Använda Snabböversikt på Pixel-enheter

Du hittar information som kommande händelser, uppgifter och väderinformation på startskärmen eller låsskärmen i snabböversikten på dina Pixel-enheter.

Använda Snabböversikt på Pixel 3 eller senare

Obs! Den här funktionen är endast tillgänglig på Pixel 3 och senare enheter. Den fullständiga versionen av Snabböversikt är tillgänglig på Pixel-enheter med Android-version 12 eller senare. Vissa funktioner är inte tillgängliga på alla språk eller i alla länder.

På låsskärmen, startskärmen och alltid aktiv skärm kan du se information och uppdateringar som

• kommande händelser och uppgifter
  • väderinformation och varningar om extrema väderförhållanden
  • biljetter till evenemang.

Aktivera eller inaktivera Snabböversikt

Snabböversikt är som standard automatiskt aktiverat på Pixel 3 och senare enheter. Datumet visas fortfarande när Snabböversikt är inaktiverat. Om du inaktiverar Snabböversikt inaktiveras alla kort. Du kan anpassa snabböversikten om du vill inaktivera specifika uppdateringar.

1. Tryck länge på Snabböversikt högst upp på startskärmen.
  2. Tryck på Anpassa följt av Snabböversikt.
  3. Tryck på Aktivera eller Inaktivera.

Aktivera eller inaktivera funktioner i Snabböversikt

Obs!

• Den här funktionen är tillgänglig på Pixel 3 och senare enheter.
  • Den fullständiga versionen av Snabböversikt är tillgänglig på Pixel-enheter med Android-version 12 eller senare. Vissa funktioner är inte tillgängliga på alla språk eller i alla regioner.
  • Den här funktionen är inte tillgänglig på iOS-enheter som iPhone, iPad och Apple Watch.

Så här aktiverar eller inaktiverar du specifika funktioner eller visst innehåll:

1. Tryck länge på Snabböversikt högst upp på startskärmen.
  2. Tryck på Anpassa följt av Inställningar för Snabböversikt Inställningar.
  3. Välj ett ämne eller en kategori under Funktioner för att aktivera eller inaktivera funktionen.
  4. Du hittar fler ämnen och kategorier genom att scrolla längst ned och trycka på Se fler funktioner.

Anpassa snabböversikten

Snabböversikt visas som standard automatiskt på låsskärmen. I vissa fall kan viktigt innehåll från appaviseringar visas, som kalenderhändelser eller uppdateringar.

Du kan inaktivera känsligt innehåll eller få uppdateringar på låsskärmen. Läs mer om hur du styr aviseringar.

Så här uppdaterar du inställningen för känsligt innehåll:

1. Tryck länge på Snabböversikt högst upp på startskärmen.
  2. Tryck på Anpassa följt av Inställningar för Snabböversikt Inställningar.
  3. Tryck på Känsligt innehåll på låsskärmen under Hantera anpassning.
  4. Aktivera eller inaktivera känsliga aviseringar under Integritet.

Tips! Du kan inaktivera känsliga aviseringar i jobbprofilen för innehåll i snabböversikten från jobbprofilen.

Om dina uppgifter i snabböversikten

Google använder data från din enhet och aktivitet för att tillhandahålla den information som är viktig för dig. Så här styr du vilken data som är tillgänglig i snabböversikten:

1. Tryck länge på Snabböversikt högst upp på startskärmen.
  2. Tryck på Anpassa följt av Inställningar för Snabböversikt Inställningar.
  3. Aktivera eller inaktivera inställningarna under Hantera anpassning.

Styra information i snabböversikten

Det finns flera sätt att styra informationen i snabböversikten.

Styra data från appar

I snabböversikten används information från appuppdateringar på enheten, till exempel uppdateringar för kalenderhändelser.

Använda data från Google-kontot

För de flesta funktioner i Snabböversikt behöver telefonen åtkomst till din Google-aktivitet.

Webb- och appaktivitet

Med inställningen för Webb- och appaktivitet kan Snabböversikt visa dig information som dags att åka-uppgifter. Läs mer om hur du hanterar Webb- och appaktivitet.

