.
  3. Tik naast je provider op Instellingen Instellingen.
  4. Tik op Datawaarschuwing en -limiet. Zet zo nodig eerst Datawaarschuwing instellen aan.
  5. Tik op Datawaarschuwing.
  6. Voer een getal in. Met de pijl-omlaag Pijl-omlaag schakel je tussen megabytes (MB) en gigabytes (GB).
  7. Tik op Instellen.

Als je gebruik het door jou gekozen niveau bereikt, krijg je een melding.

Limiet instellen en mobiele data automatisch uitschakelen

Belangrijk: Bepaalde functies werken niet als het gebruik van mobiele data is uitgeschakeld.

Zo stel je een limiet voor het datagebruik in:

1. Open de app Instellingen op je telefoon.
  2. Tik op Netwerk en internet en dan Internet.
  3. Tik naast je provider op Instellingen Instellingen.
  4. Tik op Datawaarschuwing en -limiet.
  5. Zet Gegevenslimiet instellen aan als dat nog niet is gebeurd. Lees het bericht op het scherm en tik op OK.
  6. Tik op Datalimiet.
  7. Voer een getal in. Met de pijl-omlaag Pijl-omlaag schakel je tussen megabytes (MB) en gigabytes (GB).
  8. Tik op Instellen.

Zodra u uw limiet bereikt en uw mobiele data automatisch worden uitgeschakeld, geldt het volgende:

• U ontvangt een melding.
  • Als u het gebruik van mobiele data weer wilt inschakelen, volgt u de bovenstaande stappen en schakelt u Datalimiet instellen uit.

Uw instellingen wijzigen om data te besparen

Het gebruik van mobiele data in- of uitschakelen
  1. Open de app Instellingen op je telefoon.
  2. Tik op Netwerk en internet en dan Internet.
  3. Tik naast je provider op Instellingen Instellingen.
  4. Zet Mobiele data aan of uit.
Tip: U kunt data besparen door toegang via mobiele data uit te schakelen. Als u dit doet, kunt u alleen data gebruiken als u verbinding maakt met een wifi-netwerk.
Automatisch synchroniseren in- of uitschakelen

Als u minder data wilt gebruiken, schakelt u automatische synchronisatie uit. Als u dit doet, moet u uw apps handmatig synchroniseren. Meer informatie over hoe u automatisch en handmatig kunt synchroniseren

Dataroaming in- of uitschakelen

Belangrijk: Dataroaming is op sommige plekken mogelijk de enige manier om verbinding te maken met internet. Bepaalde providers brengen extra kosten in rekening voor dataroaming.

1. Open de app Instellingen op je telefoon.
  2. Tik op Netwerk en internet en dan Internet.
  3. Tik naast je provider op Instellingen Instellingen.
  4. Zet Roaming aan of uit.

Problemen met de instellingen voor het gebruik van mobiele data oplossen

Belangrijk: Uw telefoon meet het datagebruik dat wordt weergegeven in de app Instellingen van uw telefoon. Verschillende providers meten het gebruik op verschillende manieren. U kunt het beste contact met uw provider opnemen over metingen en de limiet van uw abonnement.

Als er alleen wifi-instellingen worden weergegeven
  1. Controleer of er een simkaart in het apparaat is geplaatst.
  2. Controleer of u mobiele data heeft.
Als uw telefoon meer dan één simkaart heeft

Controleer of u mobiel datagebruik heeft toegewezen aan één simkaart. Meer informatie over hoe u activiteiten toewijst aan simkaarten.