Mobiilidatan käytön vähentäminen ja hallinta

Datan käyttö tarkoittaa datamäärää, jonka puhelimesi lähettää tai lataa mobiiliyhteyden kautta. Voit varmistaa, että et käytä liian suurta osaa liittymääsi kuuluvasta datasta, tarkistamalla datan käyttösi ja muuttamalla siihen liittyviä asetuksia.

Tärkeää: Osa näistä ohjeista koskee vain Android 8.0:a ja sitä uudempia versioita. Katso, kuinka voit tarkistaa laitteesi Android-version.

Mobiilidatan käytön tarkistaminen

1. Avaa puhelimen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Verkko ja internet ja sitten Internet.
  3. Valitse operaattorin vierestä Asetukset .
  4. Yläreunassa näet käyttämäsi datan kokonaismäärän.
  5. Voit katsoa kaavioita ja lisätietoja valitsemalla Sovelluksen datan käyttö.
    • Valitse ajanjakso napauttamalla alanuolta Alanuoli.
    • Kaavion alapuolella näet tietoja kunkin sovelluksen datan käytöstä.

Mobiilidatan käyttöön liittyvien varoitusten tai rajojen määrittäminen

Varoituksen lisääminen datankäyttöilmoitusten saamiseksi
  1. Avaa puhelimen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Verkko ja internet ja sitten Internet.
  3. Valitse operaattorin vierestä Asetukset Asetukset.
  4. Valitse Datavaroitus ja raja. Laita tarvittaessa ensin päälle Aseta datankäyttövaroitus.
  5. Valitse Datavaroitus.
  6. Lisää numero. Voit vaihdella megatavujen (Mt) ja gigatavujen (Gt) välillä koskettamalla alanuolta Alanuoli.
  7. Valitse Aseta.

Saat ilmoituksen, kun olet käyttänyt valitsemasi määrän dataa.

Rajan asettaminen ja mobiilidatan automaattinen käytöstä poistaminen

Tärkeää: Jotkin ominaisuudet eivät toimi, jos mobiilidata on poistettu käytöstä.

Datankäyttörajan määrittäminen:

1. Avaa puhelimen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Verkko ja internet ja sitten Internet.
  3. Valitse operaattorin vierestä Asetukset Asetukset.
  4. Valitse Datavaroitus ja raja.
  5. Jos Aseta datankäyttöraja ei ole vielä päällä, laita se päälle. Lue näytöllä oleva ilmoitus ja valitse OK.
  6. Valitse Datankäyttöraja.
  7. Lisää numero. Voit vaihdella megatavujen (Mt) ja gigatavujen (Gt) välillä koskettamalla alanuolta Alanuoli.
  8. Valitse Aseta.

Kun asettamasi raja ylittyy ja mobiilidata poistetaan automaattisesti käytöstä:

• saat siitä kertovan ilmoituksen
  • voit palauttaa mobiilidatan käyttöön poistamalla Aseta tiedonsiirtoraja ‑asetuksen käytöstä yllä olevien ohjeiden avulla.

Datan säästäminen asetuksia muuttamalla

Mobiilidatan ottaminen käyttöön tai poistaminen käytöstä
  1. Avaa puhelimen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Verkko ja internet ja sitten Internet.
  3. Valitse operaattorin vierestä Asetukset Asetukset.
  4. Laita mobiilidata päälle tai pois päältä.
Vinkki: Voit säästää dataa poistamalla mobiilidatan käytöstä. Tämän jälkeen voit käyttää dataa vain ollessasi yhteydessä Wi-Fi-verkkoon.
Automaattisen synkronoinnin käyttöön ottaminen tai käytöstä poistaminen

Voit säästää dataa poistamalla automaattisen synkronoinnin käytöstä. Tämän jälkeen sinun täytyy synkronoida sovellukset manuaalisesti. Katso, miten voit poistaa automaattisen synkronoinnin käytöstä ja synkronoida manuaalisesti.

Taustatiedonsiirron salliminen tai rajoittaminen sovelluskohtaisesti

Voit päättää, kuinka sovellukset käyttävät dataa puhelimellasi. Lue lisää sovelluslupien muuttamisesta.

Roamingin käyttöön ottaminen tai käytöstä poistaminen

Tärkeää: Joissakin paikoissa yhteyden muodostaminen internetiin voi edellyttää roamingin käyttöä. Jotkin operaattorit voivat veloittaa lisämaksun roamingin käytöstä.

1. Avaa puhelimen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Verkko ja internet ja sitten Internet.
  3. Valitse operaattorin vierestä Asetukset Asetukset.
  4. Laita Roaming päälle tai pois päältä.

Mobiilidatan käyttöasetusten vianetsintä

Tärkeää: Asetukset-sovelluksessa näkyvä datamäärä on puhelimesi mittaama. Jotkin operaattorit voivat mitata datamäärän eri tavoilla. Suosittelemme kysymään lisätietoja datamäärän mittaamisesta ja liittymäsi rajoituksista operaattoriltasi.

Jos näet vain Wi-Fi-asetukset
  1. Varmista, että laitteessasi on SIM-kortti.
  2. Varmista, että voit käyttää mobiilidataa.
Jos puhelimessasi on useita SIM-kortteja

Tarkista, että olet määrittänyt mobiilidatan käytön yhdelle SIM-kortille. Katso, miten voit määrittää toimintoja SIM-korteille..

Muita lähteitä