Compartir una connexió mòbil mitjançant la compartició de xarxa o un punt d'accés Wi‑Fi en telèfons Pixel

Pots fer servir les dades mòbils del teu telèfon per connectar un altre telèfon, tauleta o ordinador a Internet. Aquesta manera de compartir la connexió s'anomena "compartició de xarxa" o "utilitzar un punt d'accés Wi‑Fi".

• La majoria de telèfons Android poden compartir les dades mòbils per Wi‑Fi, Bluetooth o USB mitjançant l'aplicació Configuració.
  • Tots els telèfons Pixel i alguns Nexus també poden compartir les dades mòbils per Wi‑Fi mitjançant notificacions.

Important: alguns operadors de telefonia mòbil cobren més per la compartició de xarxa o hi apliquen restriccions. Et recomanem que ho consultis amb el teu operador.

Important: alguns d'aquests passos només funcionen amb Android 9 i versions posteriors. Obtén informació sobre com pots comprovar quina versió d'Android tens.

Compartir la xarxa mitjançant un punt d'accés Wi‑Fi

Utilitzar l'aplicació Configuració

Pas 1: activa el punt d'accés Wi‑Fi del telèfon

Important: si has activat el mode Economitzador de dades, desactiva'l per compartir la xarxa per Wi‑Fi. Obtén informació sobre com pots desactivar el mode Economitzador de dades.

1. Obre l'aplicació Configuració del telèfon.
  2. Toca Xarxa i Internet i, a continuació, Punt d'accés Wi‑Fi i compartició de xarxa i, a continuació, Punt d'accés Wi‑Fi.

3. Activa Punt d'accés Wi‑Fi.
  4. Toca un punt d'accés Wi‑Fi per veure'n o canviar-ne les opcions de configuració, com ara el nom o la contrasenya.

Consell: si no vols que el punt d'accés Wi‑Fi et demani una contrasenya, a "Seguretat" selecciona Cap.

Pas 2: connecta un altre dispositiu al punt d'accés Wi‑Fi del teu telèfon
  1. Obre la llista de les opcions de Wi‑Fi de l'altre dispositiu.
  2. Tria el nom del punt d'accés Wi‑Fi del teu telèfon.
  3. Introdueix la contrasenya del punt d'accés Wi‑Fi del teu telèfon.
  4. Fes clic a Connecta.

Consell: pots compartir les dades mòbils del teu telèfon amb un màxim de 10 dispositius mitjançant un punt d'accés Wi‑Fi.

Utilitzar notificacions

Pas 1: comprova que els teus dispositius poden compartir la xarxa mitjançant notificacions

Assegura't que el telèfon pugui rebre dades mòbils compartides mitjançant notificacions. Els telèfons que compleixen els requisits són, entre d'altres, els següents:

• telèfons Pixel
  • tauleta Pixel C
  • Nexus 5X, Nexus 6P, Nexus 6 i Nexus 9
Pas 2: configura la compartició de xarxa mitjançant notificacions

Pas 1: inicia la sessió al mateix compte en tots els dispositius

1. Inicia la sessió al mateix Compte de Google en tots els dispositius. Obtén informació sobre com pots afegir comptes.
  2. Activa el Bluetooth i la Wi‑Fi. Obtén informació sobre com pots activar-los.

Pas 2: permet que el telèfon comparteixi la connexió

1. Obre l'aplicació Configuració del telèfon.
  2. Toca Google A continuació, Compartició de xarxa instantània.
  3. Activa l'opció Proporciona la connexió de dades.

Pas 3: permet que els altres dispositius facin servir la connexió del teu telèfon

1. Obre l'aplicació Configuració dels altres dispositius.
  2. Toca Google A continuació, Compartició de xarxa instantània.
  3. Activa l'opció Obtén la connexió de dades.
Consell: aquest tipus de compartició està activada de manera predeterminada en la majoria de dispositius que la poden utilitzar.
Pas 3: comparteix la xarxa mitjançant notificacions

Pas 1: comprova que els dispositius estiguin a punt

• Comprova que tots els dispositius estiguin configurats per compartir la xarxa mitjançant notificacions (més amunt).
  • El telèfon que utilitza dades mòbils ha de ser a prop.
  • Desbloqueja el dispositiu que vols que es connecti.

Pas 2: a l'altre dispositiu que no té connexió

• Rebràs la notificació "Hi ha un punt d'accés Wi‑Fi disponible". Toca-la i segueix els passos en pantalla.
  • Per connectar-te més tard sense la notificació, obre l'aplicació Configuració i toca Google A continuació, Compartició de xarxa instantània A continuació, el teu telèfon A continuació, Connecta.
  • Si veus una notificació de verificació de l'operador de telefonia mòbil, toca Continua.

Pas 3: al telèfon amb dades mòbils

• Quan hi connectis un altre dispositiu, rebràs la notificació "El dispositiu està compartint la connexió de dades". Aquesta notificació es mantindrà visible mentre duri la connexió.
  • A la notificació, toca Desconnecta per desconnectar.
Consell: si durant 10 minuts no fas servir la connexió Compartició de xarxa instantània, es desconnectarà. Obtén informació sobre com pots corregir problemes relacionats amb el punt d'accés Wi‑Fi.

Compartir la xarxa per Bluetooth

1. Vincula el teu telèfon amb l'altre dispositiu.
  2. Configura l'altre dispositiu perquè obtingui la connexió de xarxa mitjançant el Bluetooth. Segueix les instruccions del dispositiu.
  3. Obre l'aplicació Configuració del telèfon.
  4. Toca Xarxa i Internet A continuació, Punt d'accés Wi‑Fi i compartició de xarxa.
  5. Toca Compartició de xarxa per Bluetooth.

Compartir la xarxa mitjançant un cable USB

Important: els ordinadors Mac no poden connectar-se a xarxes compartides amb Android per USB.

1. Connecta el telèfon a l'altre dispositiu amb un cable USB. A la part superior de la pantalla es mostrarà una notificació "Connectat com a…".
  2. Obre l'aplicació Configuració del telèfon.
  3. Toca Xarxa i Internet A continuació, Punt d'accés Wi‑Fi i compartició de xarxa.
  4. Activa l'opció Compartició de xarxa per USB.

Deixar que el punt d'accés Wi‑Fi es desactivi automàticament

Important: per estalviar bateria, el punt d'accés Wi‑Fi es desactivarà quan no hi hagi cap dispositiu connectat.

1. Obre l'aplicació Configuració del telèfon.
  2. Toca Xarxa i Internet i, a continuació, Punt d'accés Wi‑Fi i compartició de xarxa i, a continuació, Punt d'accés Wi‑Fi.
  3. Per activar o desactivar aquesta opció de configuració, toca Desactiva el punt d'accés Wi‑Fi automàticament.
Consell: et recomanem que endollis els dispositius durant la compartició de xarxa i que desactivis les connexions quan ja no les facis servir.