Appinformation

När du aktiverar Anpassa med hjälp av appdata får Snabböversikt appinformation från dina enheter så att du får uppgifter och aviseringar. Läs mer om hur du hanterar en enhets appinformation.

Inställningar för smarta funktioner i Gmail

Med inställningar för smarta funktioner kan Snabböversikt visa information direkt från e-postinkorgen, till exempel boardingkort och evenemangsbokningar. Läs mer om hur du använder inställningarna för smarta funktioner.

Platsinformation

Med inställningarna för platsinformation kan Snabböversikt visa dig användbar information utifrån din aktuella plats. Den kan till exempel meddela dig när en jordbävning inträffar i närheten eller vid varningar om extremt väder i ditt område. För vissa funktioner kräver Snabböversikt åtkomst till din exakta plats. Läs mer om hur du hanterar platsinställningarna.

Om du har aktiverat platshistorik kan du även få information om platser som du har besökt. Läs mer om hur du hanterar din platshistorik.

Du kan få trafikinformation i realtid i Snabböversikt när du reser om du anger din hem- och jobbadress. Läs om hur du ställer in adresser till hem, arbete och andra platser.

Personliga resultat

Du kan hitta personliga resultat i snabböversikten. Läs mer om hur du inaktiverar personliga resultat.

Åtkomst till kalendrar

I Snabböversikt kan du få relevant information om kommande kalenderhändelser, till exempel nästa möte. Du kan få vissa av dessa händelser från appaviseringar och enhetens kalender i snabböversikten.

Om du inte vill att Snabböversikt ska visa händelser från enhetskalendern tar du bort kalenderbehörigheterna från Google-appen:

1. Öppna Inställningar på Android-enheten.
  2. Tryck på Appar följt av Google följt av Behörigheter följt av Kalender.
  3. Välj Tillåt inte.

Tips! Vissa kalenderhändelser visas i snabböversikten via appaviseringar. Du kan styra över aviseringsdata i snabböversikten enligt beskrivningen i avsnittet Avisering ovan.

Åtkomst till Google Wallet

I snabböversikten kan du få åtkomst till biljetter till kommande evenemang som lagras i Google Wallet.

Om du inte vill visa värdekort från Google Wallet i snabböversikten tar du bort delningsbehörigheterna från Google Wallet.

1. Öppna Google Wallet på din Android-enhet
  2. Tryck på profilikonen följt av Din data i Wallet följt av Hantera värdekortsdata.
  3. Inaktivera Använd värdekort på Google.

Läs mer om hur du hanterar värdekort i Google Wallet.

Aviseringar från installerade appar

Appaviseringar kan användas för funktioner som kalenderhändelser. Om du inte vill att Snabböversikt ska kunna användas för appaviseringar kan du ändra detta i telefonens inställningar.

Så här ändrar du användningen av appaviseringar:

1. Öppna Inställningar på Android-enheten.
  2. Scrolla till och tryck på Aviseringar följt av Enhets- och appaviseringar följt av Android System Intelligence.

Enheter i närheten

Snabböversikt kan visa relevant information för enheter i närheten, till exempel batterinivå, när du ansluter telefonen till Bluetooth-hörlurar.

Så här tillåter du att Snabböversikt hittar och ansluter till enheter i närheten:

1. Öppna Inställningar på Android-enheten.
  2. Scrolla och tryck på Integritet följt av Behörighetshantering följt av Enheter i närheten.

Inaktivera personliga resultat

Om du inte vill få anpassat innehåll från Google Assistent kan du inaktivera personliga resultat.

Visst potentiellt känsligt innehåll kan fortfarande visas i Snabböversikt, även om du har inaktiverat personliga resultat via Google Assistent. Du kan hantera innehållet i snabböversikten via enhetens inställningar.

Så här hanterar du innehållet i snabböversikten:

1. Håll Snabböversikt nedtryckt högst upp på startskärmen.
  2. Tryck på Anpassa följt av Snabböversikt Inställningar.