Finn, åpne og lukk apper på Pixel-telefoner

Du finner enkelte apper på startskjermene dine, og alle appene ligger i Alle apper. Du kan åpne apper, bytte mellom apper og finne to apper samtidig. Finn ut hvordan du finner og flytter apper med den trinnvise veiledningen vår.

Viktig: Noen av disse trinnene fungerer bare på Android 9 eller nyere. Finn ut hvilken Android-versjon du har.

Pixel-batteriet lærer seg kontinuerlig atferden din og optimaliserer seg selv basert på hvordan du har brukt apper nylig. Når du konfigurerer en ny enhet, eller etter en tilbakestilling til fabrikkstandard, kan det ta noen uker før optimaliseringen når full effektivitet. For best mulig resultat bør du la Tilpasset batteri og batterioptimalisering være på.

Det er normalt at Pixel-telefonen har høyere batteriforbruk enn vanlig etter en programvareoppdatering. Dette skyldes at telefonen jobber hardt med å laste ned og optimalisere den nye programvaren og få alt i gang.

Hvis du fortsatt opplever uvanlig høyt batteriforbruk etter noen dager, kan du gi oss beskjed, så hjelper vi deg gjerne.

Finn og åpne apper

Fra hvor som helst

1. Sveip helt opp fra bunnen av skjermen.
  2. Trykk på appen du vil åpne.

Tips: Hvis du bruker en Google-konto for jobb eller skole, finner du appene dine i en «Jobb»-fane.

Fra snarveier

1. Trykk og hold på den aktuelle appen.
  2. Hvis du har alternativer, velger du ett av dem.

Fra startskjermen

1. Sveip helt opp fra bunnen av skjermen.
  2. Skriv inn navnet på appen du vil åpne, i søkefeltet.
Bytte mellom nylig brukte apper
  1. Sveip opp fra bunnen, hold og slipp.
    • Hvis du bruker Android Go med navigasjon med tre knapper, trykker du på Nylige apper .
  2. Sveip til venstre eller høyre for å bytte til appen du vil åpne.
  3. Trykk på appen du vil åpne.

Tips: En annen måte å bytte på er å dra hjemknappen til høyre. Se en interaktiv veiledning om hvordan du bytter mellom apper.

Fra oppgavelinjen (bare på Pixel Fold)

For å bytte raskt mellom apper kan du trykke på et appikon på oppgavelinjen.

• Sveip litt opp fra den nederste kanten av skjermen for å hente frem oppgavelinjen.
  • Når en ny app velges, skjules oppgavelinjen automatisk.
Lukk apper
  • Lukk én app: Sveip opp fra bunnen, hold og slipp. Deretter sveiper du opp på appen.
  • Lukk alle apper: Sveip opp fra bunnen, hold og slipp. Deretter sveiper du fra venstre til høyre. Trykk på Fjern alle til venstre.
  • Lukk alle apper på Android Go: Sveip opp fra bunnen, hold og slipp. Trykk på Fjern alle nederst.
  • Finn startskjermen: Gå til startskjermen. Finn ut hvordan du navigerer på telefonen.
  • Stopp apper som kjører i bakgrunnen:
    1. For å åpne hurtiginnstillingene, sveip ned to ganger fra toppen av skjermen.
    2. Slik ser du hvor mange aktive apper som kjører i bakgrunnen:
      • Nederst til venstre trykker du på # aktive apper.
      • Du kan også trykke på tallet ved siden av Innstillinger Innstillinger og av/på Slå av/på nederst til høyre.
    3. Trykk på Stopp for å lukke hver aktive app.

Tips: Du går ikke tom for minne eller batteri selv om du ikke lukker apper. Android administrerer dette automatisk.

Skaff deg nye apper

Du kan laste ned flere apper i Play Butikk-appen Google Play. Finn ut hvordan du laster ned apper.

Velg et høyde/bredde-forhold for appene dine (bare for Pixel Fold)

Enkelte apper er ikke laget for å passe til Pixel Fold-skjermen. Du kan endre høyde/bredde-forholdet til apper for å tilpasse dem til skjermen. Du kan bare endre høyde/bredde-forholdet for én app om gangen.

1. Åpne Innstillinger-appen på telefonen.
  2. Trykk på Apper og så Høyde/bredde-forhold (på forsøksstadiet).
  3. Trykk på Foreslåtte apper og så Alle apper for å se alle appene på enheten.
  4. Trykk på appen du vil endre høyde/bredde-forholdet for.
  5. Velg et høyde/bredde-forhold:
    • Appstandard: Åpne appen i standardstørrelse.
    • Fullskjerm: Strekk appen så den fyller skjermen.
    • Halv skjerm: Appen dekker bare halve skjermen.

Tips: Appen starter på nytt når du endrer høyde/bredde-forholdet, så sørg for at du lagrer eventuelle endringer først. Enkelte apper er kanskje ikke optimalisert for visse høyde/bredde-forhold.